dijous, 17 de setembre del 2009

LA CRÒNICA: Inter 0 - Barça 0

Partit poc fluid per part dels blaugranes i garrepa pels interistes, ahir es va veure clar que el Barça és superior a l’Inter i Mourinho ho sap, d’aquí que juguessin com un equip petit, tancats al darrera i sortint al contraatac sense massa encert. Trist però realista, per molt que siguin els campions d’Itàlia estan un graó per sota i no li poden jugar de tu a tu al Barça ni a casa seva.

Els de Guardiola van disposar de moltes ocasions i algunes de força clares, però entre la bona tasca de defensa i porter i la falta de “xispa” dels davanters blaugranes en algunes fases del partit, van fer que el marcador no es mogués. Les mans de Stankovic i el dolentíssim arbitratge no poden ser excusa davant d’un partit que s’hauria d’haver guanyat i que si no es va fer va ser per manca d’encert de l’equip i l’embotellament que hi havia pel centre quan s’oblidaven completament de les bandes. Ibra segueix sense trobar el seu lloc i Messi amb total llibertat tampoc acaba de veure on posar-se per combinar bé amb el suec. Sort de Xavi i Dani Alves, que els hi és igual on juguen i amb qui, que sempre fan grans actuacions.

1x1

VALDES: Atent – No massa feina, però les ocasions en que l’Inter va arribar amb perill les va resoldre perfectament. Sempre atent als contraatacs amb bones sortides als peus dels davanters i sempre ben col·locat.

ALVES: Correcamins – L’Alves de sempre, el que tan ens agrada i cada dia demostra amb la seva energia que els 36 milions del seu fitxatge són els més ben invertits de la història blaugrana. Va treure de polleguera a Muntari i a la segona part va ocupar l’extrem com un migcampista més.

PIQUÉ: Infranquejable – Partidàs de Gerard, com sempre bé en la sortida de pilota, ràpid al tall i sempre ben col·locat per evitar qualsevol jugada d’atac del rival. Milito i Eto’o no el van poder superar en cap moment.

PUYOL: Lluitador – El de la Pobla, com sempre demostrant casta i esforç en totes les seves accions. No va cometre errades i va contenir les escomeses del seu amic Eto’o.

ABIDAL: Complidor – Partit seriós del francès, sense fissures i amb algunes tímides pujades per la banda. Està bé físicament i es nota en el seu rendiment.

TOURÉ: Intermitent – Partit irregular del marfileny, apagat en algunes etapes i desencertat en d’altres. Com sempre però, una peça clau en ell mig del camp tant en la creació com en la destrucció.

KEITA: Apagat - Partit fluixet del Malià, que ho va intentar de totes les maneres però no li va acabar de sortir res. Va provar el xut, les internades des dels passadissos interiors,... Tot i així va tapar bé els contraatacs i va col·laborar en la possessió blaugrana amb criteri.

XAVI: Magistral – Sense dubtes el millor, el de Terrassa va donar una autèntica lliçó de futbol amb el seu control del mig del camp i les incomptables passades de gol. Lo de Xavi comença a clamar al cel, hauran de fer-li un monument a la Masia com continuï a aquest nivell.

HENRY: Desdibuixat – Partit molt fluix de Messieur Henry, el qual no va encertar ni en la passada ni en la rematada i que en alguns moment denotava certa falta d’entusiasme i ganes. INIESTA: Recuperat – El de Fuentealbilla va jugar uns minutetes més per començar a recuperar-se i tornar ser el crack de sempre.

MESSI: Incisiu – Ho va provar de totes les maneres, de lluny i d’aprop, amb la dreta i amb l’esquerre,... Algunes vegades els defenses i d’altres el porter van poder aturar les envestides de la pulga, qualsevol altre dia hagués marcat un parell de gols i estaríem parlant d’un altre partit.

IBRAHIMOVIC: Desendollat – Va començar amb encert a la primera part, però mica en mica i a mesura que anava desaprofitant ocasions va anar sortint del partit. La segona part més fluixeta i bastant desconnectat de la idea de partit que portaven Messi, Xavi i Alves.

7 comentaris:

  1. Repeteixo: Començo a perdre la paciéncia amb l'Zlatan. Podem fitxar algu altre?

    ResponElimina
  2. Ei, però el Barça em va agradar molt excepte el davanter.

    ResponElimina
  3. Reconec que no està tant encertat com voldriem i que li costa adaptar-se al joc del Barça, però jo encara no perdo la paciencia, és molt aviat.

    El que si que penso és que l'Henry s'ha de posar les piles, no pot fer actuacions com la d'ahir si no el Pedro demana pas des de darrera.

    ResponElimina
  4. Partit voluntariós del Barça fidel al seu estil de joc davant d'un Inter si bé no irreconeixible, ja l'haviem vist així algunes vegades, impropi d'un teòric aspirant al títol i que disposa de jugadors caducats com Zanetti (36 anys, l'eterna promesa Chivu que no aporta res en especial i un terrífic Muntari que va mostrar ser un jugador més útil en unes quantes divisions inferiors.

    Respecte a les actuacions individuals destacar:

    - Abidal, per mi és clarament el jugador que fa baixar la mitjana, té desconnexions momentànies que poden originar més d'un ensurt (ja ho vam comprovar l'any passat en els partits decisius)i no té la projecció en atac que requereix l'estil de joc del Barça. Per mi caldria apostar més per Maxwell.

    - Zlatan, desencertat. Va prendre sempre la opció equivocada. Quan havia de xutar a col.locar xutava a trencar, quan havia de rematar de cap intentava una bolea inversemblant, quan havia de xutar de primeres intentava un regat o una passada de tacó. Trobo a faltar una segona opció, un segon killer per substituïr-lo en dies grisos com aquest, i no em val el Bojan.

    - Xavi, Alves i Piqué, incommensurables tots 3. Piqué per la seva excel.lent col.locació en tot moment i el rol assumit de ser el primer jugador en distribuïr la pilota. Alves com sempre, no és notícia, però això té molt de mèrit. El mateix per a Xavi.

    - Henry. Discrepo amb en Marc, per mi no va fer un molt bon partit però realment quan el van canviar era quan millor estava jugant i tot just havia desequilibrat en Maicon en un parell o tres d'ocasions. La entrada d'Iniesta no va aportar res, potser sí que hagués estat millor donar pas al joc imprevisible de Pedro.

    - Lucio i Samuel. Sorprenents. Qui ho diria, però ahir van fer un partit 10 en defensa.

    - Motta. No té nivell Champions.

    - Eto'o i Milito. Quin desperdici de jugadors amb la tàctica ultradefensiva. Es mereixen jugar en una lliga de més nivell.

    ResponElimina
  5. Milito seria ideal en aquest killer de banqueta que demanes...

    Sobre Henry, perquè fes una internada de les seves just abans del canvi no em compensa el passotisme i la falta d'empenta de la resta del partit. Pedor si que hagués pogut entrar i obrir una mica el camp per l'esquerre.

    No dic que Abidal sigui el lateral que necessitem però veient com desequilibra la defensa Alves, no crec que el lateral hagi esquerre hagi de pujar tant com el brasiler. A casa ja és una altra història depenent del rival, ara, si que espero que Maxwell es faci amb el lloc.

    ResponElimina
  6. No puc estar més d'acord amb el sr. Lladó. Quan el Saragossa estava aprop de l'abisme de 2a divisió, vaig estar resant a tots els déus pq baixés a 2a i així poder fitxar a Milito, un grandíssim killer, per 4 rals... Resulta que al final els manyos baixen i el Barça ni tan sols s'interessa per un Milito que acaba al Génova. Lamentable Txiqui.

    Ho sento però a mi Ibra tp em convenç. Jo era dels que volien el Villa, i dels que cada cop que veig una jugades com les d'ahir (control meravellos amb el pit i posterior xut precipitat, sense criteri i a trencar. O remat de volea xunguissim quan el més lógic era posar la testa) penso en l'amic Patrick Kluivert, rei dels "fallagols".

    Si, jo tinc debilitat pels killers, i Milito n'és un... i el Barça no en té cap. Aprofito per trencar una llança a favor del meu amic Pippo Inzaghi: 2 gols i victòria milanista. És el rei, màxim golejador de les competicions europees (o casi, pq el Raul no sé si porta un més...), no es poden fer més gols amb menys qualitat técnica. Soc el seu fan number one!

    Val, de totes maneres, és veritat que és molt dora, se li ha de donar temps al Ibra... Esperem que s'enxufi aviat a l'equip (i l'equip a ell).

    Per la resta, Henry per mi molt fluix, Abidal sens dubte el pitjor de l'equip, i Keita ofensivament inoperant, defensivament contundent.

    Crec que l'empat d'ahir, veient el partit, és un mal resultat. Sovint aquest equip s'oblida que si no es remata (0 remats entre els 3 pals la 2a part) no es marca. Per mi l'empat no és mèrit de l'Inter, sinó demèrit del Barça que no va saber com atacar (tots al mig, Alves inclós, i entrant fins la cuina fent parets impossibles). Jo no crec que el Inter defensi millor que el Getafe (tácticament), simplement que té 2 centrals que van fer un gran partit. Pq Maicon ofensivament es un escàndol, però defensivament tp es un "cerrojo".

    En fi, que jo crec que Guardiola té molta feina encara, per acoplar Ibra a l'equip, per fer-li entendre a Messi que no sempre ha de jugar pel mig, i per tornar al ritme de pilota de la temporada passada (ahir, de nou, un ritme de circulació de pilota baixíssim). Sortosament, en defensa l'equip sembla molt sólid.

    Resumint, crec que el Barça té un gran equip, favorit a tot, però que ara mateix encara s'està rodant, se li ha d'exigir molt més, sobretot a alguns jugadors, i partits com els d'ahir els ha de guanyar, pq aquest Inter, per mi, no és rival.


    Salut!!!

    ResponElimina
  7. Ens haurem de fer a la idea que la majoria (sinó tots) ens jugaran així. Només alguns agosserats i amb dos cullons ens jugaran de tu a tu, i segur que són els partits més interessants per veure.
    La porteria fantàstica, poca feina però ben resolta (sort del darrer xut de l'Stankovic, hauria estat molt injust)
    La defensa tremenda (cert que Abidal crea dubtes i inseguretat, hauríem de veure més sovint el super agent 86, altrement dit Maxwell)
    Mig del camp per sota del que ens té acostumats (Xavi bé, com és normal, però el Touré semblava que anés sobrat i en Keita... jugava?)
    Davantera, temps al temps, Ibra s'adaptarà, paciència, no serà nu cas Hleb més segur!
    Henry té masses galons per ara, jo abans del minut 60 ja l'hauria canviat i segurament pel Pedro (partits com el d'ahir són bons, sense gaire pressió ja que és el primer partit de la lligueta) i l'Iniesta al mig pel Keita. O primer l'Iniesta per Henry i després Pedro per Keita.
    Resultat lleugerament injust però acceptable en veure tot un Inter al seu camp arreplegat a la seva porteria.
    Mourinho, gràcies per aquest mig del camp titular! Muntari jugava a algu?
    pd: ja no soc verga!! vull dir verge!

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.