dimecres, 2 de setembre del 2009

DESCOBRIM A... DE GUZMÁN


Jonathan De Guzmán
12 Setembre 1987
Alçada: 1,74 Pes: 61 Kg
Posició: Migcampista
Dorsal: 33
Nacionalitat: Canadenc/Holandès
Carrera: Feyenoord (2005-)
Internacional: Sub-21 (2008-)


Germà de l’ex deportivista Julián De Guzmán, Jonathan és un migcampista ofensiu amb molt de talent, força i un gran xut. Nascut a Canadà però amb arrels filipines i jamaicanes, ha optat per jugar amb la selecció “orange” a diferència del seu germà que ho fa per la de Canadà.

Des de 1999 a la cantera dels de Rotterdam, va debutar amb el primer equip el dia que complia la majoria d’edat i des de llavors s’ha anat establint com un fix en les alineacions. Pot jugar pel centre o fer-ho d’interior, gràcies a la seva bona tècnica i condicions físiques. Jugador àgil, ràpid i amb un bon toc de pilota, destaca més per les seves qualitats ofensives que no pas defensives. Tot i la seva joventut ha jugat quasi 100 partits a la primera divisió holandesa i ha marcat 20 gols.

Aquesta temporada l’ha començat amb força, igual que tot l’equip, i amb dues dianes en l’últim partit està demostrant la seva qualitat tant a holanda com als observadors de les grans lligues. Durant tot l’estiu s’han sentit especulacions sobre la seva possible marxa, però cap oferta s’ha concretat. Equips com València, Arsenal o Chelsea han mostrat el seu interès en Jonathan i si segueix així, ben segur que, aquest hivern o l’estiu que ve, farà el salt a un dels equips grans del continent.

Ja un fix amb el combinat sub-21, s’espera que d’aquí poc temps faci el salt a l’absoluta i que amb el temps pugui ser un habitual de les convocatòries de Bert Van Marwijk, el qual el coneix bé de la seva etapa com a entrenador dels de Rotterdam.

Juntament amb altres perles de la cantera com Wijnaldum o Bisewar forma la nova fornada de jugadors del Feyenoord que aquest any han de fer un salt qualitatiu en la seva progressió per tal de paulatinament anar substituint en el seu rol a peces claus de l’equip que s’han anat fent grans: Makaay, Tomasson, Van Bronckhorst,... en definitiva, s’esperen grans actuacions del petit De Guzmán i ben segur que donarà moltes tardes de glòria a the Kuip, almenys durant el temps que el aconsegueixin mantenir en l’equip, serà difícil que no marxi en un futur mot proper, ja que l'equip i la lliga se li queden petits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.