diumenge, 20 de setembre del 2009

LA CRÒNICA: Barça 5 - Atlético 2

Com es presumia va ser un partit espectacular. Amb fases molt bones de futbol i amb d’altres amb certes distraccions i errors de concentració. Primera part brillant dels blaugranes que atropellen als matalassers quan encara no havien ni entrat al terreny de joc. Un cop el Barça es posa amb un contundent 4-0 l’equip es desendolla i permet que l’Atlético faci un parell de gols i entri, encara que no de manera clara, en el partit. Com en molts partits de la temporada passada hi ha dues parts completament diferents, una on l’equip pressiona i a base de gols tanca el partit a les primeres de canvi, i una segona més sosa i espessa, però en aquest cas més fluixa i preocupant de lo habitual. El Barça haurà de vigilar aquestes “pajares” perquè un altre dia li fan el tercer i li posen la por al cos sense motiu.
L‘àrbitre va ser un espectador de luxe però en les poques jugades complicades que va tenir va demostrar ser un mal àrbitre, penal claríssim sobre Ibrahimovic i dues expulsions claríssimes de Assunçao per segona groga i de Pablo en la clara entrada a Messi a les acaballes del partit.
1x1

VALDES: Batut – Després d’aconseguir el seu rècord d’imbatibilitat va rebre dos gols en dues ocasions aïllades i fruit d’errors blaugranes. El segon per un mal rebuig seu que dóna en safata la pilota als matalassers.
ALVES: Brutal – Incisiu com sempre en atac i paparra en la pressió. Va fer un gran partit en atac i no va patir massa a darrera. Gran gol de falta i bones centrades pels davanters, inclosa la gran jugada del cinquè gol.
PIQUÉ: Referent – Una altra lliçó de col·locació i bona sortida de pilota. Bé en el tall i en la circulació, demostrant que actualment és l’autèntic referent de la defensa blaugrana i peça clau del joc creatiu de l’equip. MARQUEZ s.c - pocs minuts però mica en mica entrant en la dinàmica.

CHIGRINSKIY: Integrat – Bona col·locació i sobrat en el toc, fins i tot algunes passades massa arriscades. Un pèl lent en algunes accions de contraatac però acoblant-se molt bé en les dinàmiques defensives de l’equip, bon debut a casa.

MAXWELL: Adaptat - Partit regular del brasiler, un pèl confús en la passada, però segur en la parcel·la defensiva. Va pujar poc per la banda però sempre amb criteri.

SERGIO: Irregular – Exceptuant la passada del primer gol bastant imprecís en el desplaçament de pilota. Partit regular del de Badia, no va aconseguir fer-se amb el control del mig del camp i sovint va ser superat en els contraatacs. Va regalar la pilota del primer gol del kun.
KEITA: Sòlid – Partit correcte del malià, va marcar el tercer gol i va aportar força en el mig del camp, tant en la contenció com en la creació, tot i que no es va prodigar en atac tant com en ell és habitual.

XAVI: Clau – Un altre partit demostrant que és la clau del joc blaugrana, els altres executen però ell és l’arquitecte que dissenya totes les jugades d’atac i amb un qualitat excepcional. INIESTA: Obacionat - Tocs brillants mentre agafa la forma.
HENRY: Desafortunat – De més a menys, va començar extra motivat amb un remat al travesser i mica en mica es va anar diluint fins a acabar desquiciat perquè no li acabaven de sortir les coses.

MESSI: Crack – Com sempre individualment un deu, jugant per on vol i fent el que li plau amb la pilota. Va marcar dos gols, va donar-ne un altre i va crear molt de perill en tot moment. Va celebrar la renovació com el que és, el millor del partit i del món.

IBRAHIMOVIC: Matiner – Va marcar un gol brillant al minut i mig i després va anar perdent protagonisme, en part per estar enganxat a la banda, fins a passar desapercebut a la segona part. Es segueix acoblant i de mentre ja és “pichichi”. PEDRO: s.c

5 comentaris:

  1. Bueno, Ibrahimovic ja no és pichichi, Villa i Cristiano porten quatre gols... llàstima.

    A veure si el partit de dimarts és millor.

    Per cert, gran derby de Manchester però amb injuust final amb un gol al minut 51 quan el descompte era de tres minuts... Ritme trepidant i partit obert, grandíssim partidàs a la premier.

    També destacar el partidàs de Luis Suarez, quatre gols per l'ajax i ja és més que pichichi a la erdivisie... segueixo dient que és un crack.

    ResponElimina
  2. No em va agradar el plantejament de'n Pep per al partit de dissabte o si més no crec que no va encertar amb l'11 ideal per aquest plantejament tant agosserat amb la defensa avançada per moments al mateix mig del camp. Primer de tot considero que l'Atletico no és precisament el millor equip per proposar aquesta defensa amb la velocitat del seu quartet atacant (Simao, Maxi, Agüero i Forlan)i encara menys haber alineat, exceptuant Alves, els 3 defenses més lents de la plantilla (Piqué, Chigry i Maxwell). Si bé ja vaig comentar que preferia en Maxwell que l'Abidal està clar que amb aquest nou plantejament prefereixo la velocitat d'Abidal. El mateix passa amb Piqué i Chigry, hauria d'haver entrat Puyol per un dels dos. No ho vaig entendre, de veritat que no ho vaig entendre, tansols puc arribar a pensar que el que buscava evitar en Pep eren els xuts de'n Forlan desde fora de l'àrea. Al final el que va aconseguir és trencar l'imbatibilitat de'n Valdés. Cert és que els 2 gols són fruit d'errades pròpies però també és ben cert que la conseqüència final arriba fruit de tenir aquesta defensa tant deguarida...
    A part d'això, ja no som líders, i ens espera un difícil partit a Getafe.

    ResponElimina
  3. No puc estar més d'acord amb tu, però crec que aquesta defensa va ser la resposta al plantejament de l'atletico, amb les linies molt juntes i també amb la defensa avançada.

    Els dos entrenadors van fer un plantejament semblant tot i que l'atletico amb un joc més directe i el Barça per una vegada obrint el camp i jugant ràpid com quasi sempre.

    ResponElimina
  4. Sí, però no arribo a comprendre com amb el 2-0, 3-0 i 4-0 l'Atletico no parava de fer contraatacs. No hauria de ser al revés ? El Barça darrera esperant a l'Atletico i fulminant-lo a la contra ? Suposo que això no entra en cap dels plantejament de'n Pep, esperar a darrera, si més no és sempre conseqüent amb les seves paraules, sempre a l'atac, això és d'agraïr.

    ResponElimina
  5. Comparteixo l'opinió, però el que crec que busca el Pep és posar el jugadors de caire més ofensiu en cada posició a casa, i a l'inrevés quan l'equip juga a domicili. D'aquesta manera demà a Racing entraran Abidal per Maxwell, Puyol per Txigri o Piqué i Touré per Busi.
    Com a plantejament general em sembla correcte, el que passa és que l'atlético no va jugar tan tancat com la resta d'equips que visiten el Camp Nou.

    El tema liderat i pitxixi no té cap rellevància a aquestes alçades de campionat.

    Brutal el derby de Manchester, normalment els reds devils no em cauen massa bé, però m'agradaria que el primer any post-Cristiano els hi anés força bé.

    JPrats

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.