dilluns, 14 de setembre del 2009

Comença l'espectacle, torna la Champions

Avui comença la Champions League 2009/2010 on 32 equips es disputen una plaça en la finalíssima del Bernabeu del 22 de Maig. El Madrid s’ha reforçat moltíssim per conquerir la desena, el vigent campió presenta la base de l’any anterior i italians i anglesos presenten les seves armes habituals. Qui serà el campió no ho sabrem fins a la primavera, però el que si s’espera és que sigui una gran competició, amb molts equips amb coses a dir i amb grans partits ja des de la primera jornada.
Com sempre els equips estan enquadrats en vuit grups de quatre equips en un format de tots contra tots amb anada i tornada, després començaran els creuaments de vuitens i cap endavant fins a Madrid.

Ara intentarem resumir i explicar una mica com pinten els grups i els favorits per assolir la fase eliminatòria.

GRUP A (Bayern, Juventus, Girondins, Maccabi Haifa) – Grup potent amb dos històrics del futbol europeu, el campió francès i la ventafocs que pot donar algun ensurt, sobretot a casa. Els de Munich i Turí són una incògnita, s’han reforçat força i molt bé, però està per veure quin serà el seu potencial real a l’hora de la veritat. Si fan els deures, els dos haurien de passar de grup, però sempre amb el permís dels de Bordeus.
De la mà de Van Gaal han arribat grans jugadors a l’Allianz Arena com SuperMario, Olic, Pranjic, Tymoschuk, Robben i el més important, s’ha aconseguit retenir, de moment, a la seva gran figura: Scarface Ribery. L’inici de temporada ha sigut irregular però tenen molt potencial que en qualsevol moment pot explotar.
La Vecchia signora ha cedit la batuta a Diego Rivas i de moment l’equip està funcionant molt bé, amb Felipe Melo de guardaespatlles al mig del camp i la dupla Amauri i Iaquinta d’estilets en punta. Sembla que Diego serà baixa pel debut, però Giovinco és un substitut de garanties gràcies al gran talent que té.
El Girondins es presenta amb el bloc de l’any passat i amb la seva gran estrella al capdavant (Gourcuff), és un equip limitat però que juguen com un bloc, amb criteri i poden donar molta guerra. Els israelians parteixen com a grans derrotats del grup, però amb un equip valent i ràpid esperen plantar cara als grans.

GRUP B (Manchester, Wolfsburg, CSKA i Besiktas) – Grup assequible pels de Old Trafford i amb sèries opcions pel debutant campió alemany. Turcs i rusos aspiren a donar la sorpresa i a classificar-se per la UEFA coma tercers.
Els de Ferguson amb la gran absència de la seva estrella Cristiano Ronaldo i amb la marxa també de l’apache Tevez es presenten a una nova edició de la Champions amb un bloc sòlid però amb poques referències i amb un pas enrere a nivell de talent. S’haurà de veure si els Valencia, Obertan i Owen poden fer oblidar les absències del portuguès i l’argentí.
L’equip de Volkswagen es presenta a la competició amb l’equip de l’any passat i amb alguns retocs (Martins, Ziani i Kahlenberg) tot i el fluix inici de campanya s’espera que els Misimovic, Grafité, Dzeko i companyia facin una gran competició amb el seu joc ràpid i directe.
Els de Nihat i el nou CSKA de Juande Ramos aspiren a complicar la vida als alemanys i a intentar sorprendre als anglesos. Això si tant a Istanbul com a Moscou no posaran les coses fàcils.

GRUP C (Milan, Zurich, Madrid i Marsella) – El Florenteam es postula com a favorit al grup i Milanistes i Marsellesos s’hauran de disputar l’altre plaça. El Zurich sembla destinat a intentar encaixar el mínim de gols possibles en cada partit.
Els merengues i les seves grans estrelles que es comencen a conjuntar sembla que ho tindran relativament fàcil, amb alguna dificultat en les visites al Velodrome i a San Siro. L’experiència de homes com Kaká i Cristiano serà cabdal en els grans partits.
El Milán cada cop més envellit té en Pato i en l’enessima resurrecció de Ronaldinho les esperances de fer una bona champions. Està per veure el rendiment d’homes com Pirlo, Seedorf i Gattusso. La tornada de Kaká a Milà pot tenir un punt de morbo afegit.
El Marsella amb grans reforços té un bon equip i pot donar molta guerra tant en el grup com després en les fases eliminatòries. La tornada de Lucho pot ser clau en un equip que ja compta amb gent del talent de Ben Arfa, Niang, Brandao i el veterà Morientes.

GRUP D (Apoel, Chelsea, Porto i Atletico) – Assequible per Chelsea i a priori també per l’Atlético, sempre i quan facin les coses ben fetes. Els portuguesos són l’alternativa per si els de Madrid no rendeixen a bon nivell.
Amb l’arribada d’Ancelotti, l’equip ha guanyat en seguretat defensiva i en definició de cara a porteria. La baixa de Drogba en els tres primers partits pot ser important, però hi ha plantilla suficient per solucionar el grup sense problemes.
Els matalassers com sempre creen dubtes, els de dalt són molt bons quan tenen el dia i poden destrossar qualsevol defensa, però amb un mig del camp poc creatiu i una defensa sovint feble el rendiment sempre és una incognita.
Històric vingut a mneys, el Porto comença una etapa de transició on després d’haver venut la majoria de les estrelles es planta al nou curs amb un equip jove i amb poca experiència. Els xipriotes amb la seva plantilla plena portuguesos i polonesos, poca cosa tenen a fer més que intentar treure algun punt a casa.

GRUP E (Fiorentina, Liverpool, Debresceni i Lyon) - Un dels grups més oberts on tres equips de nivell s’hauran de disputar les dues places de vuitens. A priori, potser el Liverpool i el renovat Lyon parteixen com a favorits però la Fiorentina no donarà facilitats. Els hungaresos seràn uns espectadors de luxe que poden treure alguns puntets importants en la lluita dels grans.
Els de rafa Benítez són un bloc compacte com sempre, però amb menys qualitat al mig del camp, almenys fins que no s’acobli l’italià Aquilani, i sovint amb poc gol al davant. Un especialista en aquest tipus de torneig sempre se l’ha de tenir entre els candidats finals, tot i que aquest any potser està un pèl per sota.
Els lionesos s’han reforçat molt bé amb els diners de Benzemá i amb l’arribada de Lisandro, Gomis, Bastos i Cissokho han format un equip jove,. Amb talent i molt de futbol. Pot ser la gran sorpresa si juguen com ho fan a França.
La Fiore amb el mateix equip que l’any passat espera de la mà de Prandelli exhibir el futbol contundent i efectiu que ha demostrat al calcio els últims anys. Mutu, Gilardino i Montolivo en segueixen sent les estrelles, però Jovetic puja amb força.

GRUP F (Rubin, Dinamo, Barça i Inter) – Grup desequilibrat on hi ha dos favorits i dos equips de l’est que lluitaran entre ells per la plaça de la Europa League. Amb el morbo afegit del intercanvi Eto’o-Ibra els duels entre catalans i italians es presenten de lo més interessants en la lluita pel liderat del grup.
El Barça del triplet no ha canviat massa, esperant que Ibra i Maxwell s’acabin d’acoblar, l’equip segueix basant-se en la pressió, la sortida de pilota i els seus cracks per tirar endavant de forma brillant els partits.
Els de Milà s’han reforçat amb criteri i en totes les línies amb l’arribada de Lúcio, Motta, Sneijder, Diego Milito i Samu. Mourinho té una bona plantilla i espera que per fi aquest sigui l’any de l’Inter a Europa
Rusos i ucrainians esperen complicar l’existència als grans sobretot en els seus camps freds i difícils. La tornada de Sheva afegeixen una mica d’interès als duels amb els de Kiev.

GRUP G (Unirea, Stuttgart, Rangers i Sevilla) Un dels més fàcils de la competició i on el Sevilla no hauria de tenir problemes per sortir-ne campió. Els Alemanys es postulen com a segons però escocesos no ho posaran fàcil, almenys a Ibrox. Els rumanesos com a desconeguts que són parteixen com una autèntica incognita.
Els de Jimenez amb l’enratxat Luis Fabiano al capdavant són els grans favorits. Amb la irrupció de Perotti per l’esquerre i l’arribada de Negredo s’espera que l’equip torni al futbol ràpid i vistós de fa un parell de temporades.
Amb l’arribada de Hleb i Progrevnyak per suplir la important baixa de Mario Gomez, els alemnsy esperen colar-se a vuitens, no tan per tenir un bon equip sinó per haver caigut en un grup fluixet.
EL Rangers com el Celtic són equips durs a casa però molt assequibles a domicili, d’aquesta manera ho tenen difícil per passar la fase de grups i aquest any no es presenta com una excepció.

GRUP H (Arsenal, Olympiakos, AZ i Standard) – Amb els anglesos com a grans favorits pel liderat, la segona plaça és de les més obertes que hi ha, ja que tant el campió holandès, com el grec com el belga en tenen opcions.
Els de Wenger han tingut sort i han caigut en un grup fàcil però amb trampa, els tres equips són d’un nivell inferior però no n’hi ha cap dels tres que sigui realment fluix. Amb la recuperació de Cesc i l’aparició d’Arshavin i Eduardo els gunners esperen fer un bon any.
Amb Koeman a la banqueta els de Alkmaar esperen fer un pas endavant en la seva progressió després de guanyar la Eredivisie amb Van Gaal. Amb més o menys la mateixa plantilla, va començar malament però ja és líder del campionat amb gols i bon joc.
Els del pireu poden ser una de les sorpreses, amb un equip dur, competitiu i amb una arma com la de l’ambient del Karaiskakis. Veure’m com es presenta la temporada després del doblet de Valverde. Els de Lieja amb bons jugadors com Witsel, Derfour i Mbokani és un bon equip però d’una lliga menor i haurà de suar per rascar punts.

1 comentari:

  1. Es la primera vez que entro en este blog y me ha gustado bastante. Sigue así. Te seguiré. Un madrileño culé.

    Un saludo desde http://alotroladodelacal.blogspot.com/

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.