dimarts, 1 de desembre del 2009

Messi: Pilota d'or 2009

PILOTA D'OR 2009
Leo Messi (ARG) – 473 punts
C. Ronaldo (POR) – 233 punts
Xavi (ESP) – 170 punts
A. Iniesta (ESP) – 149 punts
Eto’o (CAM) – 75 punts

Per fi aquesta matinada s’ha desvetllat el nom del guanyador de la pilota d’or, prestigiós guardo atorgat per la revista francesa France Football on es premia el millor jugador de l’any. La brillant temporada blaugrana del triplet no ha passat desapercebuda i s’ha endut quatre dels primers cinc premis, on s’hi ha colat el madridista Cristiano Ronaldo. Pendents també de l’entrega del Fifa World Player a mitjans de mes, ha quedat demostrada l’hegemonia de l’equip de Pep Guardiola en l’any 2009, amb la consecució del triplet, la Supercopa d’Europa i d’Espanya.

Ningú discuteix la victòria de l’argenti Leo Messi, de fet ha sigut la diferencia de punts mes aclaparadora dels cinquanta anys de vida del premi. El “pulga” va fer una temporada espectacular vestir de blaugrana on al 2009 va guanyar els cinc títols sent protagonista i marcant gran nombre de gols, molts d’ells importants. Les actuacions de Messi en partits claus com el 2-6 a Madrid o la final de Roma no han deixat indiferent a ningú i li han valgut un guardo que ja feia temps que mereixia.

En segon lloc ha quedat el polèmic Cristiano Ronaldo, el qual ha estat a cavall de Manchester United i Madrid, amb dos equips ha fet campanyes irregulars, sempre marcant gols però amb un joc no tant espectacular ni productiu com el del 2008 fet que ens fa dubtar del mereixement d’una posició tan alta. Ja sabem que aquests premis van sovint mes per nom que per rendiment, ningú discuteix que Ronaldo es un tros de jugador, pero la seva actuació al 2009 ha estat per ser el segon millor jugador de l’any?

Per darrera del portuguès han quedat els dos “peloteros” blaugranes, els dos jugadors que possiblement es mereixien avançar a Cristiano a la classificació del guardo, però que poden estar molt contents del seu reconeixement internacional.
Xavi Hernández després de ser millor jugador de l’Eurocopa de 2008 ha seguit fent actuacions espectaculars tot l’any, designat millor jugador de la final de Roma i amb partits brillants com el de la final de la Copa del Rei s’ha convertit en l’autèntic líder del mig del camp blaugrana, la zona clau del joc de possessió de l’equip de Guardiola.
Andrés Iniesta serà recordat per sempre pel seu golas in extremis a Stamford Bridge que va donar la classificació del Barça per una final de Champions on el de Fuentealbilla va jugar mermat físicament, però on va ser un dels millors. Apart de “l’Iniestazo”, Andrés s’ha passat l’any donant classes magistrals de futbol fàcil i efectiu fent coses impossibles de la manera mes senzilla, un jugadoras que per tots es “lo puto crack”.

Per completar el poker culer tenim a l’interista Samuel Eto’o, que amb les seves trenta dianes en lliga, l’obrellaunes de Roma i les seves grans actuacions amb el Barça i l’Inter de Mourinho li han valgut aquest reconeixement internacional. Samu per la seva entrega constant i capacitat golejadora es mereix aquest premi com qualsevol altre.
Com sempre la gent pot pensar que és just o no però suposo que aquest any no hi ha massa gent que pensi que Messi no és el merescut guanyador. Esperem que aquest siugui el primer de molts premis per venir.
Felicitats Leo!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.