dilluns, 21 de desembre del 2009

Gràcies per fer-nos sentir orgullosos...

Suposo que a hores d’ara, recent guanyat el sisè títol, no ens adonem de la magnitud del que aquest equip ha aconseguit. En els últims anys ens hem acostumat a guanyar, a treure endavant les finals que temps enrere ens giraven l’esquena i a tenir aquella mica de sort que sovint ens defugia. Lo que han conquerit aquests “gladiadors” blaugranes és històric i entraran als anals del futbol mundial per la porta gran. Tots tindrem el plaer d’aquí molts anys d’explicar als nostres nets que varem viure el Barça de les sis copes i que varem xalar d’allò més amb un equip amant del bon futbol, forjat a la masia blaugrana i amb un entrenador que amb un any s’ha catapultat a lo més alt del panorama futbolístic.

Evidentment, sense fortuna això no ho haguessin assolit, suposo que sense moments màgics com la mà de Pinto a la copa, el gol de Pedro a Mònaco i sobretot el gol de “lo puto crack” davant d’un atònit Stamford Bridge, no hi hagués hagut ni triplet, ni sis copes ni història per escriure, però aquí radica la importància i la força d’aquesta plantilla, no es deixa de lluitar en cap moment del partit, no es perd la concentració en tota l’estona i es va a guanyar el partit en tot moment, sense especular i sense perdre el respecte pels rivals, aquest equip lluita i com va prometre Guardiola en la seva presentació: Persisteix.

Podem citar molts jugadors i personalitzar l’èxit en gent tan gran i a la vegada tan modesta com Messi, Iniesta, Xavi, Valdes, Alves, Piqué i companyia, però la majoria ja hi eren abans de l’arribada de Guardiola i la imatge era ben diferent, si bé amb la mateixa qualitat individual, no amb els mateixos valors col•lectius ni la mateixa entrega sobre el terreny de joc. No podem més que treure’ns el barret davant d’un home que ha portat un reguitzell de grans jugadors a ser un equip, a jugar tots a una i a deixar enrere interessos individuals per assolir un interès comú i fer-se grans amb la sinèrgia d’un grup, una sèrie de futbolistes que al camp juguen com un bloc, que s’ajuden uns els altres i estan centrats en el benefici col•lectiu, un EQUIP amb majúscules.

Gràcies Pep, per aquest any màgic que ens heu deixat viure i que esperem que sigui l’inici d’una època daurada pels barcelonistes. Gràcies també per la honestedat demostrada en tot moment, les classes magistrals d’educació i passió per un esport que ens enamora i que ens fa vibrar cada cap de setmana. Gràcies per ajudar al Barça més català a ser l’equip més internacional, gràcies de tot cor per fer-nos feliços i per fer-nos sentir orgullosos d’uns colors, un club i un país que portem al cor.

Gràcies Míster, gràcies Barça!!!

1 comentari:

  1. No oblidem a més que la base del equip es de gent feta a casa (posar tres canterans entre els 5 millors del mon es una cosa brutal) i encara hi ha perles pendents de pujar (jeffren, dos santos, mazinho, etc...) cosa que en el futbol actual on tot son fitjatges multimilionaris i contractes de tv, etc... encara li posa més mèrit al tema.
    si no la caguem tenim barça per temps!!

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.