dijous, 10 de desembre del 2009

DESCOBRIM A... Nous talents de la lliga

Apunt d’arribar a la aturada de les festes de Nadal i ja quasi a la jornada 14 de la lliga ja es comencen a definir una mica les trajectòries dels equips i també comencen a aparèixer nous jugadors que atreuen l’atenció del món futbolístic, ja siguin joves promeses que fan el salt als primers equips o gent contrastada en categories inferiors que treuen el nas a la primera divisió. No hi ha estrelles rutilants que hagin aterrat d’un dia per l’altre com van fer els grans Messi o Raul en el seu dia, però si que hi ha una sèrie de jugadors repartits per la península, que poden tenir molt a dir en el futur de la lliga, que no para de treure nous jugadors i que la converteixen juntament amb l’anglesa en les competicions nacionals més fortes del continent.

La llista de promeses o jugadors a seguir seria molt llarga però hem escollit una desena de jugadors que estan deixant detalls de qualitat pels camps espanyols. Alguns ja van fer grans temporades en anys anteriors però estan reafirmant aquest any que són ja jugadors consagrats tot i la seva joventut. Per fer-ho més equitatiu hem escollit un de cada equip, tot i que hi ha equips com Bilbao i Valladolid que tenen més d’un jugador a tenir en compte. No estan ordenats sota cap criteri, tots tenen talent i possibilitats, veure’m en el fútur quins es desenvolupen més i millor:

Diego Costa (07/10/1988 – Real Valladolid) Davanter brasiler que aterra a Valladolid com a part del traspàs de Sergio Asenjo a l’equip matalasser. És un jugador ràpid i hàbil que ha començat la temporada molt endollat, ja ha aconseguit marcar sis gols en lliga.
Va començar la seva carrera a Brasil, però ràpidament va fer el salt a Europa, a les files del Braga portuguès on no va disposar de massa oportunitats i va ser cedit. La temporada 2006-07 és transferit a l’Atlético on tampoc té minuts i el cedeixen primer a Celta i posteriorment a Albacete on ja comença a demostrar les seves habilitats de cara a porta. Actualment forma un bon atac al costat de Manucho i on destaquen dos homes amb molt de futur com són el bosnià Medunjanin i el canari Nauzet Alemany.

César Azpilicueta (28/08/1989 – CA Osasuna) Lateral dret que juntament amb Nacho Monreal forma una de les parelles de laterals més forta de la lliga. Lateral rapidíssim i molt àgil amb gran facilitat per pujar la banda. La seva velocitat el fa molt apte per l’anticipació i per recuperar ràpidament la posició tot i prodigar-se força en atac. Amb la pilota als peus no és cap tronc, juga amb criteri i fa bones centrades pels seus davanters, importantissim en un equip com el de Pamplona. Tot i la seva curta edat ja fa un parell d’anys que va debutar a primera i que és titular indiscutible en el carril dret del Reino de Navarra. Internacional en totes les categories inferiors va ser campió europeu sub-19 el 2007 i des de 2008 és un fix de la sub-21.

Pedro León (24/11/1986 – Getafe) Ja fa temps que en sentim a parlar d’aquest migcampista, però no està de més recordar-lo ja que s’està establint a primera i aspira en un curt període de temps a entrar en les convocatòries de la selecció absoluta de Del Bosque. León recorda amb els seus moviments a l’anglès David Beckham, tant pel seu xut de mitja distancia com per les seves espectaculars centrades. Té una bona arribada i un gran toc de pilota amb tècnica i molta classe. Un jugador potser un pèl irregular però que quan el té el dia és un perill per la banda, sempre amenaçant amb el xut o amb una centrada definitiva cap als seus davanters. Ja a segona amb el Múrcia va fer grans actuacions i l’any passat al Valladolid es va acabar de destapar, suposo que no aguantarà massa temps al Coliseo Alfonso Pérez.

Roberto Canella (07/02/1988 – Sporting de Gijon) Jugador asturià i producte de la inesgotable fàbrica de talents del “Mareo”, Roberto és un lateral esquerre molt sòlid i segur darrera que quan puja ho fa amb molt de criteri i sense complicar-se la vida. Físicament és una roca i un autèntic pulmó pujant i baixant la banda. Aquest any amb l’arribada de Gregory i del blaugrana Botia la defensa de l’Sporting es mostra molt més segura.
Al primer equip des de 2006 ja fa temps que és un fix de les alineacions de Manolo Preciado i ja ha sonat varies vegades per fer el salt a algun dels grans. Habitual en les categories inferiors de la selecció, ha estat campió d’Europa sub-19 al 2006 i designat millor lateral esquerre espanyol sub-21 de la temporada passada.

Ander Herrera (14/08/1989 – Real Zaragoza) Migcampista nascut al País Basc però producte de la cantera aragonesa. Marcelino va confiar en ell la temporada passada a segona i després de l’ascens ha seguit comptant amb aquest jove mig que aporta arribada i bon toc de pilota amb jugadors de perfil més físic com Luccin, Gabi o Ponzio. Té un bon joc amb les dues cames i és un jugador amb una bona tècnica i amb facilitat per la passada. Ja un fix de la sub-20 amb la que va disputar el recent mundial de la categoria i actualment ja ha debutat amb la sub-21 de Lopez Caro.

Felipe Mattioni (15/10/1988 – Real Mallorca) Lateral brasiler cedit a Mallorca per la empresa brasilera Magasport, la temporada passada ja va estar a préstec al Milan i aquest estiu es va especular la seva arribada al Barça com a reserva de Dani Alves. Tot just ha jugat un parell de partits amb els illencs i encara no s’ha guanyat la confiança de Manzano, però és un lateral ràpid amb molta arribada que pot aportar moltes coses a l’equip balear. És el típic lateral brasiler, més ofensiu que no pas defensiu però que gracies a unes bones qualitats físiques supleix les mancances defensives. Li està costant, però veure’m si és capaç en les següents jornades de fer-se un lloc en l’onze de Son Moix, potencial no li falta.

Diego Perotti (26/07/1988 – Sevilla) Progressió meteòrica de l’interior argentí, que amb mig curs n’ha tingut prou per ser cridat per l’absoluta de l’albiceleste de Maradona. Jugador molt àgil i ràpid, amb una tècnica depurada i amb gran arribada a porteria, amb el seu gran dribbling és un autèntic perill i molt útil en l’esquema de joc d’un Sevilla, on amb els seu company Navas, no para de servir pilotes a davanters de la qualitat de Kanouté, Negredo i “o fabuloso” Luis Fabiano. Després de dos grans anys en el filial, Diego ha demostrat que val pel primer equip i aprofitant la baixa forma de Capel s’ha fet amb un lloc fix a l’onze de Jiménez, aportant d’una manera molt descarada i valenta un joc per banda incisiu, espectacular i a la vegada tremendament útil per l’equip.

Ricardo (08/02/1983 – Tenerife) Migcampista organitzador amb una tècnica excel•lent i un gran desplaçament de pilota tant en curt com en llarg. Jugador de perfil Xavi, que porta el ritme de partit d’una manera fantàstica. Juntament amb Nino i Alfaro un dels artífexs de l’ascens canari a primera divisió. Ja no és cap jovenet però fins ara només havia jugat a segona divisió, dificultant així el donar-se a conèixer pel gran públic. Producte de la cantera del club canari, aquest any té la oportunitat de consolidar-se a primera. Tot i una inoportuna lesió a l’inici de campanya, Ricardo ja comença a demostrar la seva categoria pels camps de la lliga de les estrelles.

Sergio Canales (16/02/1991 – Racing Santander) Migcampista amb molta arribada que amb els seus dos gols a l’Espanyol en la última jornada ha entrat a la lliga per la porta gran. La temporada passada ja va fer alguna aparició puntual, però no ha estat fins a aquesta que ha començat a agafar un rol més important. Juga pel mig amb una mescla d’arribada, tècnica i bon toc de pilota que li auguren un futur molt prometedor en el panorama futbolístic espanyol. Té un gran talent a les seves botes i una gran habilitat amb la pilota als peus, de regat fàcil i amb una rematada precisa amb la seva cama esquerre.
Propietat al 50% del Depor gràcies al fitxatge de Munitis pels cantàbrics, segur que en poc temps serà un jugador molt cotitzat. Internacional en totes les categories, actualment forma part del combinat sub-19.

Iker Muniain (19/12/1992 – Athletic Club) Últim producte de Lezama que amb els seus setze anys ja ha debutat a primera i a Europa on ja ha fet els seus primers gols en ambdues competicions. Per la seva curta edat ja ostenta el record de jugador més jove en debutar amb el Bilbao i en marcar un gol a la primera divisió espanyola. Davanter menut (1,69 cm) però molt àgil i amb gran instint golejador. Té un bon xut amb la seva cama dreta i una velocitat de moviments que li faciliten el regat i la capacitat de desbordar a les defenses rivals. Evidentment ha de guanyar una mica de cos i de taules davant de les defenses de primera, però és un jugador amb molt de futur i és juntament amb De Marcos i altres productes de la cantera la gran esperança de futur dels “lleons” de Caparrós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.