dimecres, 21 d’abril del 2010

LA CRÒNICA: Inter 3 - Barça 1

Derrota contundent del Barça on es van veure superats tant en el marcador, com en el joc, com en l’arbitratge. L’actuació del col•legiat portuguès pot servir com a vàlvula d’escapament de la frustració blaugrana, i amb motius, però no pot amagar les mancances de l’equip de Guardiola, en arribada, fluïdesa en la circulació i sobretot intensitat. Tot i així, Mourinho faria bé en no tirar-se tantes floretes per un partit on el Barça no ha estat encertat i l’Inter simplement ha aplicat el seu joc directe a la perfecció. Veure’m la tornada com acaba, la eliminatòria està oberta però ara un xic decantada cap al bàndol “nerazzurri”.

D’entrada destacar la classe magistral de Diego Milito, que va passar la mà per la cara a la resta d’estrelles presents a la gespa. L’argentí va fer un recital de moviments, incursions a l’espai, jugant d’esquenes i entre línies, al primer toc i aguantant la pilota, assistint i marcant.... va fer de tot i ho va fer tot a les mil meravelles. Pel que fa a l’Inter, Eto’o i Pandev estaven més pendents de tapar les bandes que d’atacar i Messi i Ibra van estar desapareguts entre les dues línies interistes. Menció especial per Ballotelli, un jugador sobrevalorat i amb dos dits de front que va crispar l’afició del seu propi equip amb una actuació dantesca, una mescla de desídia i xuleria.

Mourinho va apostar per un 4-3-3, que a la practica es converteix en un 4-2-3-1 on Motta i Cambiasso fan de doble pivot per davant de la defensa, Sneijder per darrera el punta i Eto’o i Pandev a les bandes tapant els laterals, col•laborant amb el mig del camp i pujant al contraatac. La jugada li va sortir bé davant les imprecisions blaugranes en la passada, on recuperaven i ràpidament llençaven passades directes a les puntes. Total un joc molt primitiu però que ahir es va mostrar extremadament efectiu i que va desarmar un Barça amb poques alternatives i molt espès en general

Del Barça pràcticament només podem salvar a Pedro, el de sempre, que defineix i lluita com ningú. I sobretot la figura de Piqué, un central que defensa, dirigeix i juga la pilota com ningú i que en moments que s’ha de treure el caràcter és el primer en arremangar-se les seves clàssica màniga llarga i avançar la seva posició per dirigir l’atac i fins i tot rematar a porta. No és un davanter i no se li demana, però amb la seva fe i esperit culer en Gerard ha demostrat un cop més que es deixa la pell al camp i quan el partit demanda “pit i collons” ell és el primer en fer un passa endavant.

La resta, o fluixets, inexistents o malament com en els casos d’Alves i Busquets, els quals van fer un partit nefast, constants errades en l’entrega i errors defensius que van costar clares arribades interistes. També destacar el canvi de Guardiola, Zlatan per Abidal? D’acord que hi ha un partit de tornada, que el suec no hi era i que ens entraven per l’esquerre amb facilitat, però calia renunciar a un davanter? No ho sabrem mai, però a primera vista no semblava la millor opció encara que els Bojan, Henry i companyia no inspirin la confiança necessària al de Santpedor.

Dimecres la tornada, cal omplir el camp i demostrar la intensitat que va mancar dissabte i que no va existir ahir. Ha d’aparèixer l’equip i el públic de les grans ocasions, aquest Barça ens necessita i ens ha demostrat en sobrades ocasions que podem comptar amb ell, així que només nes resta dir: FORÇA BARÇA!!!!!

3 comentaris:

  1. El mes preocupant es que no sabem a que juguem.
    Encara no te clar el mestre Guardiola que Messi no pot jugar sol de davanter centre? Algun dia surt la jugada i driblant a tres defenses pot crear perill perque es molt bo. Però fiar-ho tot a això passa el que passa (Español, Inter i continuarà).No ens podem refiar tan sols de les genialitats del millor jugador del mon, a mes calen altres coses.
    Messi en general ha de jugar com l'any passat, per la banda i desbordant per velocitat i classe quan a mes els altres li obren espais.
    Ara li ha agafat amb jugar amb el Maxwell d'interior. Per fer la feina que fa en aquest lloc, qualsevol altre que pugui crear mes perill i fins i tot marcar (Henry, Bojan).
    Quan ens donarem compte que l'Ibaimovil no ens serveix? Entre tots l'hem sobrevalorat. Aquest tio es un armari que nomes fa nosa. Necessitem un davanter centre com cal i si el Bojan no serveix (no te nom el que li està fent el mestre Guardiola)alguna cosa haurem de fer.
    Perque no ens deixem d'invents i juguem com l'any passat, posicionalment, vull dir.
    No veig clara la tornada , no perque no m'en refii de la qualitat dels jugadors sino perque em sembla que anem (o va el mestre) molt despistat i no te o no sap trobar gaires alternatives fiables. No te la idea clara de com hem de jugar.
    I potser que d'una vegada li toqui el crostó als jugadors (sobretot a Alves i Busquets), ja està be de dir sempre que està molt orgullós dels seus jugadors i de fer tanta comedia.
    Si seguim així i no ens aclarim,ni al Bernabeu el 22 de maig ni el que es pitjor, donarem vida al Madris i li farem guanyar la lliga. Cal un cop de timó urgent i tornar als origens.
    I de cara a l'any que be configurar una plantilla que pugui oferir diferents opcions i variacions dels sistemes de joc quan el rival o el partit es possin dificils, cosa que aquest any no podem fer (de qui es la culpa?).
    Tant de bo amb la força del public remontem la propera setmana perque a mes l'Inter no es res de l'altre mon, el Barça en condicions normals i jugant com sap es infinitament superior.
    Ho seguirem amb interés i confiança.

    ResponElimina
  2. Puc estar dacord amb algo del que dius però precissament amb el fons no, a més et contradius una miqueta... dius que han de canviar la manera de jugar i que tornin a jugar com antuvi???

    Precisament el fitxatge de l'ibra es va fer per que el barça jugues diferent ja que els equips al final et troben el truco de com jugar-te, la decisió pot ser encertada o no, això ja es veurà. El problema més greu per mi es que quan juga l'ibra no li passen ni una (i menys li centren pilotes) i quan no hi és comencen a centrar pilotes a la olla (per que remati el messi, el pedro o el bojan????).
    Per mi ahir la va cagar el guardiola de plè canviant el ibra, si necessites marcar i ells es tanquen, molt millor que jugui l'ibra en punta que el piqué, que ho va intentar i casi marca però no te l'instint d'un davanter i això es nota, jo estic segur que la que va tenir el piqué, l'ibra la fot a dins, pero bueno es només una opinió...

    Jo confio plenament en la tornada i crec que passem cuasi segur!!

    llàstima que no ho podré veure, ja m'ho explicareu...

    Dani

    ResponElimina
  3. Jo crec que vindria a ser una mica l'alternativa del concens...

    Estic d'acord en que a l'Ibra només li centra pilotes el Maxwell i que està una mica desaprofitat en certes ocasions, tot i que tampoc va estar molt encertat ahir.

    Respecte formes de jugar estic d'acord en que les variacions a nivell puntual estan bé, ja es va veure l'any passat en el 2 a 6, però el 4-3-3 hauria de seguir sent l'esquema de referència, ara bé, trobo que últimament el joc blaugrana depen massa de Xavi i Messi i de les aparicions de Pedro... El dia del clàssic va sortir perfecte, però el derby i ahir no es van oferir alternatives...

    L'any passat teniem un Henry endollat, un Iniesta estelar que acompanyaven a Messi-Xavi-Eto'o/Zlatan... crec que la clau està aquí, no ens hem sapigut renovar a l'esquerre amb un bon fitxatge i estem acusan massa la baixa forma del de Fuentealbilla.

    La tornada es presenta apassionant i crec que podem passar, però serà moooolt complicat i podria no sortir...

    Ara bé, el Pep ens ha donat molt, no li perdem la comfiança ni el respecte per un parell de decisions criticables...

    FORÇA BARÇA!!!!

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.