dimecres, 28 d’abril del 2010

LA PRÈVIA: Champions - semifinals tornada

Barça vs Internazionale
(Camp Nou, 28/04/10 20.45)

Després d’una setmana d’espera, per fi arriba la tornada de les semis, un partit dels que fan afició i que la gent blaugrana porta preparant des del xiulet final de San Siro. A Itàlia es va fer un mal partit i es va treure un pèssim resultat però avui amb l’ajut de tots toca arreglar les coses i intentar arribar a l’objectiu anhelat: la final del Bernabeu.

El partit evidentment no serà gens fàcil pel Barça ja que haurà de jugar contra un gran equip, amb un resultat força desfavorable i contra un rival que podrà jugar de la manera que més li agrada, cedint la iniciativa, ben tancats darrera i sortint al contraatac amb velocitat. El Barça per contra, no es pot deixar influir per l’ambient de remuntada creat i ha de jugar bé les seves cartes, tocar amb paciència i no precipitar-se per tal de que els gols arribin i el partit estigui sota control. No s’ha d’anar a atacar amb el cor des de bon principi ja que l’Inter ens pot matar al contraatac, s’ha d’estar serè, tocar amb calma i buscar els espais.

Un cop més, la defensa blaugrana haurà d’anar amb molt de compte amb les pujades de Sneijder i les seves passades entre línies per Eto’o i sobretot Milito, que ja va portar de corcoll als culers al Giussepe Meazza. La clau està en no perdre pilotes al mig del camp i d’aquesta manera dificultar les sortides a la contra dels interistes. En aquesta funció seran vitals Xavi i Busquets, que avui un cop més han de demostrar una gran seguretat, precisió i velocitat en la circulació de pilota.

Mourinho es presenta al Camp Nou amb l’única baixa de Stankovic per sanció i amb el dubte d’un Sneijder que ahir ja va entrenar amb normalitat i que apunta al titular tot i les seves molèsties al bíceps femoral. Faltarà veure si el portuguès opta per un onze com el de Milà o sacrifica un davanter per donar més presència al mig del camp. En roda de premsa ja va avançar la majoria dels titulars, deixant com a incògnita la presencia de Motta i Pandev. L’italo-brasiler sembla que jugarà i el macedoni, que arrastra molèsties, podria deixar el seu lloc a un migcampista o a un defensa i avançar a Zanetti al mig del camp. Així doncs l’alineació de l’Inter per aquesta nit podria ser la formada per: Julio Cesar, Maicon, Lúcio, Samuel, Zanetti, Motta, Cambiasso, Sneijder, Pandev o Chivu, Eto’o i Diego Milito.

Guardiola sembla que compta només amb un parell de dubtes, la resta de l’equip sembla bastant definit. Amb la baixa de Puyol per sanció, entraria Milito a l’eix acompanyant Piqué, esperem que la baixa del “capi” no es noti en excés, sempre és una peça clau per la seva entrega i lideratge. Abidal serà dubte fins a última hora, per tant no sabrem si jugarà el francès o serà Maxwell qui seguirà ocupant la posició de lateral esquerre. L’altre incògnita que es planteja és al mig del camp, qui acompanyarà a Sergio i a Xavi? Serà Touré després de l’exhibició de dissabte o tornarà Keita per apuntalar la banda de Maicon. En punta no hi ha massa dubtes, el trident golejador amb Messi, Pedro i Zlatan Ibrahimovic, que avui han de demostrar la seva categoria, no es poden fallar les ocasions.
També s’ha especulat que el Barça jugui amb Touré com a fals tercer central i els laterals s’incorporin al mig del camp formant un 3-4-3, veure’m quina és la solució definitiva. Sigui com sigui, l’equip ha de demostrar seriositat, paciència i una intensitat brutal que desarmi els italians de principi a fi. L’alineació blaugrana seria doncs la formada per: Valdes, Alves, Milito, Piqué, Abidal, Touré o Keita, Sergio, Xavi, Messi, Zlatan i Pedro.

Avui ha de ser una nit màgica pels barcelonistes, hi hagi remuntada o no, s’ha d’estar al costat d’un equip que ens ho ha donat tot en l’últim any i mig i que aquest cop ens demana ajuda per superar l’adversitat. Sigui quin sigui el resultat segur que podrem estar orgullosos dels nostres jugadors, així que tothom a posar-se la samarreta, sortir al carrer i animar com el que més a uns jugadors compromesos, professionals i culers fins al moll de l’os. Com ja ens han dit: “S’hi deixaran la pell” i nosaltres també per intentar una remuntada històrica en el que pot ser un dia per la història. El Bernabeu ens espera...

FORÇA BARÇA!!!!!

5 comentaris:

  1. Tinc un mal feeling de partit complicat i amb segona part amb desinflament general, algun gol ràpid o expulsió... és només un feeling i no en faig massa cas...

    Confio en aquest equip, 4-1 però fins al final no es resoldrà (Messi 2, Zlatan i Keita).

    M

    ResponElimina
  2. Sigui el resultat que sigui, aquest Barça, quan vol, és la hostia i n'estic molt agraït per aquests darrers anys de plaer visual. Som uns putos afortunats de poder-los veure i de ser culers. Ens classifiquem o no avui, això ningú ens ho podrà treure ni negar.
    El Mou. ens coneix molt bé i els equips italians són especialistes (generalment) jugant amb el marcador a favor.
    Sincerament, em veig més fora que dins, però òbviament, espero equivocar-me.
    Veig un partit amb molts, molts gols (nosaltres atacant i marcant i ells contraatacant i aprofitant-los).
    que comenci jaaaaaaaaaaaa!

    ResponElimina
  3. Jo crec que remuntarem ràpid, abans del descans 2-0, llavors ens relaxarem, cosa que aprofitaran ells per fer el 2-1.
    A poc de final aconseguirem forçar la prórroga on marcarem el definitiu 4-1.
    Sempre marxo al descompte, avui em quedaré fins el final a aplaudir encara que no passem.

    Força Barça!!!

    J Prats

    ResponElimina
  4. Molta sort Barça!!!!
    Confiem en tu!

    Clara

    ResponElimina
  5. Nanos, jo ho veig força xungo, tot i que al Barça se li donen bé les remuntades, el Mourinho no és qualsevol i no crec que es deixi sorprendre. Em fa por que els jugadors surtin massa excitats i no tinguin la calma necessària per passar l'eliminatòria.

    Que la sort ens acompanyi!

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.