divendres, 9 d’abril del 2010

LA PRÈVIA: Jornada 31 - El Clàssic

Real Madrid vs Barça
(Bernabeu, 10/04/10 22h)
10 d’abril, 22 hores, estadi Santiago Bernabeu, de nou un clàssic, el més igualat dels últims temps i amb mitja lliga en joc. Els dos equips arriben en bones condicions, amb optimisme però conscients que serà un partit diferent i molt complicat per ambdós equips. Hi ha molt a decidir, les aspiracions a la lliga (tot i no se un resultat definitiu), la guerra individual entre Messi i Cristiano, el duel d’aficions, com sempre un cop d’efecte important per la moral dels equips: una onada d’aire fresc pel que guanya i una clatellada important pel derrotat. S’haurà de veure quin és el desenllaç, però segur que serà un partidàs.

El Madrid, com ja fa unes setmanes, ha tingut tota la setmana per preparar el clàssic amb calma i intensitat. Pelegrini ha pogut entrenar el sistema que pretén parar la ratxa del crack argentí i contrarestar la superioritat del mig del camp del Barça. Per fer-ho disposarà una defensa en zona, on presumiblement Ramos s’encarregarà de Leo i Arbeloa de les pujades d’Alves, al mig del camp Gago i Xabi Alonso seran els encarregats de contenir i a l’hora crear per les puntes de llança: Cristiano i Higuain. Els blaugranes hauran d’anar molt amb compte amb la dupla atacant, ja que d’una passada llarga en fan una ocasió amb la seva velocitat i verticalitat. Faltarà veure qui acompanya al mig del camp a l’unic fixe: Xabi Alonso, tres homes han de sortir de entre Gago, els Diarra, Van der Vaart, Guti, Granero i Marcelo.

Amb les baixes de Kaká i la falta de ritme de Benzema y Raul, les opcions en atac estan més que clares. Lo més factible és veure un Marcelo per l’esquerre per colaborar en la banda d’Alves, un migcampista de contenció tipus Lass o Gago i un més profund i amb toc com l’holandès Van der Vaart. Així doncs, l’onze que pot presentar l’entrenadoir xilè és el format per: Casillas, Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa, Alonso, Gago, Marcelo, Van der Vaart, Cristiano i Higuain.

Pel que fa als blaugranes, amb la baixa definitiva de Zlatan pel partit l’equip compta amb una clara incògnita a la punta d’atac, Bojan o Henry. Suposo que es jugarà amb una sola punta, amb Messi amb llibertat en aquesta nova posició on porta 16 gols en 10 partits i dos interiors com Pedro, Iniesta o Keita. La defensa està clara, amb l’únic dubte de posar a Puyol al lateral esquerre o mantenir Maxwell en la dura tasca de marcar a Cristiano. El mig del camp sembla assegurat per Xavi i Sergio, un tàndem que s’ha mostrat molt efectiu en els darrers partits. Bona notícia la tornada de Piqué a l’eix, que formaria defensa amb Milito o Puyol. L’alineació d’en Pep seria semblant a: Valdes, Alves, Pique, Milito, Puyol, Sergio, Xavi, Keita, Iniesta, Messi i Henry.

Partit igualat on el control d’uns i l’arribada dels altres serà determinant pel resultat final. Veure’m com acaba, però el que està clar és que serà un gran partit, si no és per qualitat tècnica serà per intensitat i emoció. Esperem que guanyi el millor, que guanyi el Barça.

1 comentari:

  1. Soc optimiste, però no tant com vaig sentint a tot arreu...
    Jo ho veig complicat i crec que serà un empat i la lliga seguirà molt oberta... 1 a 1 Keita i Higuain.

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.