dimecres, 31 de març del 2010

LA PRÈVIA: Champions - 1/4 anada

Arsenal vs Barça
(Emirates Stadium, 31/03/10 20.45)
Partit clau, tant per la eliminatòria com per les aspiracions blaugranes a fer un gran final de temporada. L’Arsenal és un gran equip, segur que planta cara al Barça de Guardiola. Amb uns esquemes de joc molt similars, tant tàcticament com de mentalitat, s’espera que sigui un partit obert, vistós i amb ocasions. Els gunners compten amb el dubte fins a última hora del seu capità i home clau, el català i ex membre de la cantera blaugrana: Cesc Fàbregas.

Arsène Wenger porta catorze anys a Londres al càrrec de l’Arsenal, un club històric que compta amb 14 lligues, 0 copes i molt més títols que inclouen dos títols europeus (Copa de fires de 1970 i la Recopa de 1994) així com finalista de la Champions League el 2006 (derrota contra el Barça amb el recordat gol de Belleti). Des de l’arribada del tècnic alsacià a la banqueta, els gunners s’han caracteritzat per un joc ràpid, ofensiu i amb un molt bon tracte de la pilota, molt diferent del clàssic futbol anglès. Des de bon principi es va apostar per aquest futbol i per potenciar la cantera i la progressió de joves talents, fet que ha donat grans temporades, així com d’altres més fluixes per la falta d’experiència de la plantilla.
Amb el francès s’han guanyat tres lligues i quatre copes però sempre ha tingut la assignatura pendent d’un títol europeu, el qual se’ls va escapar de les mans al 2006. Durant aquests anys Wenger ha comptat amb els millors anys de grans jugadors com Henry, Bergkamp, Wright, Adams, Ljunberg, Overmars, Vieira, Petit,....

Actualment la plantilla de l’Arsenal és un grup de joves talents amb algun veterà que hi aporta experiència i veterania. L’equip té bons jugadors i tres grans jugadors com són: el català Cesc Fabregas, el “petit zarAndrei Arshavin i l’holandès Robin Van Persie, que si no fos per les lesions seria un dels grans davanters del moment. L’equip juga sovint amb un 4-3-3, tot i que a vegades pot convertir-se en 4-5-1 o 4-4-2. Amb la marxa d’Adebayour i les continues lesions d’Eduardo, la posició de davanter centre està una mica coixa i són migcampistes o segones puntes com els esmentats Cesc i Arshavin els que marquen els gols de l’equip.
La porteria des de fa un parell o tres d’anys és propietat de l’espanyol Almunia, un porter irregular capaç de lo millor, però sovint amb cantades importants. En defensa té homes molt ràpids i fortíssims físicament, sobretot per les bandes on Sagna i Clichy són uns laterals molt profunds i perillosos. Al centre Gallas i Vermaelen són els titulars, bon joc per alt, i bona col•locació. El mig del camp és eminent tècnic, tot i que homes com Denilson, Diaby o Song aporten un plus de capacitat física i recuperació. Gent com el txec Rosicky, Nasri o el mateix Fabregas converteixen el centre del camp en la part fonamental de l’esquema dels de Londres. En punta, sense els lesionats Eduardo i Van Persie, el danès Bendtner actua de referència amb l’entrada d’Arshavin per banda i la col•laboració d’algun migcampista, ja sigui Nasri, Rosicky o l’entrada de Walcott o algun jove prometedor. Per darrera ja pugen joves talents de gran projecció com Wilshere, Ramsey i el també ex blaugrana Fran Mèrida, que prometen grans nits de futbol a l'Emirates Stadium.

En definitiva, un bon equip amb grans aptituds tècniques que sovint se’l critica per no estar a l’alçada de les grans cites, veure’m quin paper fan aquest any i com els hi va jugar de tu a tu amb els blaugranes. Tenen un joc molt similar als culers, tot i que el de l’Arsenal és més directe que no pas el del Barça. Pel partit d’avui, amb el dubte de Cesc, el possible onze dels gunners pot ser el format per: Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen, Clichy, Song, Nasri, Diaby, Cesc o Denilson, Arshavin i Bendtner.

El Barça per la seva part compta amb els dubtes de Piqué que segueix arrastrant molèsties i la baixa important d’Andres Iniesta. Abidal sembla que ja s’està recuperant però és aviat per entrar de titular. S’especulava amb la possibilitat de que Puyol ocupes el lateral esquerre, però amb els dubtes de Gerard és probable que tot quedi com últimament i “el capi” faci parella amb “el mariscal” Milito. L’altre incògnita és si Henry entrarà de titular o es quedarà a la banqueta davant d’un partit tan emotiu pel francès. Algunes incògnites per Guardiola, però l’onze més probable seria el format per: Valdes, Alves, Puyol, Milito, Maxwell, Sergio, Yaya, Keita, Henry, Zlatan i Messi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.