dimarts, 9 de març del 2010

DESCOBRIM A... ERIKSEN

Christian Dannemann Eriksen
14 de Febrer de 1992
Alçada: 1,75cm
Nacionalitat: Dinamarca
Posició: Migcampista
Dorsal: 51
Carrera: OB (2005-08)
Ajax (2008-)

Internacional: sub-17/sub-19 (2007-09)
Absolut (2010-)

Tot i portar només set partits disputats amb la primera plantilla de l’equip “ajacied”, el danès Christian Eriksen ja s’està erigint com una de les revelacions de la Eredivisie i un dels talents més prometedors que han sorgit de la cantera d’Amsterdam en els últims anys. Juga al mig del camp amb gran arribada i pot caure també a les bandes. Té una gran velocitat i un bon xut de mitja distancia amb les dues cames, fet que prova molt sovint durant els partits, és descarat i no s’arruga tot i la seva joventut.

Sorgit de la cantera de l’Odense, fitxa per les categories inferiors de l’Ajax al 2008 on ràpidament comença a impressionar amb les seves actuacions. Passa un parell d’anys jugant a les categories sub-21 i finalment aquest any ha tret el cap a la primera plantilla. Martin Jol ràpidament ha vist el potencial del menut danès i mica en mica l’ha anat introduint a la dinàmica de l’equip. Debuta a mitjans de gener com a reserva en lliga i des de llavors ha disputat set partits, quatre d’ells com a titular. De moment, no ha aconseguit marcar, però no serà perquè no ho hagi intentat, ja que ha disposat de clares ocasions en la majoria dels partits. En l’últim match, va assistir en el tercer gol del seu compatriota Rommedahl, al camp de l’Sparta (0-3).

Amb la seva presencia a l’equip, a l’Orange Arena ja tenen un nou talent a sumar a gent com els joves holandesos Van der Wiel (veure Descobrim a... del 12 de Novembre) i Siem De Jong, els belgues Vertonghen i Alderweireld i el golejador “charrúaLuis Suárez (veure Descobrim a... del passat 12 de Juny). Martin Jol té una plantilla ben compensada entre talent i experiència per pensar encara en guanyar la lliga (actualment està a sis punts del líder, el Twente) i si l’equip no es desballesta a l’estiu aspirar a grans coses la temporada que ve.

Des de ben aviat que ha comptat per les categories inferiors de la selecció danesa, on sempre ha estat peça fixa des de la sub-17, participant en campionats internacionals. El 2008 va ser designat millor jugador danès sub-17, fet que demostra la seva progressió ja de ben jovenet.
Recentment ha estat convocat per primera vegada amb el combinat absolut de Morten Olsen pel partit amistós contra Àustria, on va entrar com a substitut de Jensen al minut 57 (va ser un debut agredolç amb derrota per 2 a 1). La selecció està mancada de talent d’ençà que els germans Laudrup es van retirar i s’espera que amb l’eclosió de Christian el combinat recuperi part de la glòria perduda.

Aquesta irrupció sobtada de Eriksen no ha passat desapercebuda per els grans clubs del continent i equips com el Barça i l'Arsenal ja han mostrat el seu interès per fer-se amb els serveis de la nova promesa danesa. L’Ajax és un conjunt venedor i més tard o més d’hora deixarà anar a la seva perla, veure’m a quin preu i quin serà el seu destí?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.