dimarts, 2 de març del 2010

DESCOBRIM A... SISSOKO

Moussa Sissoko
16 d’Agost 1989
Alçada: 1.87 cm
Nacionalitat: Francès
Dorsal: 22
Posició: Migcampista
Carrera: Toulouse (2007-)
Internacional: sub-21 (2008/09)
Absoluta (2009-)

Jugador francès d’origen Malià amb una capacitat física envejable i amb unes qualitats tècniques que fan recordar a un jove Patrick Vieira, en la seva etapa a l’Arsenal. Té una gran arribada i una bona rematada amb la seva cama dreta, no és un golejador però té uns bons registres anotadors per ser un migcampista, aquest any s’ha destapat i ja porta 7 gols en lliga. Seria, al igual que l’actual jugador del city, un “todocampista” capaç d’estar permanentment en els dos extrems del terreny de joc, ajudant a la creació i a la sortida de pilota i alhora rematant les jugades o donant l’última passada. És un pulmó al mig del camp i amb gran capacitat per llegir els partits, recuperar pilotes i portar el tempo del joc del seu equip en tot moment.

Integrant de la cantera del Toulouse, on va arribar el 2002 procedent del Red Star FC de Paris on havia aterrat directament des d’un club humil de la seva localitat. Es va passar cinc anys a les categories inferiors abans de debutar amb el primer equip, però des de bon principi els entrenadors van començar a veure-li un futur prometedor i a cuidar cadascun dels aspectes de la seva preparació. Amb quinze anys comença a disputar partits internacionals amb França, on ha jugat en totes les categories des de la sub-16. Actualment, és juntament amb el seu compatriota Gignac (Veure Descobrim a... del passat 30 de Juliol 2009), una de les peces claus del joc del Toulouse i màxim responsable dels bons resultats dels de l’Alta Garona, l’any passat van ser la revelació i van acabar en quarta posició, actualment són 11.

Va debutar amb el primer equip en les rondes prèvies de la Champions del 2007 i va tornar-hi en el primer partit de lliga per des de llavors convertir-se en fix de les alineacions de Èlie Baup. Aquella primera temporada acaba jugant trenta partits a la Ligue1 i ajudant al seu equip en una temporada complicada on acaben a prop de les posicions de descens. La temporada passada és la de la seva eclosió, disputa 35 partits en un gran any dels homes, entrenats ja per Alain Casanova, on acaben quarts, es classifiquen per la Europa League sent l’equip menys golejat i el seu company Gignac es proclama “pichichi” amb 24 dianes. Moussa ja esdevé el líder de la medul•lar i amb les seves grans actuacions comença a atreure l’atenció de la premsa francesa, fins al punt que és nominat a millor jugador jove de la temporada, premi que recau en el belga del Lille: Eden Hazard (veure Descobrim a... del 16 de juny 2009).

El rendiment de Sissoko no passa desapercebut ni per Raymond Domenech, el qual a mitjans de l’any passat ja hi comença a comptar per la selecció absoluta francesa. Finalment, debuta en partit de classificació pel mundial contra Illes Faroe i en el següent contra Àustria ja entra com a titular. Actualment està a la llista per enfrontar-se demà a Espanya, veure’m si té uns minuts i podem veure la qualitat que té Moussa a les seves botes.

En els últims temps les especulacions de la seva marxa de terres franceses ha estat constant i grans equips com el Tottenham, Juventus, Liverpool o Bayern de Munic ja han mostrat el seu interès a fitxar el jove jugador. De moment, totes les ofertes han estat rebutjades però arribarà un moment en que l’entitat presidida per Olivier Sadran haurà de claudicar i no tallar-li les ales a la progressió d’un jugador que està cridat a fer grans coses tan a nivell de clubs com defensant els colors del combinat Bleu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.