divendres, 5 de març del 2010

LA PRÈVIA: Jornada 25

Almeria vs Barça
(Juegos del Mediterraneo, 06/03/10 20h)
Nou desplaçament dels blaugranes, aquest cop a terres andaluses, per enfrontar-se a l’Almeria de Juanma Lillo. L’entrenador guipuscoà i amic personal de Guardiola, sempre a entès el futbol d’una manera molt semblant a la de Can Barça, on prima la posició de pilota i el juga bé. Així doncs, a diferència del partit al Camp Nou on els homes del llavors entrenador Hugo Sanchez, van plantar l’autobús a la gespa i van posar constantment un home seguint a Xavi, aquest dissabte veure’m un partit més oberts i sense tantes limitacions tàctics.

Sovint es diu que en Pep va aprendre de Lillo en els seus inicis com a entrenador, però ha quedat demostrat que l’alumne ha superat el mestre, de fet Juanma Lillo és conegut per la seva filosofia, la seva manera de parlar i expressar-se sempre didàctica i plena de contingut, però sovint no l’han acompanyat els resultats. També és cert que normalment ha entrenat equips modestos (Oviedo, Tenerife, Saragossa,...) on és molt més complicat aplicar certs conceptes futbolístics que s’allunyin dels clàssics 4-4-2, el joc directe i la pressió a la creació rival.

L’Almeria actualment és tretzè i està encadenant una bona ratxa de resultats d’ençà de l’arribada de l’entrenador basc. Amb les dues últimes victòries ja s’està apropant a la zona tranqui-la de la classificació. L’equip juga amb un 4-3-3 que es pot convertit fàcilment en un 4-2-3-1 i fins i tot en un 4-5-1, on el que sempre està clar és un doble pivot rocós per guanyar el mig del camp i un únic home en punta fort ajudat per dos extrems ràpids (Piatti i Crusat) que són un autèntic corcó per les defenses i molt hàbils en el contraatac. També l’aportació de Soriano a la mitjapunta és un factor clau pel joc ofensiu de l’equip, bona arribada i criteri en l’última passada. També destacar la presencia de Diego Alves a la porteria, un porter solvent i de garanties que quan té el dia és un autèntic mur. Així doncs l’equip andalús pot formar amb el següent onze: Alves, Macedo, Chico, Pellerano, Cisma, M’bami, Bernardello, Soriano, Piatti, Crusat i Goitom.

El Barça compte amb la única baixa de Piqué sancionat (apart de les ja sabudes de Keita i Abidal) i amb les molèsties de Zlatan que ja porta uns partits on no està físicament al 100%. Setmana posterior al virus Fifa implica partit complicat pels blaugranes que sempre desplacen gran quantitat d’efectius a les seleccions, aquest cop no ha estat diferent i la majoria dels titulars han tingut compromís internacional, amb l’excepció de Zlatan, Valdes i Maxwell. Caldrà veure si reserva a algun jugador o algú ha tornat tocat però en principi tots estan en disposició de jugar. Els dubtes els de sempre, qui acompanya a Puyol a l’eix en l’absència de Gerard i qui ocupa l’extrem esquerre, Henry o el golejador Pedro. El Barça pot formar amb la següent alineació: Valdes, Alves, Puyol, Milito, Maxwell, Sergio, Xavi, Iniesta, Pedro, Zlatan o Bojan i Mesi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.