dilluns, 1 de febrer del 2010

DESCOBRIM A... ERDING

Mevlüt Erdinç
25 de Febrer 1987
Nacionalitat: Turc / Francès
Alçada: 1,81 cm
Posició: Davanter
Dorsal: 11
Carrera: Sochaux (2003-09)
PSG (2009-)
Internacional: Sub-21 (2007)
Absoluta (2008-)

Davanter centre nascut a França però d’origen turc, té una gran capacitat golejadora i un fort caràcter dins del camp que el porten a lluitar cada pilota com si fos la última del partit. És dretà, però fa servir molt bé la seva cama dreta, ja sigui per driblar amb eficàcia o per rematar a porteria. No és un davanter tipus “tanque”, és més un segona punta o per jugar amb llibertat, per caure a bandes gràcies a la seva velocitat i varietat de recursos tècnics. Molta sang freda en els u contra u amb els porters, és un gran definidor.

Va arribar a la cantera del FC Sochaux el 2003 però no és fins la temporada 2005/06 que debutarà amb el primer equip. Tarda dos anys ben bons en fer-se un lloc fix en l’esquema titular de l’equip de Montbéliard. Les seves grans actuacions durant la temporada 2007/08 fa que comenci a atreure l’atenció de la premsa francesa i turca i es comenci a fer un nom a la Ligue1. La temporada passada és la de la seva consagració, segueix jugant a un nivell molt alt i marcant gols per un equip modest on costa tenir oportunitats per marcar. A l’estiu, un dels grans, el Paris Saint-Germain s’interessa pels seus serveis i el fitxa per una xifra que ronda els nou milions d’euros.

Des d’un bon principi, Mevlüt ha marcat gols i està fent grans actuacions al Parc dels Prínceps, convencent així una parròquia molt exigent. Al costat d’altres jugadors de talent com Sessegnon i Hoarau i veterans contrastats com Coupet, Makelele i Giuly; el PSG està intentant tornar a ser gran com ja ho va ser als noranta amb els Lama, Weah, Ginola i companyia. De moment estan estancats a mitja taula, però s’esperen més coses de l’equip de Kombouaré. Erding, fins ara porta marcats 8 gols en lliga i 11 en el total de competicions (en 17 partits disputats).

Nascut a Saint-Claude (França), té doble nacionalitat turca i francesa, però des de categories inferiors que s’ha decantat per defensar els colors de la selecció otomana. Després de passar per les seleccions sub-21 i sub-21 el març del 2008 va debutar amb la selecció absoluta i mesos després va tenir una participació testimonial a l’Eurocopa del 2008 (va disputar un parell de partits). Actualment ja és un fix de les convocatòries de Turquia i ja ha disputat 10 partits, i ha marcat un gol.

Actualment el combinat turc no té seleccionador després de la marxa de Fatih Terim l’octubre de l’any passat. La no classificació pel proper mundial de Sud-àfrica ha deixat molt tocat al conjunt turc, però s’espera que de la mà dels nous talents com Arda Turan (veure Descobrim a... del 13 d’Agost del 2009) o Erdinç, l’equip tiri endavant i aconsegueixi grans fites en un futur proper. Serà una llàstima no veure’ls a la cita mundialista però haurem de seguir molt de prop les seves evolucions a la Ligue1, on ben segur donarà moltes tardes de glòria a l’equip parisenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.