dijous, 11 de febrer del 2010

DESCOBRIM A... SUBOTIC

Neven Subotic
10 de Desembre 1988
Alçada: 1.93 cm Pes: 85 kg.
Posició: Central
Dorsal: 4
Carrera: Mainz (2007/08)
B. Dortmund (2008-)

Internacional: USA sub-17 i sub-20
Sèrbia absoluta (2009-)

Subotic és un central que juga al Borussia i que en les dues darreres campanyes està demostrant les seves qualitats tàctiques i tècniques liderant la defensa dels de Dortmund. Actualment és un dels centrals més cotitzats d’alemanya i ja se’l rifen els grans equips del continent. Amb el seu metre noranta-tres i la seva capacitat física és un autèntic mur a la reraguarda, va molt bé de cap, tant en defensa com en atac on marca gols sovint en jugades d’estratègia. Amb la pilota als peus no és cap tronc i treu la pilota jugada amb molta solvència. Té una gran col•locació i una excel•lent anticipació, un central molt complert.

Degut a la seva situació familiar, els Subotic han hagut de canviar de residència en diverses ocasions i han viscut a varis països com: Sèrbia, Alemanya i Estats Units. Nascut a l’antiga Iugoslàvia, ràpidament es desplaça a Alemanya, com a conseqüència de la situació política del seu país. Als set anys Neven comença la seva carrera a l’equip local però de nou la família s’ha de desplaçar, aquest cop a Estats Units, primer a Utah i després a Florida. A Amèrica segueix jugant a futbol i és reclutat per jugar amb les categories inferiors de la selecció, establertes a Florida mateix.

Comença a destacar a les files de la Universitat del sud de Florida i el combinat sub-20 quan el venen a buscar des de la Bundesliga, per enrolar-se a les files del Mainz 05. Neven ja té divuit anys i decideix tornar a Europa per passar un any a les categories inferiors del club de l’oest d’Alemanya i després fer ràpidament el salt al primer equip. La temporada 2007/08 a segona divisió, es fa amb un lloc a l’onze i comença a impressionar amb les seves actuacions, solvents en defensa i molt convincents amb la pilota. Els scouters del Borussia no eldeixen escapar i se l’enduen a jugar a Dortmund on mica en mica s’ha anat fent un lloc a l’esquema de Jurgen Klopp.

Aquesta, la seva segona temporada amb els groc i negres, esta sent la de la seva consagració a la lliga i la consolidació d’un central de garanties a nivell internacional. Titular indiscutible amb un Borussia que està fent una gran temporada, actualment és cinquè i amb gent com Hummels, Lucas Barrios, Owomoyela, Sahin i l’egipci Zidan aspiren a fer-se un lloc a les pocions capdavanteres de la Bundesliga, encara que estan lluny d’aquell mític equip que el 97 es va proclamar campió d’Europa a les ordres d’Ottmar Hitzfeld amb grans jugadors alemanys com Sammer, Andy Möller, Kohler, Riedl, Ricken,...

A nivell internacional comença a fer-se un lloc al combinat Sèrbi de Radomir Antic, tot i que en categories inferiors va jugar amb la selecció d’Estats Units, les arrels balcàniques van fer que es decidís per defensar els colors de la selecció de Sèrbia. Ja ha disputat 9 partits amb l’absoluta, i al costat del “red devilVidic formen una parella de garanties, que pot ser l’eix de la defensa sèrbia, durant molts anys. És una selecció que combina experiència amb talent i joventut i s’espera que de la mà de veterans com Vidic, Stankovic, Jovanovic o Drago i les qualitats de promeses com Kacar, Krasic (veure Descobrim a... de 7 d’octubre 2009 i 11 de gener 2010 respectivament), Kolarov, Kuzmanovic i el mateix Subotic és converteixin en un equip a tenir en compte en el futur. Són un combinat molt atractiu i que pot donar molt a parlar en el proper mundial, en el qual està enquadrat en el grup d’Alemanya, Ghana i Australia.

Actualment, Neven és seguit molt de prop per grans equips com Manchester City, Juventus, Barça i Madrid, així que no és difícil de veure que probablement aquesta sigui la seva última temporada amb els de Dortmund i que ben aviat el veiem vestint la samarreta d’un dels grans d’Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.