divendres, 12 de febrer del 2010

LA PRÈVIA: Jornada 22

Atlético Madrid vs Barça
(Vicente Calderón, 14/02/10 21h)

Partit complicadíssim pel Barça a un estadi on sovint encaixa mals resultats i on l’any passat el Barça del triplet va recollir quatre vegades la pilota de dins la porteria. Si de per si ja és un desplaçament difícil, el de diumenge encara es planteja més complexa degut al gran nombre de lesionats (i sancionats) que té la defensa blaugrana, Guardiola només compta amb tres defenses purs de la primera plantilla, així que haurà de tirar de filial o recol•locar algun migcampista de cara a tenir una defensa de garanties per aturar al Kun i a Diego Forlan.

Les últimes lesions d’Abi i Dima han complicat la cosa més del normal, ja que amb les lesions de Piqué i Marquez sumades la lesió de Dani Alves i de Touré Yaya, l’equip es queda només amb Puyol, Maxwell i el recuperat Milito com a defenses de la primera plantilla. Guardiola té varies opcions, baixar Sergio a la posició de central o posar a Keita o Jeffren al lateral. La opció més factible seria mantenir Puyol i Milito com a centrals i deixar el lateral dret per algun home del filial, tipus Marc Bartra. El perill de l’Atletico es basa en el joc de la parella ofensiva, i els seus interiors tendeixen a centrar-se i no a obrir al camp, per tant el lateral estaria menys exigit que no pas un dels centrals. Veure’m quina solució escull en Pep, però el que està clar és que si els de dalt estan fins, seran capaços de marcar més gols que el rival.

Els matalassers vindran amb la ressaca de la classificació copera d’ahir i amb els dubtes clàssics que genera l’equip: una defensa feble, un mig el camp poc consistent i un davantera mortífera però irregular. L’arribada de Tiago sembla que ha donat més cos al mig i Forlán i el Kun sembla que estan més entonats últimament, així que sembla que serà un partit vistós, amb gols i tàcticament una mica esbojarrat. Quique no té massa baixes, amb la tornada de Reyes a les convocatòries i sense sancions ni lesions d’importància. Al enfrontar-se al líder no es pot reservar a ningú o sigui que suposo que plantejarà un mig del camp poblat (pot apostar per un trivot) i pilotes a les puntes. L’alineació probable és la formada per: De Gea, López, Perea, Domínguez, Ujfalusi, Assunçao, Tiago, Simao, Jurado o Raul Garcia, Forlán i el Kun Agüero.

Guardiola té les incògnites en defensa i la clàssica de l’extrem esquerre, ser conservador amb l’entrada d’Iniesta i Keita al mig o apostar per un extrem com Pedro o Henry que aporti més profunditat per obrir el camp. Jugant fóra de casa les dues opcions són vàlides, tan pel control de pilota com per apretar a Perea i Ujfalusi que són molt justets amb la pilota als peus. Així doncs l’onze blaugrana pot ser el format per: Valdes, Bartra, Puyol, Milito, Maxwell, Sergio, Xavi, Keita, Iniesta, Zlatan i Messi.

1 comentari:

  1. Per extrany que sembli, crec que serà un partit relativament assequible i on no encaixarem gols... és una sensació només, però veig un 0-2 ses discussió...

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.