dijous, 4 de febrer del 2010

DESCOBRIM A... HAMSIK

Marek Hamsik
27 de Juliol 1987
Alçada: 1.83 cm.
Dorsal: 17
Posició: Migcampista
Carrera: Slovan Bratislava (2004)
Brescia (2004-07)
SSC Napoli (2007-)
Internacional: sub-21 (2006/07)
Absoluta (2007-)

Migcampista total que destaca per la seva capacitat física i la seva gran arribada a porteria. Tot i jugar retrassat marca molts gols i és una amenaça constant per la porteria rival. Té el perfil de jugador del seu ídol, el txec ex de Lazio i Juventus: Pavel Nedved. Tot i la seva joventut ja fa cinc anys que juga a la Serie A (a les files del Brescia i del Nàpols) i ja és un dels talents més prometedors del campionat italià.

Té unes condicions físiques sensacionals per jugar al mig i abarcar totes les posicions del centre del camp, li encanta entrar de segona línea però no descuida mai les seves funcions defensives. Hàbil amb la pilota als peus i amb una gran rematada de mitja distància, té gran facilitat per armar la cama i xutar amb potencia. És dretà però té una bona cama esquerre amb la que també pot marcar i assistir, és un jugador molt complert, un autèntic “todocampista”.

Va començar la seva carrera a les categories inferiors d’un equip de la regió on es va criar, fins que al 2002 va entrar a les files del Slovan de Bratislava, un dels grans del futbol eslovac. A la capital, va passar un parell d’anys fins que el 2004 va debutar amb el primer equip, va ser el primer partit i l’últim ja que després va emigrar al Calcio i es va enrolar a les files del Brescia. Marek aterrava a la ciutat del nord d’Itàlia just quan l’equip s’estava fent a la idea de la retirada d’un dels mites italians: “il codinoRoberto Baggio. Aquella primera temporada, l’equip desafortunadament baixa a la Serie B, on hi passarà les següents temporades, fins a l’actualitat.

Tot i el descens, Hamsik segueix a l’equip i comença a coallar grans actuacions a la segona italiana, fruit d’això atrau l’atenció del Nàpols, equip que ascendeix a la Serie A l’estiu del 2007 i s’endu a l’eslovac per dirigir el nou projecte des del terreny de joc. Des de bon principi, les actuacions de Marek amb l’ex equip de Maradona són d’un altíssim nivell, i juntament amb altres fitxatges importants com els sud-americans Lavezzi, Zalayeta i Gargano, l’equip fa una gran campanya i finalitza la lliga en vuitena posició. L’any passat la campanya dels “azzurri” no és tan bona (dotzens) però la contribució de Hamsik és determinant, ja és el líder de l’equip en tots els aspectes.

Des de la seva arribada a Itàlia que no passa desapercebut pels tècnics nacionals del seu país, així que ben aviat passa a formar part dels combinats sub-19 i sub-21. El 2007 debuta amb la selecció absoluta on ràpidament es farà un membre vital de l’equip inicial. Actualment porta una trentena de partits disputats amb vuit gols marcats, a més n’és el capità. És una selecció amb poc potencial, però amb gent talentosa com Hamsik, Weiss, Svento i Skertel i veterans com Vittek i Karhan. L’equip entrenat per Vladimir Weiss (pare del jugador del City ara cedit al Bolton) intenta fer-se un lloc dins del panorama europeu, li costarà però mai se sap fins on podrà arribada aquesta nova fornada de jugadors.

Suposo que aquest serà l’últim any de Hamsik a Nàpols, ja que molts equips han mostrat interès pels seus serveis, no serà barat fitxar-lo però segur que seran uns euros molt ben invertits, Marek Hamsik és un gran jugador que s’haurà de seguir molt de prop en els pròxims anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.