dimecres, 17 de febrer del 2010

DESCOBRIM A... JOHNSON

Adam Johnson
14 de Juliol 1987
Alçada: 1,75 cm
Posició: Extrem
Nacionalitat: Anglès
Dorsal: 11
Carrera: Middlesbrough (05-10)
Man City (2010-)
Internacional: sub-21 (2007-)


Jugador sortit de la cantera del boro amb una gran velocitat i un excel•lent dribbling, tan en sec com sobretot en carrera. Desequilibrant per la banda esquerre, també pot jugar a peu canviat i entrar des de la dreta. Té una gran habilitat en l’1 contra 1, molta arribada i facilitat golejadora. Li agrada arribar a la línea de fons per assistir als seu companys i també provar jugades individuals per encara porteria. És un gran llançador a pilota parada, tant en faltes laterals com en corners i també és un gran xutador de penals. Té un remat contundent i precís amb la seva cama esquerre.

Recentment ha estat atret pel macroprojecte de petrodòlars del Manchester City i en el mercat d’hivern ha fitxat per l’equip de Mancini, per una quantitat que no s’ha fet publica. És encara un jugador molt jove però que ja s’ha fet un nom a la lliga i amb la selecció sub-21 anglesa. De moment, ha jugat un parell de partits amb els citizens i ja ha començat a demostrar el nivell que pot oferir al City of Manchester. De moment, el tècnic italià l’està utilitzant en una davantera de tres, enganxat a una de les bandes, possiblement el lloc on es pot treure més profit del joc elèctric de Johnson.

Nascut a Sunderland, des de ben petit va entrar a formar part de la cantera del Middlesbrough, on hi ha passat més d’una dècada. Al 2005, amb només divuit anys, va debutar amb el primer equip en un partit de la UEFA, però en la seva primera temporada va tenir un paper quasi testimonial. Coneixedors del seu potencial, decideixen cedir-lo, primer al Leeds (1 mes) i després al Watford (3 mesos) perquè es curteixi i guanyi minuts de joc i experiència a la gespa. Finalment, a mitjans de la temporada 2007/08 és recuperat pel boro per quedar-se definitivament com a substitut de l’estrella de l’equip: Stewart Downing. Juga molts partits, però la majoria com a recanvi a l’ombra del gran extrem anglès.

Aquest any, la seva sort ha canviat ja que Downing ha estat venut a l’Aston Villa, després de que l’equip baixés a segona, i Adam s’ha fet amb un lloc al titular, que no ha desaprofitat gens. Ha jugat 26 partits amb els de Riverside i ha marcat 12 gols, un gran registre per jugar d’extrem. Ràpidament, la segona (Championship) se li ha quedat petita i les seves grans actuacions han atret l’interès dels equips de la Premier. Finalment, el City de Mancini és el que ha aconseguit els serveis d’aquest extrem hàbil i esperem que el temps demostri que no s’han equivocat.

Amb la selecció, ja porta un parell d’anys sent fix a les convocatòries de la sub-21 i mantenint un paper protagonista en els campionats internacionals. A l’europeu de Suècia del 2009, va contribuir a portar als anglesos a disputar la final, la qual van perdre clarament contra el combinat alemany (4-0, veure Europeu sub-21 de l’1 de Juliol de 2009). Encara no ha estat cridat a l’absoluta de Capello, però amb l’aparador que suposen els de Manchester, si segueix jugant a aquest nivell segur que ben aviat el veure’m defensant la samarreta del Pross. Tot just està traient el cap en el panorama anglès de primera fila, però té fusta i talent per ser un gran jugador, veure’m si li surten les coses o com molts altres es queda pel camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.