dimarts, 16 de febrer del 2010

INFORME: Torna la Champions League

Per fi torna la Champions League i amb ella el camí per arribar a la finalíssima de Madrid el 22 de Maig. Apart de la novetat de la final en dissabte també és nou d’aquest any la separació dels vuitens de final en quatre setmanes, dos per l’anada i dos per la tornada. Així doncs el Barça i el Madrid, per exemple, juguen en setmanes alternes, poden veure doncs ambdós partits amb calma i futbol de qualitat durant més setmanes l’any.

Per començar aquesta nit tenim dos partits importants, amb la visita del Real Madrid a Gerland per enfrontar-se a una de les seves bèsties negres, l’Olympique de Lyon, i també el duel de dos grans d’Europa com el Milan i el Manchester United. En principi els favorits són el Madrid i els “red devils” per tenir la tornada a casa i pel potencial i experiència de les seves plantilles, però en aquesta competició, com en la majoria, els partits es guanyen al camp i no sobre el paper. A Lió podem veure l’autèntic potencial dels “merengues”, que es poden passejar per “chapín” però és en els grans camps i a Europa on han de demostrar si realment juguen tant bé i aspiren a tot com diuen.
Italians i anglesos s’enfronten en un duel desigual en principi però on els rossoneri poden donar la sorpresa amb la seva plantilla de veterans il•lustres amb el talentós Pato com a punta de llança. Veure’m com es comporta l’irregular “Ronnie” i el rendiment de Rooney a Europa, on no demostra el que ensenya a la Premier, “pichichi” destacat del campionat.

Dimecres dos partits d’històrics, el Bayern-Fiorentina i l’Oporto-Arsenal. Els alemanys tenen el factor camp en contra, però sembla que han revifat a la lliga i cada cop juguen millor i entenen millor els esquemes de Van Gaal. En canvi la Fiore no està fent una campanya brillant i li està costant treure resultats positius en els partits importants, així doncs les forces estan bastant igualades. L’Arsenal és el favorit contra els portuguesos de la mà de Cesc Fabregas i la seva plantilla de joves amb talent, ara bé, que no és confiïn perquè com cada any l’equip de Porto és imprevisible.

La resta de jornada es disputa la setmana que ve, amb especial atenció al Stuttgart-Barça, on en els de Pep són favorits però que les darreres lesions han complicat una mica la història (veure la prèvia dedicada a l’enfornatment). També quedaran el CSKA-Sevilla, Inter-Chelsea i l’Olympiakos-Girondins on andalusos, anglesos i francesos són favorits però sobretot el Chelsea haurà d’anar molt en compte amb el retorn de Mourinho a Stamford Bridge. Les altres dos eliminatòries són a priori les més desnivellades, però mai se sap el que pot fer un equip rus en pretemporada i un grec davant d’un equip amb poca experiència internacional com el Girondins de Laurent Blanc.

Encara és aviat però en aquests vuitens de final es començaran a postular els candidats per la final del Santiago Bernabeu, així que veure’m quines plantilles fan un pas endavant i demostren que van a per totes, torna la Champions, torna el futbol en estat pur.

1 comentari:

  1. Porra de vuitens: Madrid, Barça, Sevilla, Arsenal, Chelsea, ManU, Bayern i Burdeus. És lo fàcil però és el que hi ha, no veig eliminatòries molt igualades...

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.