dimecres, 11 de novembre del 2009

En Memòria de Robert Enke

Ahir va morir per sorpresa l’ex porter del Barça Robert Enke, el qual va formar en les files de l’equip blaugrana la temporada 2002/03 i després va marxar cedit a Fenerbache i Tenerife. La seva etapa culer no va ser exitosa però des de la seva marxa del Camp Nou es va fer un nom en la Bundesliga fins a ser el titular en la porteria alemanya en l’actualitat. S’especula que la mort ha sigut per suïcidi, fruit de la inestabilitat psicològica que patia de sempre el porter alemany. Pendents de confirmació d’aquest fet per part de la policia, la noticia ha caigut com un gerro d’aigua freda a la comunitat futbolística mundial i en concret al seu actual club: el Hannover 96.

Robert, nascut a Jena fa trenta-dos anys (24 d’Agost de 1977) va començar la seva carrera al Carl Zeiss de la seva ciutat natal fins que va fer el salt a la Bundesliga l’any 1996, concretament a les files del Borussia Mönchengladbach. Va passar tres anys al club de l’oest d’alemanya i no va ser fins l’any 98 que va fer el seu debut a primera. A partir d’aqui es va fer un nom i a final d’any va emigrar a la lliga portuguesa, a les files del Benfica, entrenat pel també alemany Jupp Heynckes. Despres de tres anys a Lisboa, amb bones actuacions personals però no col·lectives, Robert accepta l’oferta del Barça per davant d’altres com les de Arsenal o Manchester.

El seu pas pel Barça va ser força negatiu a nivell personal on només va disputar un partit de lliga així com un de copa i un parell de Champions. Era el segon porter en una temporada on “tito” Bonano era l’amo de la porteria blaugrana. L’any següent amb l’arribada de Frank Rijkaard a la banqueta, Enke es veu forçat a marxar cedit al Fenherbache dins del traspàs de Rustu a l’entitat blaugrana. A Turquia tampoc juga més que un partit i de mal record per l’afició d’Istambul, fet que el fa tornar a Barcelona amb la cua entre cames. Al mercat d’hivern Robert torna a marxar, aquest cop a les files d’un segona divisió, el Tenerife, on torna a exhibir un bon nivell i a atreure l’atenció dels observadors del seu país. La temporada 2004/05 marxa al Hannover 96 on passarà quatre temporades amb actuacions brillants que li valen la capitania de l’equip i el premi de millor porter de la Bundesliga la temporada passada. Aquest reconeixements més l’arribada a la titularitat de la Mannschaft fan que Enke hagi mort en el seu millor moment futbolísticament parlant.

En definitiva, la carrera de Robert Enke ha sigut molt irregular però finalment semblava que havia trobat el seu lloc dintre del futbol del seu país i del panorama internacional, una llàstima que una debilitat psicològica, la mort de la seva filla i uns problemes que mai arribarem a saber hagin acabat amb la vida d’aquest jugador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.