dijous, 12 de novembre del 2009

DESCOBRIM A... Van der Wiel

Gregory Van der Wiel
3 de Febrer de 1988
Alçada: 1.82 cm
Nacionalitat: Holandès
Dorsal: 2
Posició: Lateral dret
Carrera: Ajax (2006-)
Internacional: Absoluta (2009-)

Juntament amb Dirk Marcellis (PSV) el talent més gran defensivament parlat de la Eredivisie i la defensa del futur de la selecció holandesa. Gregory és un lateral ràpid, amb molta arribada i amb una gran tècnica pel regat, les centrades i amb força gol. Vindria a ser un tipus Alves, però evidentment amb molt camí per recórrer per arribar al nivell del brasiler del Barça. Potent físicament i amb unes qualitats tècniques inusuals per un defensa, Gregory esta despertant l’atenció de mitja Europa per la seva progressió i veterania tot i la seva curta edat.

Als seus vint-i-un anys ja és un fix de les alineacions de Martin Jol a l’Amsterdam Arena, on la temporada passada va jugar trenta-dos partits i aquesta no se n’ha perdut cap i ja ha marcat tres gols, amb actuacions tan memorables com la de les darreres setmanes a camp del AZ (2-4 amb gol i assistència) i a casa contra el Feyenoord (1 gol). Forma una línea defensiva molt jove al costat dels internacionals belgues Toby Alderweireld (20 anys) i Vertonghen (22 anys) que promet molt de futur a la reraguarda ajaccied, tot i que no esta clar el temps que l’entitat d’Amsterdam podrà retenir-los a la plantilla, donada la seva progressió.

Van der Wiel comença la seva carrera l’any 1996 a la cantera dels d’Amsterdam, amb una estada de tres anys a les categories inferiors del Haarlem (localitat adjacent a la capital) per després tornar a l’Ajax per quedar-se. Debuta amb el primer equip a principis del 2007 i no és fins la temporada 2007/08 que comença a ser un habitual de l’onze titular. Des de llavors ha jugat més d’una cinquantena de partits i és el propietari de la banda dreta ajaccied.

El febrer d’aquest any va debutar amb la selecció oranje en un amistós contra Tunísia, des de llavors ja ha disputat cinc partits i s’està establint en el cantó dret de la defensa de Bert Van Marwijk. Feia temps que el combinat holandès no tenia un lateral dret amb tant de talent i futur, amb Gregory sembla que finalment l’han aconseguit.

Van der Wiel apunta alt i no sembla que la seva etapa a la Eredivisie duri per molt de temps, els grans d’Europa estan molt atents als seus moviments, veure’m si aquest projecte de carriler arriba a bon port o es queda en el camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.