diumenge, 24 de gener del 2010

LA CRÒNICA: Valladolid 0 - Barça 3

Acaba la primera volta de la lliga amb un desplaçament ben solucionat, amb efectivitat per acabar la primera meitat de la lliga invictes, amb només deu gols encaixats i líders a cinc punts d’un Madrid que no afluixa. Com a Tenerife, l’equip es veu superat en el tram inicial i fins i tot veu com arriben a la porteria amb perill, de nou Victor Valdes salva als blaugranes d’encaixar gols i l’equip no perdona en el contraatac, primer Xavi a passada d’Alves i després el mateix lateral brasiler amb un centrada al pur estil “Goiko”.

Amb el 0-2 a la primera mitja hora el partit ja queda resolt i el Barça es limita a controlar la possessió i a arribar a porteria amb claredat sense concedir massa a darrera. Pep dóna entrada a Milito al primer quart d’hora de la segona i a Chigrinskiy i Bojan a les acaballes. Finalment va ser Keita el que va jugar al pivot, el malià va complir en una posició poc habitual i en que no li permet desplegar la seva arribada de segona línea.

El Valladolid va jugar descarat i intentant pressionar al Barça en la seva línea defensiva, al principi ho va aconseguir i va tenir oportunitats per avançar-se en el marcador, però si perdones davant d’un equip com el Barça ja se sap el que passa. Els de Mendilibar però, van cometre un error, deixar a Dani Alves sol per la banda dreta, el brasiler els hi va fer un set i va crear molt perill per la seva banda, donant un gol, fent-ne un altre i entrant amb perill durant tot el partit. Aquest tipus d’errors es paguen cars, Dani és molt gran i més si el deixes lliure.

Bona primera volta, campions d’hivern i sense perdre ni un partit, esperem que la segona sigui tant bona com la primera, i això comença per fer una bona feina a Gijón contra l’Sporting de Manolo Preciado.