dilluns, 11 de gener del 2010

LA CRÒNICA: Tenerife 0 - Barça 5

Primera part horrorosa dels de Pep Guardiola, amb errades al mig del camp i sobretot en l’eix de la defensa on Puyol no donava l’abast davant d’inoperància de Rafa Marquez. El mexicà no està bé, mai a estat un jugador ràpid i últimament ni es col•loca bé ni exercita la passada amb precisió regalant pilotes al primer terç de camp blaugrana i propiciant així ocasions claríssimes de gol. Si el Tenerife hagués estat qualsevol altra equip, a la mitja hora ja haguéssim anat perdent d’un parell de gols, gràcies un cop més a Valdés i a la falta de punteria d’Alfaro el Barça va poder aguantar l’empanada i l’estirada canaria per després sentenciar en les tres primeres ocasions de que va disposar.

Van aparèixer Bojan i Messi i en un quart d’hora van resoldre un partit que pintava malament, no tant perquè perilles el resultat, com per la mala imatge que estava donant l’equip. Es va arribar al descans amb 0-3, no crec que l’equip s’estalviés la bronca de Guardiola, que es mereixien sobradament. A la segona, partit controlat, tocant sense desgastar-se i pensant en Sevilla, això si, Messi ens va regalar una vaselina de traca, hat-trick de la pulga i cap a casa a pensar en la copa.

Gran notícia també la tornada als terrenys de joc de Milito, després del bon partit contra el Sevilla, ahir va tornar a disputar uns minuts en lliga i és una notícia immillorable per la defensa blaugrana, bastant criticada per les últimes actuacions de Marquez i el “xiulat” Chigrinsky. Gabi pot aportar una dosi extra de caràcter i entrega en el central esquerre i donar així més alternatives a Guardiola davant la falta de recanvis per la parella titular Piqué-Puyol.

El Barça ha començat el 2009 gris i un parell de marxes per sota de l’habitual, un fet a tenir en compte i a corregir però lluny de la campanya mediàtica que s’està orquestrant des de Madrid que parla de mal joc, “Villaratos” i canvis de cicle.... El soci culer, pessimista de mena, ja li comença a veure les orelles al llop, però no ens deixem enganyar, una mala ratxa la té tothom, seguim líders i l’equip respondrà, d’això no n’hi ha cap dubte, confiem en el Pep i en els seus jugadors, que ja ens han demostrat que ho donen tot i ho seguiran donant per la victòria en cada partit.