dimecres, 20 de gener del 2010

DESCOBRIM A... SALVIO

Eduardo Antonio Salvio
13 de maig 1990
Alçada: 1,72 cm
Posició: Davanter
Número: 11
Carrera: Lanús (2008-10)
Atlético (2010-)
Internacional: sub-20 (2009)
Absoluta (2009)

Recentment fitxat per l’Atlético de Madrid, Salvio és un menut davanter molt hàbil amb la pilota i amb gran agilitat per marxar dels rivals i per buscar-se la vida a l’àrea. Sense ser igual que cap d’ells vindria a ser el perfil de davanter argentí petit però difícil de marcar com ara Saviola, Messi o el seu nou company Kun Aguero. Encara és molt jove i ha jugat relativament pocs partits d’alt nivell, però Eduardo ja és una de les més fermes promeses del futbol argentí i pot ser un gran fitxatge per l’equip “colchonero”.

És davanter centre, però sovint pot retrassar la seva posició a mitjapunta (el clàssic “enganche” a sud-amèrica) i també pot caure fàcilment a la banda fruit de la seva gran velocitat. Té un gran regat i una bona rematada amb la seva cama dreta, com tot jugador argentí juga totes les pilotes amb gran intensitat i no dóna una bola per perduda. Jugador ideal pel contraatac, li agrada rebre a l’espai i no s’ho pensa dues vegades a l’hora de xutar.

Membre de la cantera de Lanús, va debutar amb el primer equip a l’estiu del 2008 i des de llavors s’ha anat fent un lloc en l’esquema inicial dels “granate”, marcant gols i aportant molt a l’equip de Buenos Aires. El 2009 ha estat l’any de la definitiva eclosió de Salvio en el panorama internacional atraient l’atenció de diversos equips del vell continent.

Des de bon principi, ha estat convocat per les seleccions inferiors de l’albiceleste, amb la sub-20 l’any passat va jugar nou partits marcant 4 gols i al maig ja va debutar amb el combinat absolut de Maradona. Veure’m la seva evolució a la lliga espanyola aquest mig any i si al final es guanya un lloc entre els 23 convocats pel Mundial de Sud-àfrica. Hi ha molta competència en un equip que compta amb grans davanters com Higuain, Messi, Tevez, Agüero,.... serà complicat però “Toto” té molta qualitat i s’esperen grans coses d’ell al Manzanares.

Des de Novembre no juga però sembla que la revisió mèdica ha estat satisfactòria i que Salvio està preparat per començar a disputar minuts amb l’equip de Quique Sanchez Flores, veure’m com comencen les coses i si aviat pot demostrar la seva gran categoria al Vicente Calderón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.