dimarts, 12 de gener del 2010

DESCOBRIM A... GERVINHO

Gervais Yao Kouassi
27 de Maig 1987
Alçada: 1,79 cm
Posició: Mitjapunta
Número: 27
Carrera: KSK Beveren (2005-07)
Le Mans (2007-09)
Lille OSC (2009-)
Internacional: Costa d’Ivori (2007-)


Jugador molt ràpid i àgil que és un autèntic malson per les defenses rivals. Uneix a la potència física dels jugadors africans una tècnica molt depurada típica dels jugadors brasilers. Conegut per la seva gran qualitat com a “Gervinho”, és un jugador versàtil que pot jugar tant de mitjapunta, com per la banda dreta, com en punta, ja que té dribbling, velocitat i una gran definició de cara a porta. Molt complert tant físicament com tècnicament, encara és jove però té uns grans fonaments futbolístics.

Com molts jugadors de Costa d’Ivori aterra a Europa per primera vegada a les files del Beveren, club belga que fa de trampolí per molts jugadors africans. Després d’un parell de temporades en el primer equip fa el salt a la Ligue 1, on firma pel Le Mans. Passa dos anys a l’equip del Nord-est de França on juga quasi des del principi de titular i amb els seus gols i bones actuacions comença a atreure l’atenció de grans clubs com Arsenal i Tottenham. Tot i l’interès de la Premier, Gervais decideix establir-se a la Ligue 1 i fitxa pel Lille OSC un equip més potent i amb més aspiracions.

Des de la seva arribada a Lille a l’estiu, Gervinho s’ha mostrat demolidor de cara a porta i amb les seves actuacions combinades amb les d’altres bons jugadors com Frau, Hazard (veure DESCOBRIM A de 16 de Juny 2009) i Obraniak ha portat al Lille a la segona posició de la Ligue 1 per davant de plantilles a priori molt més potents com les de Marsella, Lyon i PSG. Actualment, l’ivorià és el pichichi de la competició amb 11 gols en 18 partits, uns grans registres per un jugador que no és un nou pur.

En aquests moments, el jugador està disputant la Copa d’Africa de Nacions amb la seva selecció, al costat de grans jugadors com Kalou, Drogba i els germans Touré. Veure’m quin paper fa Gervinho en el torneig Africà i aquest estiu en el grup de la mort del Mundial, on tindrem ocasió de veure’l en un aparador a la seva mida. El que queda força clar és que aquesta probablement serà la última temporada de Gervinho a les files del Lille i potser de la lliga francesa, ja que els cants de sirena de la Premier s’intensifiquen per moments i ja esperen les seves cavalcades amb els els braços oberts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.