dilluns, 11 de gener del 2010

DESCOBRIM A... KRASIC

Milos Krasic
1 de Novembre 1984
Alçada: 1,85 cm
Posició: Mitjapunta
Número: 17
Carrera: Vojvodina 1999-2004
CSKA Moscow 2004-
Internacional: Sèrbia (2006-)


Sorgit de la cantera del Vojvodina (equip de la primera divisió Sèrbia), Milos és una mitjapunta versàtil, molt tècnica i amb una gran arribada a porteria. Té una bona rematada amb la seva cama dreta i disposa d’un gran dribbling i agilitat per marxar dels contraris. Molt criteri amb la pilota als peus tan per assistir com per definir, un jugador completíssim. Les seves bones actuacions en la recent Champions League li han valgut l’atenció del gran públic que ja estava atent a les evolucions del seu company d’equip: Alan Dzagoev (veure DESCOBRIM A del 6 de Juliol 2009).

La seva arribada a Moscou el 2004 va coincidir amb el títol del club rus a la copa de la UEFA, en el qual Krasic hi va participar no d’una manera protagonista però aportant el seu granet de sorra en una plantilla on destacaven els brasilers Dudú, Carvalho i Wagner Love. La temporada següent ja va ser la de la consagració del sèrbi, el qual ja disputa la majoria de partits de titular i comença a demostrar les seves qualitats al mig del camp. Aquell any s’enduen el doblet, igual que l’any següent, en una de les èpoques més brillants del CSKA.

Després dels dos títols amb Gazzaev (actualment al Dinamo de Kiev) es va entrar en una època més gris dels de Moscou, amb la baixada de forma dels brasilers i alguns problemes interns. Al 2008 es va aconseguir una bona ratxa de resultats i es va quedar segon a la lliga. Aquest any amb l’arribada a la banqueta de Zico, s’esperava un salt de qualitat de l’equip, el qual no ha arribat i no es va poder rectificar amb l’arribada de Juande Ramos. Al final, l’arribada de l’actual entrenador, Leonid Slutsky, ha dotat de més solidesa l’equip i amb la nova fornada de jugadors amb Nécid, Dzagoev i Krasic al capdavant han pogut acabar cinquens a la lliga i classificar-se per vuitens de la Champions, on s’enfrontaran al Sevilla en un duel més igualat del que sembla.

Després de liderar el combinat de Sèrbia sub-21 en varis campionats de la categoria, Milos és un fix de les convocatòries de l’absoluta des de 2006 i l’actual seleccionador Radomir Antic parla meravelles del seu jugador, del qual s’esperen grans coses al proper Mundial de Sud-africà, on se les veuran amb Alemanya, Austràlia i Ghana. Pot ser una de les sorpreses de la competició amb grans joves talents com Subotic, Kacar (veure DESCOBRIM A del 7 d'octubre 2009), Kuzmanovic i Tosic.

Krasic ha acabat d’explotar aquest any i no sembla que s’hagi de passar gaire més temps a una lliga menys potent com la russa, alguns equips importants ja han mostrat interès i de ben segur que ja sigui abans o després del mundial se’l emportaran capa competicions més fortes i més a l’alçada del talent balcànic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.