dijous, 28 de gener del 2010

DESCOBRIM A... KROOS

Toni Kroos
4 de gener 1990
Alçada: 1.82 cm
Posició: Mitjapunta
Dorsal: 39
Carrera: Bayern (2006-09)
B. Leverkusen (2009/10)
Internacional: Sub-21 (2008-)
Absoluta (2010)

Migcampista molt hàbil amb la pilota als peus i amb una tremenda arribada i visió de joc. Aquest any s’ha destapat a les files del club de l’aspirina, sorprenent líder de la Bundesliga i on hi anat cedit pel Bayern que n’espera molt d’ell de cara al futur. Toni juga per darrera dels davanters però també pot jugar més retrassat i construir el joc de l’equip. De dribbling fàcil, té un gran xut de mitja distancia amb la seva cama dreta, aquest any ja ha fet força gols amb rematades de fora l’area. La campanya que està fent a Leverkusen no està passant desapercebuda per ningú, ha fet vuit gols i ha donat assistències a davanters com Kieβling (pichichi), Derdiyok i Helmes.

Toni comença a la cantera del Hansa Rostock però de seguida atrau l’atenció dels “scouters” del Bayern i se’l emporten a la cantera dels bavaresos. Un cop allà comença a destacar ràpidament, i la temporada 2007/08 ja debuta amb el primer equip. Es passa dos anys amb el primer equip però no disposa de les oportunitats que el seu talent mereix i decideixen cedir-lo un any al Bayer 04 perquè es foguegi a primer nivell i torni per ser una peça clau de l’equip.

De moment, està clar que ho està aconseguint, l’equip del veterà Juup Heynkees és líder a la lliga, perseguit per Bayern i Schalke i està jugant el millor futbol d’Alemanya, amb un joc força creatiu al mig i amb puntes molt ràpides. L’ex entrenador madridista juga amb un onze titular on la columna vertebral està formada per jugadors alemanys amb l’adició de dos jugadors suissos (Derdiyok i Barnetta), un mexicà (Vidal), un txec (Michael Kadlec, fill del gran Miroslav, vuit temporades al Kaiserlautern dels noranta) i un finlandès (el veterà Hyypiä). Equip mescla de veterania i joventut que està sent una de les grans sensacions al continent i que té series opcions d’endur-se la lliga per primera vegada en la seva història.

Les grans actuacions del conjunt de l’aspirina no estan passant desapercebudes per ningú i menys pel seleccionador alemany, el qual en els últims mesos ha cridat fins a set jugadors de l’equip. Gent com Rolfes, Helmes i Friederich ja eren habituals però Adler, Kieβling, Castro i el mateix Kroos tot just començen a treure el cap en les convocatòries de Joachim Löw. Toni no ha debutat, però està convocat pel pròxim camp d'entrenament de l'equip nacional. També els defenses Daniel Schwaab i Stefan Reinartz i el migcampista Lars Bender fa un temps que des de la sub-21 comencen a trucar a la porta de l’absoluta, veure’m quan tarden en assolir-ho.

Toni Kroos està tenint un paper protagonista en la bona temporada dels de Leverkusen i s’esperen d’ell grans coses de cara al futur, un cop torni a les files dels de Baviera. Qui sap si a l’estiu el veure’m en el Mundial de Sud-àfrica, potser li queda un pèl just, però si segueix així és probable que ho aconsegueixi. El que està clar és que Alemanya té migcampista per anys i que el veterà Ballack no s’haurà de preocupar gaire per qui el substituirà tant al Bayern com a la Mannschaft.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.