dijous, 8 d’octubre del 2009

INFORME: Blaugranes camí del Mundial 2010

S’acosten les últimes jornades de la classificació pel Mundial de Sud-àfrica 2010 i les seleccions apuren les darreres opcions per el preuat bitllet per la fase final de la Copa del món. Hi ha una sèrie d’equips ja classificats (Espanya, Brasil, Anglaterra, Holanda,...) però n’hi ha d’altres de molt potents que encara es barallen per la cobdiciada plaça. Des d’aquí pretenem analitzar les opcions reals que tenen els internacionals blaugranes de participar en tant important cita, vital pel seu prestigi personal i de les seus respectius països.

EUROPA

Cal deixar clar que a la zona europea, dels nou grups, els líders, un cop acabada la ronda classificatòria el 14 d’Octubre, passaran directament a la fase final i els vuit millors segons s’hauran de disputar les quatre places restants. Per dirimir quins són els vuit millors segons contaran per ordre de prioritat, els punts aconseguits, la diferència de gols, els gols marcats, els gols marcats fora de casa, les targetes. Es dóna la circumstancia de que hi ha vuit grups de sis i un de cinc seleccions, per tant els resultats aconseguits contra l’últim de cada grup de sis no comptabilitzaran a l’hora d’escollir els millors segons.

ESPANYA (Piqué, Puyol, Iniesta, Xavi i Sergio) – Els de Del Bosque ja estan matemàticament classificats a falta de dues jornades (Armènia i Bòsnia) gràcies a la seva ratxa de victòries, vuit partits, tots guanyats i només dos gols encaixats, impecable. Els blaugranes són la columna vertebral de l’equip, des de la defensa i sobretot el mig del camp amb el seu estil de toc i ajudes constants. La selecció intenta jugar com el Barça i a estones ho aconsegueix i treu resultats positius.

FRANÇA (Henry i Abidal) – Els Bleus a falta de dos partits assequibles a casa (Illes Feroe i Àustria) ho tenen complicat per classificar-se directament, ja que tenen Sèrbia a quatre punts, però guanyant els dos partits passarien al play-off dels millors segons sense problemes. Els gols de Messieur Henry estan mantenint una irregular França en la lluita per la classificació, l’equip de Domenech no brilla i això ho reflecteixen els resultats (derrota a Àustria i empats amb Romania i Sèrbia) amb les victòries patides i sempre per la mínima. Abidal ha de competir amb Evra per un lloc al lateral, de moment està normalment a la banqueta, però si segueix com a Can Barça ja veure’m.

SUÈCIA (Ibrahimovic) – Els suecs enquadrats en un grup complicat es juguen gran part de les seves opcions a Copenhage davant dels líders del grup. Actualment són segons amb 15 punts a falta del duel escandinau i de la visita dels Albanesos. Per darrera està Portugal amb Cristiano Ronaldo al capdavant, que amb 13 punts apura les seus últims cartutxos per intentar colar-se entre els millors. Els de Queiroz tenen dos partits a casa força assequibles davant d’Hongria i Malta, el qual destaca més la importància del Suècia-Dinamarca. Zlatan juntament amb l’ex-blaugrana Larsson són les grans esperances dels suecs al Parken Stadium. Si guanyen poden optar remotament al liderat però si perden el partit hi ha la possibilitat de que els portuguesos s’adjudiquin la segona plaça.

UCRAÏNA (Chigrinskiy) – Els de Mychaylychenko tene poques opcions de classificació, però més de les que sembla apriori. Actualment són tercers per darrera de la ja classificada com a primera i a dos punts del croates que tenen un partit més i els hi resta una assequible visita a Kazakhstan. Ucrïna té dos partits per jugar, si els guanya els dos es posarà segon amb possibilitats reals de colar-se en el play-off. El problema és que un dels dos partits que li resten és contra l’invicte Anglaterra de Capello, l’únic consol és que ja estan classificats i que la visita a Dnepr i cert relaxament poden afavorir els interessos ucraïnesos. El grup s’acaba amb un partit a Andorra la vella on s’espera una victòria fàcil i amb certes opcions de classificació pel combinat de “Dima”, el qual és un fix en l’eix de la defensa.

AFRICA

Dos representants culers en el continent africà, un amb la classificació molt clara i l’altre completament descartat per la lluita. La classificació acaba a mitjans de novembre i es classifiquen els líders de cadascun dels cinc grups.

COSTA D’IVORI (Touré Yaya) – A falta de dos partits estan a sis punts del segon o sigui que ho tenen a l’abast de la mà. Al igual que al Barça el petit dels Touré és una peça clau del mig del camp on Didier Drogba és l’autentica estrella. Ara toca certificar la classificació a Malawi, on amb un empat ja n’hi ha ben be prou.

MALI (Keita) – Enquadrat en el grup de Ghana, falten dos jornades és segon a set punts dels líders, una distancia ja insalvable i que frustra les opcions dels malians per classificar-se pel Mundial. Seydou juntament amb Diarra i Kanouté són les estrelles del combinat entrenat pel nigerià Keshi, que haurà d’esperar a la següent oportunitat per assolir un mundial.

AMÈRICA

Dividit en Nord i Sud, té dos competicions ben separades, la d’Americà del sud (Conmebol) i la del Nord, Centreamèrica i els països del carib (Concacaf). En el primer es classifiquen quatre directament i el cinquè fa un play-off amb el quart de la zona Nord. Pel que fa al Nord, es classifiquen tres de sis i el quart és el que fa el play-off.

BRASIL (Dani Alves) – Els de Dunga amb la canarinha més resultadista i poc vistosa dels últims anys són líders destacats i ja tenen la classificació assegurada, al igual que Paraguai. Alves, tot i ser al meu entendre el millor lateral dret, és suplent en favor de Maicon (Inter) i ha d’esperar la seva oportunitat en les segones parts o en posicions més estranyes com el lateral esquerre o el volant dret. Li queden dos partits, a Bolívia amb el handicap de l’alçada i a casa contra la Veneçuela d’Arango.

ARGENTINA (Lionel Messi) – Des de l’arribada de Maradona al capdavant del combinat albiceleste que l’ambient s’ha enrarit i els resultats han estat nefastos... El “pelusa” no ha sapigut dirigir un vestidor ple d’estrelles i ha desaprofitat el talent de jugadors com Messi, Agüero, Tevez o Higuain. La “pulga” fins i tot ha estat criticada al seu país, fet impensable tractant-se del millor jugador del planeta. Actualment són cinquens, a un punt dels quarts (Equador), però també a un dels perseguidors (Uruguai i Veneçuela). Els hi queden dos partits vitals, a casa contra Perú i a Montevideo contra els charrúa, on hauran de demostrar si es mereixen o no ser un dels elegits. Tot és possible amb la gran plantilla argentina, però que ha guanyat un dels cinc últims partits.

MEXICO (Rafa Márquez i Dos Santos) - Des de l’arribada del “vascoAguirre, els “aztecas” són uns altres i amb una gran ratxa de resultats i de joc ja s’han classificat matemàticament pel Mundial. Márquez segueix sent el capità de l’equip i l’autèntic líder a la defensa i al vestidor. El Kaiser de Michoacan entre la lesió i una inoportuna expulsió no ha pogut ajudar gaire a l’equip últimament, però ben segur que serà una peça clau de cara a l’estiu. Jonathan just acaba de debutar en un amistós i si segueix amb la seva progressió té opcions d’entrar en la convocatòria de 23 homes dels mexicans.

La plantilla blaugrana tindrà una gran representació en la cita mundialista i ben segur que uns quants dels seus jugadors seran estrelles del torneig. Cal destacar que altres jugadors poden fer el salt a les seves seleccions si el seu joc manté el nivell dels últims temps, aquests podrien ser els casos de Bojan, Pedro i amb menys opcions Valdes. Mai se sap amb quin estat de forma poden arribar els habituals a l’estiu o sigui que sempre hi ha opcions per entrar a la llista. Veure’m finalment qui es classifica i qui no, el que està clar és que el de l’estiu serà un Mundial per seguir i disfrutar del futbol.

3 comentaris:

  1. Està clar que algú ha de punxar, i jo apostaria per Argentina, però ben mirat així tenim en Leo ben concentrat amb el Barça. Per mi, que perdin.

    ResponElimina
  2. Valdes anirà al mundial.

    ResponElimina
  3. Argentina acabarà entrant en el playoff espero, tot i que Uruguay amb la dupla Forlan-Suarez també seria una pena que es perdessin el mundial... evidentment motiven molt més que els equatorians o els colombians de torn...

    Anònim (firma els comentaris home), no puc estar d'acord amb tu, no perquè no cregui que s'ho mereix (que si) sinó perquè Casillas, Reina i Diego Lopez ja s'han fet uns fixes i si no hi ha lesions seran dificils de treure...

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.