dimarts, 13 d’octubre del 2009

DESCOBRIM A... HONDA

Keisuke Honda
13 de juny 1986
Alçada: 1,82 cm Pes: 74 Kg
Nacionalitat: Japonès
Posició: Mitjapunta
Dorsal: 10
Carrera: Nagoya Grampus (2005-08) VVV Venlo (2008-)
Internacional: Sub-21 i sub-23
Absoluta (2008-) 9 partits

Honda és un jugador japonès que ha explotat en aquest inici de temporada a la Eredivisie a les files del modest VVV Venlo, equip del sud d’Holanda que viu a cavall de primera i segona divisió. Des del 2008 a Venlo, l’any passat va ser considerat millor jugador de la segona holandesa i aquest any està millorant els seus registres en la primera holandesa.

La seva formació no va ser fàcil i va passar per diversos clubs fins que el 2005 arriba a les files del Nagoya Grampus Eight gràcies a la seva gran actuació l’any anterior en les lligues d’institut. Un cop graduat comença a fer-se un lloc a la primera plantilla del Nagoya on destaca per la seva velocitat, arribada i qualitats tan físiques com tècniques. Passa tres temporades complertes a la primera divisió japonesa fins que al gener del 2008 fa el salt a Europa i és fitxat pel VVV Venlo.

Keisuke ben aviat es fa un lloc en l’onze de Wetzel i demostra en cada partit que no es van equivocar al portar-lo cap a Holanda. Tot i les bones actuacions, Honda no evita que el Venlo amb els seus mals resultats, es vegi avocat a la segona divisió. L’arribada de Jan Van Dijk i l’augment del protagonisme de Keisuke en el joc de l’equip i en la tasca golejadora fan que la temporada següent sigui un èxit, guanyen la Erdivisie 2 i tornen de nou a primera. Aquest any es presentava com sempre amb la intenció de mantenir-se a primera, i de moment gràcies als gols del japonès, ho estan aconseguint, ara mateix són dotzens, a la zona tranquil·la de la classificació.

Tot i jugar de migcampista, l’any passat va començar a destacar en la faceta golejadora i amb setze gols en lliga va ser un dels màxims artillers de la categoria, i li va valer per ser considerat millor jugador de l’any a la Eredivisie 2. Aquest any ha començat al mateix ritme i ja suma cinc dianes en vuit partits, molt lluny però de les dotze del “charrúaLuis Suarez. Keisuke té un gran xut i destaca sobremanera per la seva habilitat en el joc aturat, ja siguin faltes directes com centres des de corners o faltes laterals.

Després de jugar en els combinats sub-21 i sub-23, és internacional absolut amb la selecció nipona des de 2008 on va debutar a mitjans de juny en un partit de classificació contra Bahrain. Des de llavors és un fix de les convocatòries de Takeshi Okada i una peça clau en l’esquema dels japonesos. S’espera que sigui un puntal de l’equip en el pròxim mundial de Sud-africa i en els pròxims anys esdevingui una de les estrelles nipones conegudes arreu del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.