divendres, 21 de maig del 2010

DESCOBRIM MUNDIAL 2010... SÈRBIA

Entrenat per un vell conegut de l’afició espanyola, Radomir Antic, el combinat serbi pot ser una de les sorpreses o com a mínim una de les sensacions, és un equip serós, amb talent i joventut que espera regenerar les esperances de renaixença del futbol balcànic. Enquadrat en un grup a priori assequible amb Alemanya, Ghana i Austràlia, té moltes possibilitats de classificar-se com a segon i fins i tot batallar per la primera plaça amb el conjunt germànic. Destaca per ser un equip molt compensat en totes les línies, una defensa segura, un mig del camp treballador i a la vegada creatiu i una davantera amb gol.

La seva estrella i jugador més reconegut és el central del Manchester United, Nemanja Vidic, de sobres conegut és un central alt fort amb gran col•locació i excel•lent en el marcatge i el joc aeri. Compta també amb d’altres veterans coneguts com poden ser el migcampista de l’Inter Dejan Stankovic i el gegant del Valencia Nikola Zigic. Acostuma a jugar amb un clàssic 4-4-2, amb dos pivots, dos interiors que entren per banda i dues puntes, una més de referència i l’altre més mòbil. El porter titular és Stojkovic, conegut per les seves actuacions la temporada passada a les files del Getafe. En defensa l’esmentat Vidic acompanyat de Lukovic (Udinese) i als laterals joventut i talent amb Ivanovic (Chelsea) i Kolarov (Lazio). Els pivots habituals són Stankovic (Inter) i Milijas, jugador semi-desconegut que juga al Wolverhampton i que és un pulmó al mig del camp. Per les bandes entren Jovanovic i Krasic (veure DESCOBRIM A.. del 11 de gener) i en punta dos veterans com Pantelic (Ajax) i Zigic.

A part dels esmentats, hi ha altres jugadors destacables que tindran ben segur minuts en el Mundial i una importància cabdal en el futur del combinat balcànic: Subotic (veure DESCOBRIM A... del 11 de Febrer), Tosic (Manchester United), Petrovic (Partizan) o Kacar (veure DESCOBRIM A... del 7 d’octubre de 2009). Alguns d’ells ja els coneixem o els hem vist en aquest blog, però d’altres poden cridar la nostra atenció en el futur proper per tant ens disposem a fer-ne cinc cèntims:

Aleksandar Kolarov (Lazio, 10/11/1985) Lateral esquerre molt profund, habituat a ocupar tota la banda i ajudar en l’atac del seu equip. Un portent físic, amb gran embergadura (1,87 cm), molt ràpid i força hàbil també té una bona centrada i un grandíssim xut. Lateral molt complert que ha demostrat en les seves tres temporades a Roma que està preparat per fer el salt a un gran, jugador a tenir molt en compte pel futur immediat. Gran llançador de faltes, per això i per ocupar la mateixa posició, se’l compara amb el seu compatriota i també jugador de la Lazio (1998-2004): Sinisa Mihajlovic.

Nenad Milijas (Wolves, 30/04/1983) Migcampista completíssim, gran recuperador, amb un físic imponent (1,88cm) i un gran joc de pilota amb una bona visió i arribada a porteria. Després de guanyar-ho tot a nivell individual i col•lectiu al seu país a les files de l’Estrella roja, l’any passat va fer el salt a la Premier a les files del recent ascendit, Wolverhampton. El primer any d’adaptació ha estat bo i ha estat un jugador important tot i que no un fix en l’esquema de Mick McCarthy, contribuint a mantenir la categoria. Amb la selecció és indiscutible per Antic i aquest mundial pot ser l’aparador perfecte per donar-se a conèixer a nivell internacional.

Milan Jovanovic (Liverpool, 18/04/1981) Davanter que pot caure a banda esquerre amb facilitat, de fet amb el combinat nacional juga d’interior. Golejador ja madur que s’ha consolidat en edat tardana, però que ha fet uns últims anys a l’Standard de Lieja sensacionals. Millor jugador la temporada 2007/08 i la present, ha despertat el interès de diversos equips com Valencia i Atletico, però finalment el Liverpool és el que ha aconseguit el seu fitxatge. Donada la seva experiència és un jugador amb uns grans fonaments futbolístics, té uns grans moviments i molt de criteri en totes les seves accions.

Radosav Petrovic (Partizan, 8/03/1989) Una força de la naturalesa, amb el seu 1,93cm és un autèntic baluard al mig del camp, amb un bon desplaçament de pilota i un bon joc posicional i aeri. Tot i el seu tamany té molts bons moviments i sovint puja a l’atac amb perill, potent rematada de mitja distancia amb la seva cama dreta. Porta dos anys al Partizan on ha col•laborat a guanyar dues lligues i una copa, la lliga sèrbia ja se li queda petita i de ben segur que ben aviat el veure’m canviar d’aires. Pot ser que no tingui massa opcions en aquest mundial, però se l’ha de tenir molt en compte de cara al futur, és molt jove i aptituds no li falten.

Zoran Tosic (ManU, 28/04/1987) Extrem esquerre molt hàbil i ràpid amb gran capacitat pel regat i les jugades individuals. Propietat del Manchester des de 2009, però ha passat la última temporada cedit a Alemanya, a les files del Colònia. No està clar que s’acabi quedant a la primera plantilla del United, però a base de gols i bones actuacions li està donant arguments a Ferguson per pensar-s’ho. És un jugador elèctric i gràcies a les seva curta estatura (1,71cm) és un jugador molt difícil de marcar. En una posició on no hi ha massa alternatives a nivell europeu pot ser una bona opció per un equip gran, talent joventut i descaro.

En definitiva, el combinat d’Antic és un equip molt compacte, sense estrelles però sense fissures i que pot donar molta guerra en aquest mundial i en els propers temps. Molta gent jove i sobretot moltes ganes de fer-ho bé i de tornar a fer coses importants per un país que darrerament ha desaparegut del mapa futbolístic. Serà aquesta la seva oportunitat, ho veure’m ben aviat, però qualitat els hi sobra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.