dimecres, 19 de maig del 2010

DESCOBRIM A... BORJA VALERO

Borja Valero Iglesias
12 de Gener 1985
Alçada: 1.76 cm
Posició: Migcampista
Dorsal: 24
Carrera: Madrid (2006/07)
Mallorca (2007/08)
WBA (2008/09)
Mallorca (cessió 09/10)
Internacional: Sub-17, sub-18 i sub-19

Borja Valero és un migcampista de gran toc però amb molt recorregut per lluitar pilotes i ocupar espais en la contenció. És més un perfil de centrecampista creador que no pas destructor, però s’adapta molt bé a totes les facetes del joc. Té arribada i un xut precís amb la seva cama dreta, és un jugador molt complert. Aquest any ha estat clau en la gran temporada del Mallorca i als 25 anys és un dels mitjos més prometedors del panorama estatal.

Format a les categories inferiors del Real Madrid, malauradament es va haver de conformar amb el filial, donades les poques oportunitats que dóna la primera plantilla a la cantera blanca. Tot i això va poder participar en un parell de partits de l’entitat merengue, un de copa i un de Champions, ambdós com a substitut en la temporada 2006/07. Fruit de la falta d’oportunitats i el bon paper fet al filial, Borja va ser fitxat pel Reial Mallorca a l’estiu del 2007 després de ser alliberat pels merengues. Una gran operació pels “bermellons”, guanyaven un excel•lent jugador a cost zero.

A ses illes el seu rendiment va ser fantàstic des del primer moment, no marcant massa gols però participant moltíssim en la creació de l’equip de Goyo Manzano. Les seves grans actuacions no van passar desapercebudes i el recent ascendit a la Premier League, West Brom Albion, el va firmar per uns 7 milions d’euros. Borja va marxar a l’aventura internacional amb moltes ganes de demostrar la seva qualitat en una lliga tant competitiva com l’anglesa. La temporada va ser agredolça pel jugador madrileny, a nivell individual va fer grans actuacions i era un fix en l’esquema de Tony Mowbray, però el West Brom va tornar a baixar a Championship, un pas enrere en la carrera de Valero.

Per sort el Mallorca va aconseguir la cessió del jugador per la present temporada, on amb la seva fluïdesa en la passada i el seu control de pilota ha aconseguit classificar l’equip en cinquena posició i quedar-se així a un pas de la Champions League. Després d’aquest any a Palma, ha de tornar a West Bromwich, on l’equip de nou ha assolit la Premier. Veure’m si torna per quedar-se o per contra marxa a alguna de les possibles ofertes que li puguin sortir, qualitat no li falta per jugar a qualsevol equip de la lliga.

A nivell internacional, la carrera de Valero s’ha desenvolupat de moment a nivell de categories inferiors. Va guanyar un europeu sub-19 el 2004, marcant el solitari gol de la victòria (1-0 davant Turquia) formant equip amb gent de sobres coneguda com: Sergio Ramos, David Silva, Albiol, Soldado i De la Red. La seva carrera ha estat més aviat tardana i de moment encara no ha atret els ulls del seleccionador, però a l’igual que Pedro León és un dels migcampistes que apunten alt de cara al futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.