dimarts, 18 de maig del 2010

DESCOBRIM A... CARDOZO

Óscar René Cardozo
20 de Maig 1983
Alçada: 1.94cm
Nacionalitat: Paraguai
Posició: Davanter
Dorsal: 7
Carrera: Nacional (2004-06)
Newell’s (2006/07)
Benfica (2007-)
Internacional: Absoluta (2007-)

Cardozo és un davanter de grans dimensions, amb una excel•lent capacitat realitzadora i amb uns grans moviments. Tot i la seva embergadura té una gran agilitat i evidentment destaca per la seva capacitat en el joc aeri. Màxim golejador de la lliga portuguesa, s’ha destapat com un golejador letal als metres finals, amb uns grans fonaments jugant d’esquena i una rematada potent a l’hora que efectiva. És un gran llançador de faltes, tant per la potencia del seu xut amb la cama esquerre com per la col•locació que dóna a la pilota.

Aquest any ha acabat d’explotar unes qualitats que ja se li endevinaven des de la seva arribada al club lisboeta, al costat de l’ex-blaugrana Saviola ha format un tàndem letal que han portat a “les aguiles” a la consecució de la lliga després de cinc anys de no fer-ho. El tàndem sud-americà ha fet 37 gols a la lliga (57 en el total de competicions) i al costat d’altres homes importants com David Luiz, Ramirez i l’argentí Di Maria han format un equip molt competitiu i digne de tenir en compte. Sembla però que en aquest mercat estival pot perdre unes quantes de les seves estrelles i veure’s així disminuït en les seves aspiracions.

Óscar Cardozo comença la seva carrera a equips menors del seu país i no és fins la seva arribada al Nacional el 2004 que comença a destacar en categories superiors. A l’equip d’Asunción comença a destacar a base de gols i atrau l’atenció de lligues més potents com l’argentina. L’estiu 2006 fitxa per Newell’s Old Boys on des de bon començament es fa amb un lloc de titular i amb els seus 21 gols contribueix a salvar l’equip. Les seves actuacions tant a l’apertura com al Clausura li valen el reconeixement públic, i és galardonat amb el premi al millor jugador paraguaià de l’any 2006. Aquest rendiment no passa desapercebut i el Benfica el fitxa la temporada següent per 11 milions d’euros per capitanejar el seu projecte. Des del inici es guanya la confiança del seu entrenador (Jose Antonio Camacho) i comença marcant gols importants tant en lliga com en Champions.

La segona temporada a Lisboa comença amb menys protagonisme, però Cardozo fa un final de lliga espectacular arribant a ser el segon màxim golejador de la competició. Aquesta temporada l’ha començat de la mateixa manera, marcant gols de totes les maners i sent la punta de llança d’un equip que ha dominat la competició i a estones a fet un futbol de gran nivell. Ha estat una campanya brillant a nivell personal i s’espera que aquesta ratxa pugui continuar a nivell internacional amb la seva actuació al proper mundial de Sud-àfrica.

Amb la selecció ha disputat quasi una trentena de partits des del 2007, però només ha pogut marcar 4 gols. Sempre ha estat a l’ombra d’altres davanters com Santa Cruz o Valdez, però ara sembla el moment propici per fer el canvi i donar a Óscar els galons que es mereix. No són un combinat potent però tenen molta pólvora davant i poden classificar-se tranquil•lament en un grup assequible format per: Itàlia, Eslovàquia i Nova Zelanda. Les opcions a vuitens ja són més minses però veure’m que pot fer l’Albirroja en mans de gent com Cardozo, Lucas Barrios i companyia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.