dilluns, 10 de maig del 2010

DESCOBRIM A... KJAER

Simon Kjaer
26 de Març 1989
Alçada: 1.89 cm
Posició: Central
Nacionalitat: Danès
Dorsal: 24
Carrera: Midtjylland (2007/08)
Palermo (2008-)
Internacional: sub21 (2008-)
Absoluta (2009-)

Cotitzat central danès el qual es rifen totes les grans esquadres del continent. És un defensa amb bona planta que destaca per la seva col•locació, velocitat en el tall i el marcatge i una gran habilitat en el joc aeri, tant defensiu com ofensiu. Tot i la seva alçada posseeix una gran coordinació que l’ajuden molt en la sortida de pilota i en la direcció de la seva línea defensiva.
Després d’un any d’adaptació, aquest any s’ha consolidat en l’eix de la defensa de l’equip sicilià, al costat de l’italià Bovo, i ha demostrat les seves prestacions i categoria tot i la seva curta edat. Amb les seves bones actuacions ha ajudat a l’equip entrenat per Delio Rossi ha ocupar la cinquena posició i a optar fins a l’última jornada a classificar-se per la Lliga de Campions, tot un èxit per la squadra rosanera.

Simon comença la seva carrera futbolística al seu país on ràpidament atrau l’atenció dels equips professionals. Amb divuit anys debuta amb la primera plantilla del Midtjylland de la primera divisió, i esdevé un referent en la defensa. Amb l’equip de Herning aconseguirà el subcampionat i serà designat millor futbolista sub-19 del país. Des d’aquest moments començarà a atreure l’atenció de grans equips d’Europa com el Madrid i el Chelsea, però les seves ofertes seran rebutjades. Sorprenentment serà el modest Palermo el que aconseguirà fitxar a Kjaer el Febrer del 2008.

A nivell internacional tot just ara s’està començant a fer un lloc en el combinat entrenat per Morten Olsen on hi va debutar el Febrer de l’any passat. Ja ha disputat vuit partits internacionals, en un equip bastant mancat de qualitat, amb una barreja de joves amb qualitat (ben pocs) i velles glòries (la majoria). Kjaer forma part del primer grup juntament amb noms ja coneguts com: Bendtner, Agger o Eriksen (veure Descobrim a... del 9 de març). Evidentment, amb aquest panorama l’equip danès, tot i estar present al Mundial de Surafrica, se li pressuposen temps difícils de cara al futur, veure’m si la nova fornada de talents pot fer sortir el combinat vermell del pou on es troba des de la Eurocopa 2004 i pot fer un Mundial digne, en un grup format per Holanda, Japó i Camerun.

De ben segur que veure’m durant tot l’estiu el nom de Kjaer relacionat amb gran quantitat d’equips i de projectes de fitxatges, no s’espera que tardi massa a fer el salt un equip de primera línea, qualitats no li falten. Estarem atents a veure qui és l’afortunat en endur-se un jugador tant complet, un autèntic baluard en defensa i amb les coses molt clares amb la pilota als peus, un central amb moltíssim futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.