diumenge, 21 de juny del 2009

CARA A CARA... VILLA vs FORLAN

David VILLA vs Diego FORLAN



Edad: 27 anys
Alçada: 1,75 m
Partits Internacional: 46
Debut a Primera Divisió: 2001
Club de debut: Real Sporting de Gijón



Edad: 30 anys
Alçada: 1,77 m
Partits Internacional: 55
Debut a Primera Divisió: 1997
Club de debut: Independiente


En els darrers dies, i amb l’obertura del període vacacional de fitxatges, el F.C.Barcelona i el Real Madrid s’han inmiscuit en una autèntica guerra mediàtica per veure quin dels dos clubs es fa amb els jugadors amb més renom de cara a l’inici de la següent temporada, que per d’altra banda promet ser apassionant atès l’alt nivell demostrat per el flamant tricampió i la tant i tant discutida retornada política de fitxatges de Florentino Pérez.

Les portades del principals diaris esportius s’omplen cada dia de noms, fitxatges, rumors de fitxatges, etc… Entre tots els noms m’agaradaria destacar-ne a 2 que sonen com a futuribles d’ambdós clubs; David Villa i Diego Forlan. El més probable, és que els 2 clubs es reparteixin aquests 2 grans jugadors de cara a la següent temporada.

De gustos n’hi ha per a tothom, però ningú pot discutir la gran classe d’aquests 2 jugadors, el seu instint de gol, la seva velocitat... Ben mirat podriem dir que són una calcomania, doncs tenen pràcticament les mateixes habilitats, tot i que Villa es caracteritza per una major tècnica i col.locació de la pilota mentres que Forlan destaca per la seva capacitat de xut i facilitat per trencar la defensa contrària.

Si el F.C.Barcelona està interessat en aquests jugadors anem a analitzar les seves estadístiques durant les darreres temporades. Prendrem com a data d’inici la temporada 2004-2005, on Forlan va arribar al Vilarreal provinent del Manchester Utd i Villa va culminar una gran temporada amb el Real Zaragoza que li va valer el passi al seu actual equip, el València C.F.

Des d’aleshores, Villa ja ha jugat un total de 227 partits ente Lliga, Copa i Competició Europea, 45,4 per temporada mentres que Forlan pràcticament els mateixos, 220 i 44 per temporada. Estadístiques molt similars.

En aquests partits Villa ha marcat 118 gols per signar una mitjana de 0,51 gols per partit mentres que Forlan ha marcat 117 gols amb una mitjana de 0,53 gols per partit. Una altra vegada estadístiques molt similars per a reafirmar la similitut d’ambdós jugadors.

I doncs, què ha de fer el F.C.Barcelona ? A priori qualsevol dels dos jugadros són garantia de gol. Potser cal tenir en compte els 3 anys de més de Forlan, però no ens enganyem, l’estat físic i la forma de Forlan és del tot superior a la del jugador asturià, possiblement perquè a tots aquests partits de club, a Villa cal sumar-li els tants i tants de la sel.lecció espanyola, la qual darrerament és habitual veure-la en els partits decisius de les grans competicions internacionals mentres que Forlan no pot aspirar a gaires coses amb la seva sel.leció d’Uruguay, de moment… Així doncs, descartada l’edat com a condicionant per al fitxatge de un o altre i tenint en compte que el rendiment dels dos és pràcticament el mateix, tansols queda fixar-se en el cost del fitxatge. Dit d’una altra manera, quina és la seva clàusula de rescissió de contracte; Villa 126 M d’euros , Forlan 36 M d’euros. El València no vendrà per menys de 50 o 60 M d’euros, per tant sembla lògic pensar que el F.C.Barcelona hauria de fer un esforç per fitxar Forlan tot abonant la seva clàusula com va fer el darrer any amb Daniel Alves, exactament per la mateixa quantitat de diners, ni un euro més ni un euro menys, 36 M d’euros. Algú creu que Daniel Alves a sortit car per el Barça ? Jo tampoc.

Per tant, ens hauriem de postular per la segona opció no ?

Rotundament NO !!!, res més enllà de la realitat estimats companys, l’aposta clara la tenim a casa i es diu Samuel Eto’o. Voleu comparacions ? Els números parlen per si sols:


Edad: 28anys
Alçada: 1,80 m
Partits Internacional: 73
Debut a Primera Divisió: 1998
Club de debut: Real Madrid


Amb les mateixes temporades de partida que Villa i Forlan, és a dir, desde la temporada 2004-2005, la del seu debut amb el F.C.Barcelona Eto’o a jugat 177 partits, quasi 50 menys que Villa i Forlan degut a que va estar lesionat de llarga durada durant les temporades 2006-2007 i 2007-2008. Gols ? Parlem de gols: 121 gols per establir una mitjana de 0,68 gols per partit en contra dels 0,51 i 0,53 de Villa i Forlan.

El seu cost ? 0 €.

I doncs senyors ? Villa o Forlan ?
by Sercosdan

2 comentaris:

  1. La veritat és que amb els números a la mà, tant de gols com de diners, sembla més que evident que quedar-se amb Eto'o és una obligació. Però també són certs els dubtes que genera el camerunès tant pel seu caràcter i manera de ser com per la seva sovint ansia de gol, que el fan fallar ocasions a mansalva...

    Probablement també em quedava a l'Eto'o, però sempre hi quan mantingui el to en declaracions i comportaments com aquest any i no vulgui cobrar com el millor jugador del món, que no és.

    Eto'o és un jugador molt útil per l'estil Barça, ràpid, amb gol i el primer defensa, però s'hauria de veure quns gols haurien fet un Villa o un Forlàn aquesta passada temporada... jo crec que molts més... però si amb Eto'o hem guanyat el triplet, serà per algu, així que amb condicions (comportamnet i renovació no exagerada), jo també m'el quedo.

    Sigui com sigui, lo que faci el Pep em semblarà bé, jo per mi té tot el crèdit del món.

    ResponElimina
  2. No em fa falta llegir aquesta comparació, per que per a mi no n'hi ha. Villa és el davanter! Per fi miren cap on jo! Em fa pena l'eto'o, no per qui és com a jugador, sino per que em solen fer pena els jugadors que han estat temps a can barça i al final se n'han d'anar, però després de la decepció de veure Torres marxant cap al Mersey, no podem deixar escapar l'altre killer nacional. Keirrison? Per favor, no em feu riure. Villa!

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.