divendres, 12 de juny del 2009

DESCOBRIM A - Luis Suárez

Luis Suárez Díaz

24 de gener de 1987, Uruguay
Alçada: 181 cm. Pes: 81 Kg.
Posició: Delanter
Número: 16
Internacional amb Uruguay (18 vegades)
Nacional 2005-2006
Groningen 2006-2007
Ajax 2007-


La carrera de Luis Suárez comença a créixer com l'escuma i als seus vint-i-dos anys ja és un dels talents joves més cotitzats del vell continent. Tot i així, és poc conegut pel gran públic degut a que encara no ha fet el salt a una de les grans lligues. No es preveu que l'equip d'Amsterdam pugui retendre aquest habilidós delanter per molt de temps a la Eredivisie.

Suárez es caracteritza per una bona tècnica en tots els seus moviments, té un regat en curt molt ràpid i efectiu així com una gran velocitat i força encarant els rivals. Té un potent xut amb la cama dreta i defineix amb classe i sang freda. Tot i no ser un golejador aquest any ha quedat a només un gol del pitxitxi El Hamdaoui (AZ Alkmaar) amb 22 gols en lliga (17 la temporada anterior).

La seva posició natural és de segona punta on ho acustuma a fer tant a l'Ajax com a la sel.lecció d'Uruguay, on fa una parella temible amb el matalasser Diego Forlán. Cau a les bandes amb facilitat i tot i que no és un extrem pur la seva velocitat i precisió en el dribbling el fan un bon delanter entrant per l'esquerre en un atac de tres homes.

La seva carrera va començar al seu país on ràpidament es va fer un nom en el Nacional de Montevideo, fet que li va donar la oportunitat de fer el salt a Europa a les files del modest Groningen holandès (per menys d'un milió d'euros). Amb un any a l'Euroborg en va tenir prou per impressionar a tothom i no passar per alt als ulls dels scouters ajaccied que s'el van endur cap a la capital per un preu que rondava els 10 millons d'euros.
Porta dues temporades a l'Orange Arena i ja n'ha tingut prou per demostrar el troç de jugador que és i la qualitat que atesora. Això tampoc ha passat desapercebut pels grans clubs d'Europa, cosa que fa presagiar un proper canvi d'aires, esperem que a una lliga potent on pugui demostrar a tothom qui és realment Luis Suárez.

Com a bon "charrúa" és un jugador guanyador i amb molt de càracter que es passa els partits pressionant les defenses contràries amb agressivitat i empenta, cosa que provoca que li ensenyin moltes targetes grogues al llarg de la temporada (9 aquest any). Aquesta unió de tècnica i sacrifici per l'equip el fan un jugador molt complert capaç de destacar en qualsevol equip que jugui.

Sempre hi ha dubtes amb un jugador que destaca en una lliga menor, no seria el primer jugador que s'infla a fer gols en una lliga com la holandesa i després punxa un cop ho ha de demostrar en una de les grans (Kezman, Tomasson, Mido, Litmanen, Alves...). Esperem i confiem que aquest no sigui el cas i estiguem parlant d'un altre jugador que ha triumfat fora d'Holanda com Van Nistlerooy, Bergkamp, Seedorf, Zlatan,...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.