dimarts, 16 de juny del 2009

DESCOBRIM A - Eden Hazard


EDEN HAZARD

7 de Gener de 1991
Nacionalitat: Belga
Alçada: 1’70cm Pes: 69Kg
Posició: Migcampista ofensiu
Número: 26
Carrera: Lille OSC (2007-)
Bèlgica: 4 partits (2008-)


Aquest belga de només 18 anys ja es pot considerar un dels més grans talents de la Ligue1 i del futbol europeu en general. Tot i la seva curta edat i escassa experiència ja el comparen amb el mític jugador de Mònaco, Torino i Anderlecht: Enzo Scifo. Té un germà que també apunta maneres (Thorgan) i que està a la cantera del Lens (campió de la Ligue2 i l’any que ve a primera divisió), encara no ha debutat ja que només té 16 anys, temps al temps.

A la cantera del Lille OSC des del 2005, ja en fa dos que va debutar a primera divisió (24 Novembre 2007 amb només setze anys) i aquest any ha sigut el de la consagració a la primera plantilla. Ha jugat un total de 30 partits en lliga (13 de titular) marcant 4 golets, fet que li ha valgut el premi a jugador jove de la Ligue1 (primer jugar extranger que ho aconsegueix des d ela formació del premi el 1994).
L’any que ve s’espera que sigui la de la seva definitiva eclosió, el que no queda clar és si serà a Lille o a una altra banda. Hi ha molts clubs que el segueixen de fa temps, encara que cap ha fet una oferta formal, l’Arsenal de Wenger fa temps que el vigila de prop.

Amb la seva selecció ja comença a ser un fix de les convocatòries de Dick Advocaat, després de destacar en l’Europeu sub-17 del 2007. Va debutar amb els Diables vermells el 18 de novembre de l’any passat entrant de suplent en un partit contra Luxemburg. S’espera que juntament amb joves talents com Fellaini, Defour, Pocognoli i jugadors consagrats com Kompany, Vermaelen o Van Buyten puguin ser un combinat competitiu ens els propers anys. Des de la gran selecció de Bèlgica del Mundial 86 amb els Scifo, Gerets, Van der Elst, Ceulemans i el mític porter Jean-Marie Pfaff, no es tenia una fornada de jugadors tan prometedora com l’actual.

Eden destaca sobre manera per la seva velocitat i habilitat amb la pilota els peus, té un 1 contra 1 molt bo i un dribbling rapidíssim. Amant de les bicicletes com l’ex-madridista Robinho, és un malabarista de la pilota. Posa tota aquesta màgia al servei de l’equip i no pas com a lluïment personal. Li agrada remenar la pilota, però quan cal jugar ràpid també sap fer circular la pilota amb velocitat. No destaca pel seu físic, però precisament aquest baix centre de gravetat el dota d’una gran agilitat i rapidesa quasi impossible d’aturar per les defenses rivals. Té una cama dreta portentosa, amb la que passa i xuta amb gran precisió, tot i no ser un golejador quan té oportunitat de provar porteria no s’ho pensa dues vegades.

Aquesta temporada que comença, l’ex jugador de Paris St. Germain i dels Bleu, Paul Le Guen, es farà càrrec de l’equip i aportarà la seva gran experiència com a tècnic aconseguida en equips del nivell de Ol. Lyon, Rangers i PSG. De ben segur que la qualitat del jove belga no passa desapercebuda pel frances tres vegades campió de la Ligue1 amb el Lyon. De ben segur que serà una gran temporada per Eden Hazard i nosaltres ens hi haurem de fixar de prop, ara ja no podrem dir que no sabem qui és quan el seu nom aparegui relacionat amb algun dels grans d’Europa, un autèntic crack i si no al temps....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.