diumenge, 28 de juny del 2009

DESCOBRIM A... Keirrison


Keirrison de Souza Carneiro
3 de desembre 1988
Alçada: 1,81 cm Pes: 63 Kg
Nacionalitat: Brasiler
Posició: Davanter centre
Número: 9
Carrera: Coritiba (2006-09)
Palmeiras (gener 2009-)

És un davanter amb instint i gran capacitat golejadora que actualment milita a les files d’un dels clubs mítics de Sao Paulo: Palmeiras. Fill d’ex-futbolista, deu el seu nom a la passió del seu pare per la lletra K i pel cantant dels The Doors, Jim Morrison. Apodat K9, tot i no haver debutat amb el combinat carioca, és una de les més fermes promeses del futbol brasiler.

Davanter ràpid i letal en l’1 contra 1, destaca pel seu instint golejador que el converteixen en un autèntic depredador de l’àrea, no es cansa de marcar gols de totes les maneres possibles, sobretot amb la seva cama bona, la dreta i també amb el cap. Tot i la seva joventut ja ha marcat més de 80 gols en els diferents tornejos brasilers.

K9 és eminentment un killer, té una bona tècnica amb la pilota als peus, però té el gol entre cella i cella, i no perd el temps amb frivolitats innecessàries com ens tenen acostumats els jugadors brasilers, ell va de cara a barraca però sempre amb gran qualitat. Bon llançador de penals té un potent xut de mitja distancia, que el converteixen en una amenaça constant per la porteria contraria. La seva alçada i el poc pes el doten d’una gran agilitat pel regat i d’una gran velocitat en els metres finals.

Keirrison va començar la seva carrera a la cantera del Coritiba (equip actualment a la Serie A del campionat brasiler) on ingressa l’any 2000 amb només 12 anys. Després de formar-se en totes les categories del club, l’any 2006 debuta amb el primer equip en el Campionat Paranaense. La temporada 2007 ja es fa un fix de la primera plantilla i ajuda l’equip a l’ascens a la Serie A del Brasileirao. Marca 12 gols en lliga nacional i 9 en el Campionat Paranaense (a Brasil es jugues dues competicions, la regional i la nacional).

La temporada 2008 és un gran any, ja que amb els seus 41 gols en totes les competicions, es converteix en el millor golejador de l’any a Brasil (premi Friedenreich) i guanya innumerables premis a nivell individual com el “pichichi” del Brasileirao (21 gols compartit amb dos jugadors), millor jugador del Paranaense 2008 i revelació de Brasil.2008. Aquestes actuacions li valen l’atenció dels grans clubs del país i de part de l’estranger. Finalment el Palmeiras es fa amb el 20% del contracte, la part propietat del Coritiba, l’altre 80% segueix sent de la empresa Traffic que ja té els drets d’altres promeses brasileres com:Valmir, Lulinha, Rodolfo,…

Aquest any segueix amb els seus grans registres realitzadors, tan en el Campionat Brasiler com en el seu debut en el Paulista. En total porta marcats 24 gols en totes les competicions on destaquen els sis gols en la Copa Libertadores d’enguany, on van quedar eliminats pel Nacional de Montevideo, a quarts de final.

El nom de Keirrison ha saltat a tots els titulars de mitja Europa pel seu hipotètic fitxatge pel Barça de Guardiola i la seva possible cessió al Valencia en la operació Villa. La notícia ha tingut tal repercussió que el seu actual entrenador (W. Luxemburgo) ha estat despatxat per opinar negativament del traspàs, en el seu perfil de Twitter.
Després de dir que no al Madrid en el passat mercat d’hivern, sembla que K9 ha decidit fer el pas al vell continent per demostrar la seva categoria com a futbolista. No sabem si serà al Barça o al Valencia, però està clar que aquest any ha de ser el de la definitiva consagració d’aquest davanter nascut a Dourados. El que té clar el jugador és que un dia o altre vol triomfar al Camp Nou com van fer abans compatriotes seus de la talla de: Romario, Ronaldo, Rivaldo i Ronaldinho.

Serà capaç d’emular a aquestes grans estrelles de la història blaugrana? El temps dirà si ho aconsegueix, el que si que sembla és que aquest jove jugador promet gols i moltes tardes de glòria allà on acabi jugant.

2 comentaris:

  1. amb 21 anys ja ha amenaçat al seu club amb no jugar mentre negocia amb el barça. volem un altre romario? que marqui 35 gols i l'any següent ens deixi a l'estacada? els brasilers i els argentins haurien d'aprendre modes abans de venir a europa.

    ResponElimina
  2. No et falta raó edu, jo a partir d'ara m'ho miraria molt bé amb els brasilers, tot i que la idea de fitxar un talent jove no molt car i cedir-lo per veure si funciona no em sembla descabellat.... ja veure'm...

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.