diumenge, 14 de juny del 2009

DESCOBRIM A - VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg

Fundat: 12 setembre 1945
Estadi: Volkswagen arena (30000 pers.)
Apodat: Die Wölfe (Els llops)
Campió 2008/2009

Equip de la ciutat que li dóna nom, va ser fundat set anys després que la pròpia ciutat. Wolfsburg es crea al voltant de la fàbrica de Volkswagen per donar habitatge a tots els treballadors i familiars quan es va començar a produir un cotxe que esdevingué mític a tota europa, el Beetle. L'equip es forma a partir d'un altre equip previament format pels treballadors de la fàbrica. A l'actualitat el club segueix sent 100% propietat de la marca automobilística.
El Wolfsburg sempre ha estat un equip de segona fila fins a finals dels noranta quan jugant a la 2.bundesliga arriba a la final de la Copa Alemanya (perd davant del Borussia Mönchengladbach per 0-3) i posteriorment puja a la Bundesliga que ja no abandonaria fins a l'actualitat. Fins l'any passat la millor classificació va ser el sisè lloc i classificació per la UEFA de la temporada 98/99. Tot i la relativa baixa categoria de l'entitat, l'equip al llarg de la seva història ha tingut jugadors de la talla de Petrov, D'Alessandro, Marlet, Hofland, Munteanu i principalment el gran Steffan Effenberg.

L'any passat es fitxa Felix Magath rebotat del Bayern de Munich per liderar un nou projecte al club de Volkswagen. El primer any és esperançador amb una increïble cinquena posició a la lliga i la segona classificació de la història del club per la Copa de la UEFA. La temporada 2008/09 comença amb optimisme moderat gràcies a la bona marxa del club i a importants fitxatges com els campions del món Barzagli i Zaccardo i el bosni Misimovic que s'uneixen a jugadors com Josué, Grafité, Benaglio, Dzeko i d'altres. L'equip esdevé campió de la Bundesliga amb 69 punts (a dos del Bayern) guanyant 21 partits i perdent-ne només 7 dels 34 de la lliga. També destacar que Grafité es va endur el "pichichi" (28 gols, dos més que el seu company Dzeko) i Misimovic el de màxim assitent (amb 20), el que demostra la gran temporada de l'equip de la Baixa Saxònia. L'equip fa també una bona campanya a la Copa de la UEFA on passa la fase de grups (contra AC Milan, Braga, Heerenveen i Portsmouth) i és eliminat pel Paris Saint Germain a 1/16 de final amb un marcador global de 5 a 1.

Uns quants noms poden resumir la bona marxa de l'equip en aquesta temporada que ara s'acaba i que ha posat al VfL Wolfsburg a la primera plana del futbol europeu:

FELIX MAGATH
Wolfgang-Felix Magath (26 Juliol de 1953)
Jugador: FC Saarbrücken (1974-76)
Hamburg SV (1976-1986)
Alemanya Occidental ( 1977-1986)
Entrenador: HSV (95-97), Nuremberg (97/98), Werder Bremen (98/99), Eintracht Frankfurt (99-01), VfB Stuttgart (01-04), Bayern Munich (04-07), VfL Wolfsburg (07-09) I Schalke 04 (09-)


Com a jugador es mereix un capítol apart, per la seva gran carrera amb l'Hamburg i la sel.lecció d'alemanya occidental amb els quals té un palmarès impressionant (veure en el futur un "Mites i Llegendes" dedicat al migcentre alemany).
Magath arriba a Wolfsburg a principis de la temporada 2007/08, després de ser despatxat del Bayern al gener del 2007, tot i haver fet per primera vegada a la història dos doblets consecutius amb els bavaresos (04/05, 05/06) en les seves dues primeres temporades al club. Magath té una gran experiència a les banquetes i en el seu palmarès hi ha tres lligues, dues copes i una copa de la lliga.
L'equip de Magath juga amb un 4-4-2 amb migcampistes molt creatius i treballadors (Josué, Gentner) amb el gran Misimovic de mitja punta assistint a la davantera i les dues puntes molt ràpides i habilidoses (Grafité i Dzeko). L'equip es comença a construir des de darrera amb una defensa molt sèria i contudent on destaquen jugadors internacionals com l'italià Barzagli, el txec Simunek i els alemanys Schäfer i Madlung. A la porteria el titular de la selecció suissa a l'Eurocopa Diego Benaglio. Tot i la bona marxa de l’equip i la classificació per la pròxima Lliga de Campions, Magath acaba la seva etapa a l’equip de Wolfsburg per firmar per un dels grans de la competició: Schalke 04.

JOSUÉ

Josué Anunciado de Oliveira
19 de Juliol 1979
Alçada: 170 cm.
Posició: Pivot defensiu
Número: 7
Carrera: Goiàs (1997-2004)
Sao Paulo (2005-2007)
Wolfsburg (2007- )
Brasil: 24 partits 1 gol (2007-)

Migcampista brasiler amb grans qualitats tècniques i una gran despesa física. El tiki-taka dels brasilers amb l'agressivitat i els fonaments tàctics d'un migcampista alemany. Ens recorda als migcentres de la canarinha del Mundial 1994 (Mazinho, Dunga i Mauro Silva) però amb un toc de pilota molt més depurat. No destaca per la seva arribada ni la capacitat golejadora, però és l'indiscutible motor de l'equip.
Porta dos anys a l'equip alemany i no seria extrany que algun club important es fixés en aquest menut brasiler de 29 anys, seria el seu darrer contracte important, però totalment merescut. Des que Dunga és seleccionador de la canarinha és un fixe de les convocatòries i es disputa un lloc al mig del camp amb jugadors com Elano, Gilberto Silva i l'ex de l'Almeria Felipe Melo. El podrem veure a la recent estrenada Copa Confederacions.
MISIMOVIC

Zvjezdan Misimovic
5 de Juny de 1982
Alçada: 1,80 cm
Posició: Migcampista ofensiu
Número: 10
Carrera: Bayern Munich (2002-04)
Bochum (2004-06)
Nuremberg (2006/07)
VfL Wolfsburg (2007-)
Bosnia: 41 partits, 15 gols (2004-)
Format a la cantera del Bayern Munich (ciutat on va nèixer), Misimovic no va acabar de fer el salt al primer equip dels bavaresos i va tenir que marxar-ne després d'estar dos anys al filial i dos anys més formant part del primer equip, però jugant molt pocs minuts. Primer al Bochum i després al Nuremberg es va començar a fer un nom a la Bundesliga amb els seus gols i sobretot amb la seva visió de joc.
Un cop fitxat pel Wolfsburg (5 millons d'euros a l'estiu del 2007), Zvjezdan ja era reconegut com un dels millors centrocampistes d'alemanya. És un jugador que destaca més per les qualitats tècniques que per les físiques, ja que no és gaire ràpid ni fort, però té un toc de pilota i una passada a un dos tocs que el fan impresindible pel seu equip. Prova d'això són les 20 assitències de gol d'aquesta temporada.
Misimovic també té un paper important a la selecció de Kodro on n'és el canalitzador de tot el joc ofensiu de l'equip. Al 2008 va estar a punt de retirar-se del futbol de seleccions però finalment s'en va fer enrrere per liderar la nova fornada de talents bosnis.


GRAFITÉ

Edinaldo Batista Libano
2 d'Abril de 1979
Alçada: 1,89 cm
Posició: Davanter Centre
Número: 23
Carrera: Equips menors a Brasil i Korea(1999-2003)
Goiás (2003)
Sao Paulo (2004-06)
Le Mans (2006/07)
VfL Wolfsburg (2007-)
Brasil: 1 partit un gol (2005-)

Davanter brasiler potentíssim fitxat de la lliga francesa el 2007 per 8 millons d'euros després de fer-se un nom al Le Mans. L'èxit li ha arribat de grandet, però aquest any ha aconseguit fer una temporada impressionant amb gols de tots els tipus. Destaca per el seu potent xut amb la cama dreta i una bona rematada de cap. Amb els seus vint-i-vuit gols ha sigut el màxim golejador de la lliga i juntament amb Dzeko s'han convertit en la millor parella realitzadora de la història de la Bundesliga.
Tot i la seva edat només ha jugat un partit amb la "canarinha", va ser el 27 d'Abril del 2005 contra Guatemala, i va marcar un gol en la victòria brasilera. Des de llavors se li ha barrat el pas al combinat brasiler per la presència de jugadors com Kaká, Luis Fabiano, Wagner Love, Nilmar,...
Un dels moments mítics d'aquesta temporada va ser la inesperada victòria contra el totpoderós Bayern de Klinsmann on Grafité va fer doblet i va tancar el marcador amb una obra d'art, marxant de varis jugadors bavaresos per acabar marcant de tacó davant la perplexitat del porter Rensing.
EDIN DZEKO
17 de març de 1986
Sarajevo (ex Ioguslavia)
Alçada: 1,92 cm
Posició: Davanter Centre
Número: 9
Carrera: Zeljeznicar (2003-05)
FK Teplice (2006/07)
VfL Wolfsburg (2007-?)
Bosnia: 17 partits, 10 gols (2007-)
Gran revelació de la Bundesliga juntament amb el seu compatriota Ibisevic (del Hoffenheim), ha marcat 26 gols en lliga i s'ha fet un nom en el panorama europeu. Sembla ser que ja està en tractes amb el AC Milan per jugar al Calcio la propera temporada. Tot i la seva alçada és un jugador molt àgil, habilidós i amb uns grans moviments. De gran xut i remat de cap és un jugador que juga molt bé d'esquena i sempre jugant al límit del fora de joc. Hàbil en els 1 contra 1 amb el porter i amb gran sang freda en la definició. Tot i els seus 23 anys ja no és cap promesa, és una realitat.
Porta dos anys a Wolfsburg, i des del principi ha anat marcant gols a cabaços. A la primera temporada no era un fixe i només va començar 17 partits com a titular, tot i així va fer 8 gols i 7 assistències. Aquest any ha sigut el de la consagració amb 26 gols en lliga, 6 en copa i 4 a la Copa de la UEFA, en total 36 gols en 42 partits, uns grans registres que li han valgut gran repercusió en la premsa internacional.
Ja és un fixe a la selecció de Bosnia Herzegobina i juntament amb els Misimovic, Muslimovic, Ibisevic, Rahimic i companyia formen una selecció jove que cal seguir molt de prop en el futur, tot i que no estan a l'alçada de les més potents. Sota la batuta de l'ex blaugrana Meho Kodro intenten la classificació pel Mundial 2010 en el mateix grup que el combinat espanyol (són segons amb 4 victòries i 2 derrotes).
Edin és un davanter perfecte pel Calcio i si finalment cristalitza el seu fitxatge per l'equip de Milanello pot arribar ser un referent en punta per molts anys i entrar en els llibres d'història dels rossoneri amb noms com Van Basten, Shevchenko o "Pippo" Inzaghi.

______________________________________________________

El rendiment del VfL Wolfsburg de la temporda que ve és una incògnita, amb la possible marxa d'alguns dels jugadors clau i de l'entrenador, així com una temporada més carregada de partits amb la primera participació de l'equip a la Champions League. El nou entrenador, Armin Veh (dirigint al VfB Stuttgart els dos darrers anys) tindrà una tasca complicadíssima per emular les dues últimes temporades i el gran joc desplegat per l'equip de Magath al Volkswagen Arena. De moment, no hi ha baixes confirmades i la única alta és el danès Thomas Kahlenberg (del Auxerre) un migcampista ofensiu que prometia molt fa uns quants anys al Brondby (entrenat per Michael Laudrup) i que encara no ha acabat d'explotar, esperem que aquest sigui el seu moment.
Les expectatives són molt altes i potser aquesta pressió pugui amb l'equip la temporada que ve. Ara toca demostrar si era flor d'un dia o és un equip a tenir molt en compte de cara al futur tant a Alemanya com a Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.