dijous, 25 de juny del 2009

DESCOBRIM A... Marcus Berg

Marcus Berg
17 d’Agost de 1986
Alçada: 1.83cm Pes: 76 Kg
Nacionalitat: Suec
Posició: Davanter centre
Número: 9
Carrera: IFK Goteborg (2005-07)
FC Groningen (2007-)
Internacional: sub-21 - (2006-)
Absoluta - 7 partits 1 gol (2008-)

Marcus Berg és un davanter potent que destaca per la seva gran capacitat golejadora. Posseeix una gran rematada amb les dues cames (tot i ser dretà) i un demolidor remat amb el cap, que el doten d’una indubtable efectivitat davant la porteria rival. Aquest any ha acabat d’explotar a les files del modest FC Groningen equip de mitja taula de la Eredivisie holandesa, que últimament està fent grans temporades. Va arribar a l’equip fa dues temporades per fer oblidar la marxa del charrúa Luis Suárez a l’Ajax (veure article anterior) i sembla que mica en mica ho està aconseguint a base de gols.

És un davanter que destaca tant per les seves aptituds tècniques com físiques; amb la pilota als peus és força hàbil i té un bon dribbling. Davant del porter té molta sang freda i un bon ventall de rematades que el converteixen en un autèntic killer de l'area. Físicament és un “corcó” per les defenses rivals i exhibeix gran energia en totes les seves jugades, és agressiu però sense ser violent. L’últim any ha rebut un total de 8 grogues i una vermella, fet que fa palès que mai no dóna una pilota per perduda...
Berg ho té tot per convertir-se en una màquina de fer gols i en un gran jugador reconegut a nivell internacional. De moment ja s'ha fet un nom als Païssos Baixos i ja és un ídol al seu país, ara falta que les seves bones actuacions tinguin el resó que es mereix a Europa i la seva carrera faci el pas endavant que necessita per ser un golejador consagrat. El seu joc s'adaptaria a lligues tant físiques com l'anglesa o l'alemanya i tant tècniques com l'espanyola, així que opcions no li faltaran.

Marcus al 2003 entra a la cantera del IFK Göteborg on passa un parell de temporades jugant a les categories inferiors fins que el 2005 entra a formar part de la primera plantilla, primer com a recanvi habitual i després com a titular. La seva última temporada a l’Allsvenskan, amb 14 gols en 17 partits de lliga, atrau l’atenció de multitud d’scouters internacionals i finalment es concreta el seu traspàs a Holanda per quatre temporades i una xifra que ronda els 3 milions d’euros.

La seva primera temporada a l’Euroborg no decepciona gens i és capaç de marcar 15 gols en els 25 partits de lliga que disputa (se’n perd uns quants per lesió). L’any passat ja l’inicia com a referència de l’atac i comença la temporada “on fire”, sortint quasi a gol per partit en els primers 15 partits de la competició. Acaba la lliga amb 17 gols en 31 partits i amb un paper determinant en la sisena posició aconseguida per l’equip del Nord d’Holanda.

A nivell de seleccions ja és un fix en les convocatòries de l’absoluta, però en moments puntuals segueix reforçant la plantilla de la sub-21. Actualment està disputant l’Europeu sub-21 on Suècia n’és l’amfitriona i ja està deixant pinzellades del gran davanter que és. El seu hat-trick contra Bielorússia, en el debut suec a la competició, n’és una bona mostra, tres gols de bella factura que van decantar el partit a favor del combinat escandinau (5 a 1 de resultat final). Acabada la fase de grups ja és el “pichichi” destacat amb cinc gols, ara falten les semifinals contra Anglaterra i veure’m si la final.

Sembla que els dies de Berg a Groningen estan contats i que ben aviat farà el salt a un equip de major categoria. L’Ajax ja està molt atent als seus moviments, així com altres equips de lligues importants com ara: Villarreal, Fiorentina, Hamburg,... No sabem on marcarà gols les properes temporades, però el que si que tenim clar és que amb Marcus Berg tenim un davanter prometedor i un gran complement de Zlatan Ibrahimovic a la selecció nacional. Està clar que se li suposa un futur brillant, però podrà mai arribar a omplir el forat deixat pel seu compatriota i mític davanter del Feyenoord, Celtic i Barça: Henrik Larsson?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.