dijous, 30 de juliol del 2009

DESCOBRIM A... GIGNAC

André-Pierre Gignac
5 de desembre de 1985
Alçada: 1.87 cm Pes: 84 Kg
Posició: Davanter centre
Número: 10
Carrera: Lorient (2004-07)
Toulouse (2007-)
Internacional: França (2009-)


Davanter golejador que aquest any s’ha donat a conèixer al convertir-se en el “pichichi” de la Ligue 1 ajudant amb els seus gols al seu equip a assolir una meritòria quarta posició, classificant-se per la pròxima edició de la Copa de la UEFA, rebatejada com UEFA Europa League. Jugador alt i fort, de gran rematada de cap i molt efectiu de cara a porteria. Utilitza l’interior del peu dret a la perfecció, és oportunista i un autèntic depredador d’àrea. Posseeix un potent xut de mitja distancia, és un gran llançador de faltes, i tot i no destacar especialment pel seu dribbling, té una gran velocitat que el fa molt perillós en el contraatac i en les diagonals des de la banda esquerre.

Aquesta temporada ha estat la de la seva explosió definitiva que ja l’ha portat a les últimes convocatòries dels “bleus” i entrar en les quinieles de fitxatges dels grans clubs europeus. Sorgit de la cantera del Martigues i posteriorment del Lorient, debuta amb el primer equip del club de la Bretanya amb 18 anys en un partit de la Ligue 2, entrant com a substitut i marcant el gol de la victòria instants després d’ingressar al terreny de joc. Acaba jugant estonetes en 13 partits, i la temporada següent se’n va cedit al Pau a mitja temporada on marca 8 gols en 18 partits. Torna al Lorient, ja a la Ligue 1, on ja juga tots els partits i la majoria de titular, marcant 9 gols i començant a destacar i a atreure l’atenció dels observadors francesos.

L’estiu del 2007 firma pel Toulouse, tot i que semblava que el jugador ja ho tenia fet amb el Lille OSC. La temporada de Gignac i de l’equip es decebedora, lluitant tot l’any per la permanència que finalment aconsegueixen pels pèls. André-Pierre només marca dos gols en tot l’any i queda eclipsat per la figura del davanter titular de l’equip i gran estrella: Johan Elmander. El curs passat comença amb la venda del suec a Anglaterra (Bolton) i l’ascens de Gignac a referència ofensiva de l’equip. No decepciona gens i amb 24 gols arrodoneix una temporada espectacular tant individual com col·lectivament.

L’1 d’Abril d’aquest any debuta amb la selecció francesa en un partit contra Lituània on assisteix a Ribery en l’únic gol dels Bleus. Sembla que anirà entrant regularment en les convocatòries de Raymond Domenech, donat la falta de gol dels francesos dels últims temps i l’envelliment de les seves estrelles ofensives (Henry, Trezeguet, Cissé, Anelka....). Pot ser un gran complement de cara al futur de la selecció gala dels encara joves però ja consagrats: Ribery, Benzema, Gourcuff,...

S’espera que segueixi la seva progressió i marqui molts més gols amb els de Tolosa, i un dia o altre faci el pas a un gran d’Europa i demostri que és un home nascut per marcar gols i que la seva classe esta per sobre d’un equip de mitja taula de la lliga francesa. De moment ja s’han interessat per ell equips del nivell del Lyon o el Manchester United, o sigui que ja veure’m quan tarda en fer la seva curiosa celebració en un dels grans clubs del continent, aptituds i gol no li falten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.