dimarts, 28 de juliol del 2009

DESCOBRIM A... CHIGRINSKY


Dmytro Anatoliyovych Chyhrynskyi
7 de Novembre de 1986
Alçada: 1,90 cm Pes
Posició: Central
Número: 27
Nacionalitat. Ucraïnès
Carrera: Shakhtar Donetsk (2004-)
Internacional: Sub-21 (2004-06)
Absoluta (2006-)

Central alt, molt fort i amb un gran sentit tàctic és un portent en el joc aeri i rapidíssim en el tall, és un autèntic mur, molt difícil de passar. Amb bon toc de pilota tot i la seva envergadura, amb 22 anys ja és un fix a la defensa del vigent campió de la copa de la UEFA i a la selecció Ucraïnesa. A la cantera del Shakhtar Donetsk des de 2001, va debutar a la primera plantilla quan només tenia 17 anys i des de llavors el seu joc ha anat progressant a passos agegantats.

L’any 2005 el va passar cedit al Metalurh Zaporizhya, també de la primera divisió, on va ser titular regularment i es va començar a fer un nom a la lliga per tornar l’any següent al seu club a guanyar-se un lloc a l’onze. Des de llavors s’ha anat fent cada cop més important dins de la plantilla, fins a esdevenir central titular de l’equip i actualment compartir la segona capitania amb el brasiler Fernandinho.
L’any passat, amb la seva actuació a la Champions i a la UEFA es va començar a donar a conèixer en el panorama futbolístic i a atreure l’atenció de grans clubs. El que més ha sonat ha estat el Barça de Guardiola, el qual va quedar impressionat amb les qualitats del gegant ucraïnès en el doble enfrontament de Barça i Shakhtar de la lligueta de grups. Fa temps que s’especula amb una possible oferta blaugrana i sembla que últimament la cosa està molt més definida, així que ja veure’m si Dimitri serà el reforç que en Pep demana per la línea defensiva culé.

No destaca com a golejador, però la seva fortalesa i alçada fan que sigui una amenaça constant en totes les jugades a pilota parada. Té un bon remat de cap que posa a prova en corners i faltes laterals, normalment sacades pel seu company i capità, el croata Darjo Srna, curiosament també relacionat, en algun moment de l’estiu, amb un possible interès del Barça.

Amb la selecció ja és un habitual de les convocatòries de Mykhaylychenko (mític jugador de Dinamo, Sampdoria i Rangers), el qual el considera la pedra angular del joc defensiu de l’equip. Des de 2006 ja ha disputat 18 partits internacionals i va ser convocat pel Mundial d’Alemania del 2006. Prèviament havia format part del combinat sub-21 amb el que va ser finalista de l’Europeu del 2006 (derrota contra Holanda per 3-0) i on va ser escollit en l’equip ideal del torneig, juntament amb el seu compatriota Milevskiy i amb gent prou coneguda com els holandesos Huntelaar, Emanuelson i Aissati els francesos Mandanda i Toulalan i el danès Kahlenberg.

Chigrinsky és un defensa molt jove que pot ser un jugador important en un futur proper i que pel seu caràcter i condicions pot ser un dels grans centrals de la propera dècada, l’haurem de seguir de prop i sembla possible que no ens hi haguem d’esforçar gaire si finalment fitxa pel Barça. Veure’m com acaba el mercato, però sigui com sigui, està cridat a fer grans coses en les properes temporades, ja sigui a Barcelona o a un altre gran club d'una lliga important.

1 comentari:

  1. Bueno, sembla que el Barça ha descartat la incorporació de Chigrinsky, ja que ahir va disputar uns minuts de la prèvia de la Champions i no interessa si no pot jugar la competició continental. Així doncs el barça haurà de buscar un altre i ell haurà de quedar-se a Donetzk almenys aquesta temporada.

    Tot i així es veuràn les cares el 28 d'agost a Monaco...

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.