dilluns, 6 de juliol del 2009

DESCOBRIM A... Dzagoev

Alan Dzagoev

17 de Juny de 1990
Alçada: 1.79 cm
Posició: Mitjapunta
Número: 10
Carrera: FC. Krylia Sovetov-SOK (2006/07)
CSKA Moscow (2007-)
Internacional: Russia - 3 partits (2008-)

Alan Dzagoev és la nova promesa d’un futbol rus en clara progressió en els últims anys. Es suma a les noves estrelles del país com són Akinfeev, Zhirkov, Zyryanov, Pogrebnyak, Pavlyuchenko i el “Zar” Andrei Arshavin. La nova selecció russa, a mans de l’holandès Guus Hiddink, ja va fer una gran Eurocopa l’any passat i s’esperen grans coses de cara al pròxim Mundial 2010.

Dzagoev és un mitjapunta amb gran arribada que uneix tècnica i velocitat en totes les seves accions. Jugador tímid i poc amant de la popularitat, al camp és tot el contrari, valent i descarat davant de les defenses rivals. Destaca per la seva capacitat de sacrifici i de treball d’equip, fet no molt comú en jugadors d’aquest perfil. És un guanyador nat, el qual ho dóna tot per l’equip i no tant pel seu lluïment personal. Tècnicament molt bo, posseeix un gran dribbling i un demolidora última passada. Dretà bastant tancat, té una rematada eficaç i potent, sovint busca la rosca al pal llarg i centra amb precisió amb l’exterior del peu.

Nascut a Ossètia del Nord, va començar a practicar el futbol ja crescudet i ràpidament es va veure que tenia fusta de gran jugador. Les seves primeres passes són a la cantera del Yunost Vladikavkaz, equip de la capital de la regió, on comença amb tan sols deu anys. Aficionat de l’Alania des de petit, el 2006 fitxa pel FC. Krylia Sovetov-SOK de la segona divisió russa, on de seguida es fa amb un lloc a l’onze titular.

La primera temporada en el futbol professional és esperançadora, juga un total de 37 partits i marca 6 gols. Les seves actuacions no passen per alt als gegants de primera divisió, i és el CSKA el que aposta més fort per ell i se’l emporta cap a la capital. Comença la temporada 2008 a la banqueta però amb deu partits en té prou per fer-se un lloc en l’esquema titular de Valeri Gazzaev i ja no deixar-lo en tota la temporada. Acaba jugant 27 partits en totes les competicions, amb uns registres boníssims de 13 gols i 9 assistències. Aquests números li serveixen per convertir-se en el millor jugador jove de la primera divisió russa.

Aquesta temporada amb Zico dirigint a l’equip, ha començat de la mateixa manera, amb Dzagoev en un paper protagonista en totes les competicions i ja suma 3 gols i 3 tres passades de gol. A finals del 2008, va debutar amb el combinat nacional en un partit de classificació pel Mundial, contra Alemanya (convertint-se en el jugador de camp més jove de la història en fer-ho). Des de llavors ha jugat dos partits més i ja va entrant regularment en les convocatòries del tècnic holandès.

Encara és molt jove i té moltes coses per aprendre, però dia rera dia aquest hàbil migcampista ens demostra la seva gran categoria i ben segur que al costat dels Carvalho, Akinfeev, Berezutskiy, Wagner Love i companyia farà una gran temporada amb el seu equip i despertarà, més tard o més d’hora, d’interès d’algun dels grans d’Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.