dijous, 9 de juliol del 2009

DESCOBRIM A... Ashley Young


Ashley Simon Young
9 de Juliol de 1985
Alçada: 1.75 cm Pes: 65 Kg
Posició: Extrem esquerre
Número: 7
Carrera: Watford (2002-07)
Aston Villa (2007-)
Internacional: Anglaterra sub-21 (2006/07)
Anglaterra (2007-)

Amb una sola paraula es poden definir les capacitats d’aquest jugador: desequilibrant. Un autèntic malson per la banda, amb una velocitat endiablada i una gran capacitat per driblar, passar i centrar als seus companys. La seva relativa feblesa física el converteixen en una autèntica fletxa pel costat esquerre. No és un golejador nat però garanteix unes deu dianes per temporada. Per davanters eminentment rematadors com Carew o Heskey és una benedicció tenir-lo al seu equip centrant pilotes des de la banda. Gràcies a la seva velocitat es pot adaptar a la posició de segona punta en un esquema de joc al contraatac, però té un perfil perfecte per estar enganxat a la línia de calç i tornar boges les defenses rivals amb els seus dribblings i diagonals.

L’any 2000 entra a formar part de la cantera del Watford, equip de la seva província, que llavors jugava a la segona divisió anglesa (The Championship). No és fins l’any 2003 que debutarà amb el primer equip amb només divuit anys. Durant la primera temporada passa bastant inadvertit jugant alguns partits de substitut en lliga i algun de titular en copa. Finalment la temporada 2004/05 explota i el seu rendiment li fa aconseguir el premi de jugador jove de l’any al club. Ja juga la majoria de partits de titular i comença a demostrar les seves capacitats.

L’any següent segueix la seva progressió i fa una temporada excel·lent amb la que l’equip aconsegueix l’ascens a la Premier League, gràcies en part als seus gols i assistències (14 i 13 respectivament). A primera comença a bon ritme, fet que atrau el interès de molts equips i és finalment l’Aston Villa el que el fitxa al mercat d’hivern. A Birmingham ja porta dos anys i mig demostrant un nivell altíssim que li han valgut entrar en l’onze ideal de les dues darreres temporades i endur-se tres vegades el premi de jugador del mes així com el de jugador jove de la Premier d’aquesta temporada. En aquests últims temps també ha sigut un fix de la selecció sub-21 i actualment ja forma part de l’absoluta amb la que ha disputat quatre partits.

Els Villans ja han rebut algunes ofertes, però sembla que els de Martin O’Neill no se’n volen despendre, si no és per una autèntica milionada. Encara no està al primer pla del panorama europeu, però ja ha sonat per equips de la talla del Chelsea i el Barça i està clar que si segueix jugant a Villa Park d’aquesta manera, qualsevol dia algú es presentarà amb l’esmentada calerada. Qualitat no li falta per jugar un equip gran i més en una posició on el futbol mundial va molt necessitada, temps al temps, però aquest noi apunta molt alt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.