dilluns, 13 de juliol del 2009

Que s'ha fet amb els diners de Florentino?

Els fitxatges de Florentino han portat cares noves a la necessitada afició madridista així com grans sumes de diners als equips que s’han després voluntariosament o no de les seves estrelles. Que s’ha fet amb els euros del Florenteam? Aquí exposem amb que s’han invertit els diners dels traspassos de Kaká, Cristiano Ronaldo i Karim Benzema i quines polítiques han seguit els seus antics equips.

MILAN AC: Els rossoneri comencen l’etapa post-Kaká amb més incògnites que altra cosa. Amb un equip extremadament veterà i sense massa idees després de la marxa del brasiler, el panorama pels de Milanello no és precisament esperançador. Amb l’arribada a la banqueta d’un novell com Leonardo i l’enèsim intent per la recuperació de Ronaldinho, el Milan no sembla encara un candidat ferm per l’scudetto ni menys per la Champions.

La baixa per la retirada del gran capità, Paolo Maldini, en defensa la cobrirà el nord-americà d’origen nigerià Onyewu (13 de Maig del 1982, sense contracte després de jugar al Standard Liège) així com la definitiva participació del brasiler Thiago Silva (22 setembre 1984 provinent del Fluminense) fitxat al mercat d’hivern. Onyewu és un semi desconegut que ha saltat al primer pla del panorama futbolístic després de la gran Copa Confederacions que ha disputat tan a nivell individual com col·lectiu amb els Estats Units, perdent a la final. És un defensa alt i molt fort que destaca en el joc aeri, al tall i per la seva magnifica col·locació i concentració en tot moment.

Amb l’arribada de dos joves talents italians com Abate i Di Gennaro s’intenta rejovenir una plantilla que fa anys que grinyola per l’edat de la majoria dels seus membres. Ambdós són productes de la cantera que tornen a casa per aportar una dosi d’empenta i joventut que fa temps manca al mig del camp rossoneri.
Davide Di Gennaro (16 de Juny de 1988) va marxar de Milanello amb el fitxatge de Borriello, passant a ser propietat a parts iguals del Milan i del Genoa. No ha estat fins aquest estiu que se l’ha recuperat al 100%. La temporada passada va fer una bona campanya cedit a la Reggina, tot i el descens.

Ignazio Abate (12 de Novembre de 1986) és un interior dret de gran recorregut, amb un gran xut i una bona arribada a porteria. Ha fet una molt bona campanya amb el Torino i amb la selecció sub-21 amb qui n’ha jugat l’Europeu, tot i no ser un titular indiscutible.

La plantilla no sembla tancada ni de bon tros, ja que s’espera el fitxatge d’un davanter centre (presumiblement el sevillista Luis Fabiano) i d’alguna pesa més depenent de les possibles baixes. Sembla que al final ni Pato ni Pirlo es mouran de l’equip i està per veure que passa amb Beckham i la tornada després de la llarga lesió, de Borriello. Destacar la badada que han tingut a Milà deixant-se escapar un jugadoràs com Gourcuff, el qual ha estat venut al Bordeus gràcies a l’opció de compra estipulada en el seu contracte de cessió.... un error que esperem que no paguin car els milanistes, el francès hagués estat un recanvi de luxe pel mitja punta brasiler i sense pagar un duro...


MAN UNITED: Els de Ferguson han tingut un principi d’estiu distret amb la cantada marxa de l’astre portuguès i l’eterna saga pel possible traspàs de Carlitos Tevez, el qual finalment se n’ha anat a casa dels rivals, el City. A primer cop d’ull semblen dues baixes ostensibles per l’onze del escocès, però aquest no sembla massa preocupat al respecte, en part per la plantilla llarga de la que disposava l’any anterior i pels tres retocs que ha pogut fer en aquest peculiar mercat estival.
Per cobrir el forat a la banda dreta, s’ha contractat un objectiu que fa temps es perseguia, l’equatorià del Wigan Valencia i com a davanters s’ha fitxat un jove prometedor provinent del Girondins (Obertan) i un ex-pilota d’or vingut a menys, que quedava lliure del Newcastle després del descens dels Magpies: Michael Owen.

Luis Antonio Valencia (4 d’agost de 1985) jugador de banda amb una gran tècnica, ràpid en carrera i en regat i amb bona visió de joc que ja porta uns quants anys demostrant la seva vàlua pels camps del vell continent. Primer a Espanya on sent propietat del Villarreal, va ser cedit al Recreativo de Huelva i posteriorment al Wigan a la Premier on ja s’hi quedaria traspassat la temporada passada. No sabem si estarà a l’alçada de la banda que han ocupat Ronaldo I Beckham en els últims anys, però Ferguson hi confia molt, així que li donarem un vot de confiança (després de vint anys al càrrec sembla que se l’ha guanyat....).

Gabriel Obertan (26 de Febrer de 1989) juntament amb Henry Saivet una de les més fermes promeses de la cantera del Girondins i de la Ligue 1. Davanter amb tendència a caure cap a la banda pot complir en varies posicions de l’últim terç de camp. Molt ràpid i fort, tan pot jugar de cara com d’esquena a la porteria. Fix en les categories inferiors de França, l’any passat va ser cedit al Lorient en el mercat d’hivern i va poder demostrar, amb més minuts, les seves grans qualitats.

Michael Owen (14 de desembre de 1979) pilota d’or de 2001 i ex-estrella del Liverpool, torna després de quatre temporades a Sant James Park a la primera plana del panorama futbolístic. En definitiva és un jugador que encara no té ni trenta anys, però degut a una llarga carrera i una sèrie de lesions sembla que aquesta serà la seva darrera oportunitat de demostrar, a base de gols, la classe de jugador que és i que va meravellar al món amb els reds i al mundial de 1998. Portarà la mítica samarreta amb el número 7 dels Best, Cantona, Beckham i Cristiano Ronaldo, esperem que sigui digne de tal honor.

Resultat, una inversió en fitxatges d’uns 25 milions d’euros per unes ventes superiors als 90, un bon negoci? O una infravaloració de la pèrdua de talent soferta? A primer cop d’ull sembla que la plantilla ha perdut valor, prò a l’hora de la veritat ja veure’m si es troben a faltar el portuguès i “l’apache” en el fútur dels “Red devils”.


OL. LYONNAIS: Aquesta temporada comença un nou cicle pels Lionesos, ja que després de set anys victoriosos no s’han adjudicat el campionat francès i a sobre han perdut dos jugadors clau com són Juninho Pernambucano i el madridista Benzema. De moment només s’ha trobat recanvi pel davanter, però estar clar que s’haurà de buscar recanvi pel brasiler, autèntica pedra angular dels set títols de lliga consecutius. Amb l’esperada eclosió del bosnià Pjanic i la consagració de peces clau com Kallsotrom, Makoun II i Toulalan.

La clara pèrdua de poder ofensiu amb la baixa de Benzema i també de Keita (al Galatasaraay de Rijkaard) ha estat soplida de moment amb la figura de Lisandro Lopez, provinent del Oporto i fitxat per uns 24 milions d’euros. Lisandro (2 de març de 1983) ha demostrat ser un davanter de raça a les últimes temporades a portugal i s’ha destapat com un gran golejador les dos últimes campanyes. Destaca tant pel seu fort xut i instint golejador com per la seva motivació i esforç dins del terreny de joc, és un lluitador incansable i un malson per les defenses rivals. Sorgit de la cantera de Racing, després de dues temporades al primer equip dels d’Avellaneda, va fer el salt a Europa i va ser el Porto el que va apostar més fort per ell. Passats quatre anys amb els blanc-i-blaus es pot dir que el balanç és molt favorable, ja que Lisandro ha guanyat quatre lligues i dues copes i ha sigut màxim golejador i millor jugador de la temporada 2007/08.

Queda clar que el Lyon si vol plantar cara al Girondins i al Marsella de cara a la temporada que ara comença, haurà de fer alguns retocs més a la plantilla, sinó sembla que pot no ser suficient per contrarestar al vigent campió amb la seva estrella Gourcuff al capdavant o als marsellesos amb el seu flamant fitxatge, el també argentí del Porto Lucho Gonzalez que completa així una bona plantilla amb els Brandao, Ben Arfa, Niang,...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.