dijous, 13 d’agost del 2009

DESCOBRIM A... Arda Turan


Arda Turan
30 de gener de 1987
Alçada: 1.74cm
Posició: Mitjapunta
Número: 10
Carrera: Galatasaray (2004-)
Manisaspor (2005/06 cedit)
Internacional: Absoluta (2006-)

Arda és un dels referents del futbol turc i una de les peces claus del nou Galatasaray de Frank Rijkaard, juntament amb els recentment arribats Leo Franco, Kader Keita i Elano. És un mitjapunta que sovint cau a les bandes, tot i ser dretà la seva preferida és la banda esquerre per on li encanta entrar, retallar i provar el seu excel·lent xut de mitja distancia.

Jugador molt tècnic i a la vegada ràpid i fort és un malson per les defenses rivals pel seu gran dribbling i la seva imaginació a l’hora d’encarar al rival. Té un retall en curt espectacular i gran facilitat per regatejar tan en carrera com en estàtic. No és un golejador però cada any assegura una dotzena de gols. Destaca per la seva gran visió de joc i qualitat en la última passada que el fan un gran assistent per els seus davanters. Amb Rijkaard està jugant més pel centre de l’habitual fet que està afavorint la seva faceta de passador.

A la cantera del Galatasaray des del 1999, va debutar amb el primer equip amb 17 anys però per afavorir la seva progressió va ser cedit un any al Manisaspor on va tenir un paper destacat i li van valer la seva tornada a l’equip d’Istanbul. La 2006/07 ja va esdevenir un fix de les alineacions titulars les quals no ha abandonat fins al moment i tot i alguns alts i baixos és ja una peça clau en l’esquema titular. Millor jugador de la lliga turca del 2008, aquest any ha heretat el número 10 i la capitania de l’equip, fet que demostra la importància actual de Arda en la plantilla otomana.

Des de 2006 juga amb la selecció absoluta del seu país, després d’haver-ho fet en totes les categories inferiors (des de la sub16). A la passada Eurocopa 2008, amb dos gols i grans actuacions va ser un dels protagonistes del bon paper dels turcs en el campionat, on van arribar a semi-finals i van ser finalment eliminats pel combinat alemany. Ja acumula més de trenta partits amb els de Fatih Terim i s’espera que en poc temps es converteixi en el líder de l’equip

La temporada a Turquia ja ha començat i Arda l’ha començat al 100%, tant a les prèvies de la Europa League com en la primera jornada de la lliga on ha marcat un gol i ha assistit per els altres dos en la victòria contra el Gaziantepspor per 2 a 3. Ja s’han començat a disparar els rumors del possible interès dels grans clubs d’Europa pels seus serveis, un dels últims ha estat el Barça, el qual busca un extrem esquerre de garanties per acompanyar als Messi, Henry, Ibrahimovic,...
Veure’m si segueix al país del sol naixent o per contra fa el pas a una altra lliga més potent, però el que està clar és que amb tan sols 22 anys i les grans qualitats que té, Arda Turan està destinat a fer grans coses en el futbol europeu, tan a nivell de clubs com de seleccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.