dilluns, 31 d’agost del 2009

Comença la Lliga... primeres sensacions


Aquest cap de setmana ha començat la temporada 2009/10 d'una lliga que es presenta apassionant, com a mínim per dalt, amb la competència directa entre el Barça del triplet i el nou Madrid dels milions de Florentino. Els Kaká, Cristiano, Benzema i companyia hauràn de demostrar al camp el que han costat i intentar així fer un salt de qualitat que els acosti a l'equip d'en Pep, que almenys l'any passat va estar a anys llum de la galaxia blanca.
A primer cop d'ull, i a l'espera de l'adaptació de Cristiano, els merengues semblen un equip millor que l'any passat però amb els mateixos tics al darrera i la mateixa facilitat per marcar gols al davant. Veure'm si mica en mica comencen a formar un bloc o per contra es queden en un conjunt de bons jugadors, ressolutius però poc consistents en els partits importants.
El Barça per contra, només ha d'acabar d'encaixar zlatan a l'esquema que tan bon resultat va donar l'any passat i creuar els dits perquè entre la plantilla curta que hi ha i alguna bona actuació dels joves que pugen puguin ser suficient per aguantar un any amb sis competicions, que es pot acabar fent molt llarg pels blaugranes.

Per darrera els València, Atlético, Villarreal i Sevilla hauran de demostrar si estàn a l'alçada dels dos monstres del campionat, o per contra estaran un esglao per sota com ja va passar l'any passat. La veritat és que tampoc s'han reforçat espectacularment i que la història no canviarà massa i tornarem a veure una lliga parallela a la dels dos grans per veure qui ocupa les dues places de Champions restants. L'Atltético i el València pinten com l'any passat, equips irregulars però amb molta polvora que poden sorprendre a qualsevol, els millors fitxatges han sigut el poder mantindre les seves estrelles en nòmina. El Villarreal de Valverde i el Sevilla són dos blocs ja fets, però que no s'han reforçat gaire (només destacar Nilmar, Negredo i Zokora) i que ja veure'm com responen un altre any amb quasi les mateixes plantilles.
Després la resta d'equips amb més o menys futbol, però ja molt lluny dels sis capdavanters, hauràn de lluitar per la salvació i en alguns casos afortunats intentar colar-se en les posicions d'honor per aconseguir alguna posició europea o estar en una zona tranquil·la ben lluny del descens. Sembla que el Getafe i el Zaragossa poden ser equips que podràn estar tranquils però n'hi ha d'altres com l'Almeria, el Racing o el Valladolid que ho poden passar mol malament. Les icognites seràn com sempre els recent ascendits, l'Espanyol post-Jarque i els "lleons" de Caparrós que amb la UEFA i les seves obvies limitacions habituals poden tenir un any complicat.

En definitiva, ja sigui per lluitar pel titol, europa o mantenir-se a primera, es planteja una temporada de lo més interessant i esperem que els "merders" televisius ens permetin gaudir d'un gran any: Comença la lliga, torna l'espectacle!!!

2 comentaris:

  1. com cada any, patètic que s'aturi la lliga a la primera jornada. llastimós. se'n riuen de nosaltres!

    Gato

    ResponElimina
  2. Per l'únic que ens servirà és per comprar la targeta del goltv que encara no ha sortit...

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.