dimarts, 6 de juliol del 2010

Mercato blaugrana: Yaya Touré i Chigrinskiy

Sembla que tot i estar immersos en les semifinals del Mundial i tot i que Sandro Rosell i els seus acaben d’aterrar a Can Barça, ja comencen a haver-hi els primers moviments. Després de l’arribada correctament anticipada del “pichichi” del Mundial Villa, ara toca el torn a les primeres baixes. La de Touré estava cantada des de fa temps, no tan pe la suposada falta de minuts com per la fam insaciable del seu representant. La de Dima ha estat més supressiva, no s’acostuma a reconèixer d’una manera tan clara l’error en un fitxatge i a la vegada mai és tan fàcil de solucionar, encara que amb pèrdues milionàries.

Yaya Touré se’n va al Manchester City després de tres temporades a Barcelona, al seu rendiment durant aquests anys no se li pot posar cap però, el primer any sacrificant-se per l’equip tot i unes dolències a l’esquena, el segon sent peça clau del triplet i jugant de central quan l’equip ho requeria, i l’any passat jugant menys però sempre complint amb bona nota i sense cap mala paraula (exceptuant les del seu fantàstic manager). Capítol apart mereix Dimitri Seluk, el clàssic representant oportunista tipus Pita-Martins, Veiga i companyia, que tenia plens poders sobre Yaya i a sobre en el fitxatge de l’ivorià pel Barça se li va permetre tenir un percentatge dels drets del jugador, fet criticable a la junta de Laporta. Evidentmnet ha apretat perquè el jugador fes les maletes i així enbutxacar-se una comissió de varis milions d’euros... Incomprensible però és l’actitud del propi Touré, entrevistat després de la firma pels anglesos, on expressava la seva tristor per la marxa i les seves males sensacions al respecte. Crec que tan el Pep com la resta de culers han deixat prou clar que no volíen la seva marxa, o sigui que si se n’ha anat és perquè ha volgut, per tant aquestes sobtades mostres de tristesa són del tot il•lògiques. Esperem que el Barça no trobi a falta una peça com aquesta i que Touré tingui sort a les illes, tot i que no s’esperi un joc tan vistós i fàcil com el que es practica a Can Barça.
Ara s’obre l’època d’especulacions de fitxatges, amb un mig centre com a prioritat a sumar a la del extrem esquerre i la d’algun defensa. Varis noms han sortit a la premsa, n’hi ha un però, que ve sonant des de fa temps: Macherano. L’argentí sembla un etern objectiu blaugrana però el seu elevat preu ha frenat sempre l’operació. Ara pot ser un moment propici per treure al “jefecito” de Anfield, però realment és el perfil de jugador que necessita el mig del camp culer? No hauria d’apostar el Barça per un jugador jove amb progressió i motivació per guanyar-se el lloca l’onze, de moment ja consolidat amb Sergio, Xavi, Keita i Iniesta. L’arribada de Javier podria ser una ajuda pel seu amic Messi, però no seria un problema de gestió pel vestuari blaugarana? Mascherano destaca per les seves qualitat físiques i defensives, però no és cap portent en la distribució, no valdria més la pena buscar algú amb un perfil més adequat? Una sèrie de preguntes que com sempre haurà de resoldre en Pep i ara en Zubizarreta, veure’m quina és la decisió.

Chigrinskiy fa les maletes de tornada cap al Shakhtar, després d’un any on només ha disputat 12 partits de lliga, s’ha guanyat alguns xiulets a l’estadi i on després del nefast partit de l’anada de Copa contra el Sevilla (1-2) ja no ha tornat a aparèixer per les alineacions del de Santpedor. Arribava amb el cartell de gran central, amb un desplaçament de pilota excel•lent i bon marcador, ha demostrat bones coses en el pase llarg, però sovint l’han pogut els nervis i la seva lentitud l’han matat davant de davanters ràpids. Probablement amb temps i confiança podria arribar a ser un gran central, però a un club tan gran no hi ha paciència i menys per un jugador que ha costat un dineral. Guardiola se l’ha hagut d’embeinar després de ser una demanda expressa i insistent del tècnic, errors en comentem tots, però aquest ens ha costat 10 milions pel cap baix. A Donetsk ja el coneixen i saben el que és capaç de donar, així que esperem que la seva carrera refloti i arribi a ser el defensa que prometia l’estiu passat, bona sort Dima.
Aquí també s’obre un nou interrogant, amb la marxa de l’ucraïnès i la més que probable de Marquez només queden tres centrals de la primera plantilla, s’haurà de fitxar algú per aguantar un any amb tres competicions i més veient que el comodí Touré ja no és a la nostra disposició. De moment no han aparegut massa noms de centrals però de ben segur que aviat començaran a fer-ho, a qui fitxaries tu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.