dilluns, 19 de juliol del 2010

DESCOBRIM A... CAPOUE

Étienne Capoue
11 de Juliol 1988
Alçada: 1,89cm Pes: 80kg
Nacionalitat: Francès
Posició: Mig defensiu
Dorsal: 29
Carrera: Toulouse (2007-)
Internacional: sub-21 (2008-)

Mig centre defensiu molt potent i amb gran intensitat però que a la vegada té una bona qualitat tècnica, tan pel desplaçament en curt com en llarg. Sovint castigat amb moltes targetes per la seva agressivitat en defensa, és un autèntic pulmó al mig del camp i un implacable destructor de joc. Al Toulouse comparteix mig del camp amb Moussa Sissoko, també un jugador molt físic, més profund i també molt interessant en tots els aspectes (veure DESCOBRIM A… del 2 de març). És un dels nous exponents del futbol francès, cridat en un futur proper a fer-se un lloc en el panorama futbolístic europeu.

Capoue té una gran col•locació i capacitat per anticipar les jugades, sempre està al lloc indicat per tallar una passada o una internada rival, bascula bé a les bandes per tapar les pujades dels laterals i és molt difícil de superar tan per alt com per baix. Amb la pilota als peus té molta qualitat, tan en la sortida de pilota com en la distribució del joc ofensiu, encara que per la seva posició no sempre arriba a l’últim terç de camp. No destaca per ser un golejador, de fet a la Ligue1 només ha fet 1 gol en més d’una setantena de partits disputats, és més un treballador del mig del camp, fa la feina bruta perquè els seus companys es llueixin, feina fosca però no exempta de qualitat. Imprimeix molt de caràcter en totes les seves accions, a vegades es passa de frenada, però precisament aquesta alta intensitat és una de les seves majors virtuts.

Ettiene va començar la seva carrera ja al Toulouse, on va arribar el 2005 per jugar a les categories inferiors. Des del seu debut l’hivern de 2007 a mans de Elie Baup, s’ha anat guanyant un lloc en l’esquema d’Alain Casanova, al càrrec des de 2008, i gran artífexs de les darreres grans temporades de l’equip del Sud de França. Des de la campanya 2008/09 és un fix a l’onze, per davant de la defensa i portant el pes del mig del camp juntament amb Didot i Sissoko. Aquest últim any ha jugat 33 partits de lliga, així com tres de copa i cinc de l’Europa League, tots com a titular. Circunstancialment pot jugar de central, tot i que no és el seu rol, gràcies a la seva alçada i gran col•locació.

A nivell de seleccions, ha jugat en la majoria de categories inferiors de la selecció gala i s’espera que amb l’arribada de Laurent Blanc a la selecció “Bleu” i el possible canvi generacional que es pot crear, Ettiene pugui debutar amb l’absoluta en els pròxims temps. Amb la sub-21 juga des de 2008, ha disputat 11 partits des del seu debut contra Dinamarca i fins el seu salt al germà gran, seguirà sent una de les peces claus del combinat de Mombaerts.

Des de fa un temps Capoue ha entrat a formar part de les quinieles com a substitut de Touré Yaya, no és ben bé el mateix perfil que l’actual jugador del City, és més defensiu però amb capacitats físiques i tècniques semblants. Guardiola busca un reforç amb talent, joventut i a un preu assequible, per això s’han fixat en Etienne així com en el seu company Sissoko, el "marselles" Charles Kaboré, l’hondureny del Tottenham Palacios o els també francesos, no tan joves però oportunitats de mercat: Flamini i Diarra. Veure’m si algun d’ells acaba fent les maletes cap a Can Barça, el que està clar és que Ettiene Capoue té un futur prometedor, ja sigui a la ciutat comtal o a un altre gran club.

2 comentaris:

  1. Sempre m'ha encantat el Touré Yaya i potser per això no seré gens objectiva. Crec que no podrem trobar ningú com ell, de Touré només n'hi ha un i el q aportava ell (en defensa però també en atac) no ho pot donar ningú més. Però el Barça necessita un jugador que faci la competència al Busquets ( i Senna no em serveix).

    ResponElimina
  2. Laura, estic d'acord en que Touré Yaya és de lo milloret en la seva posició i una baixa importantíssima, però un cop ha marxat (mal ens pesi) li hem de buscar un recanvi de garanties. Jo fitxaria Ramires però si l'economia no ho permet, apostaria per algun jove com Sissoko o Capoue... veure'm com acaba la cosa.

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.