dijous, 29 de juliol del 2010

DESCOBRIM A... AIT-FANA

Karim Aït-Fana
25 de Febrer 1989
Alçada: 1.75 cm
Nacionalitat: Francesa
Posició: Mitjapunta/Extrem
Dorsal: 18
Carrera: Montpellier (2006-)
Internacional: sub-21 (2009-)

Aït-Fana és un migcampista ofensiu molt versàtil, amb molta mobilitat i una gran tècnica pel regat i l’u contra u. Condueix i dispara amb les dues cames i té gran velocitat amb la pilota als peus. Facilitat per caure a bandes on es desenvolupa amb facilitat per posar centres, tira diagonals i assistir als seus companys. No destaca per la seva capacitat realitzadora però té un bon xut i defineix amb facilitat. Encara és jove i té molt a aprendre, però ja és un dels grans talents de la Ligue1.

Després de passar per varis equips, al 2004 aterra a la cantera del Montpellier, on es fa camí fins al primer equip, llavors a la Ligue2, on hi debuta el maig de 2006 amb només 17 anys. Li costa un parell de temporades establir-se a l’equip de Courbis però des de fa tres anys ja és un fix de l’onze de l’estadi de la Mosson. Aquest any amb l’arribada a la banqueta de Rene Girard l’equip ha fet una temporada sensacional, ha acabat la Ligue1 en cinquena posició i Karim juntament amb jugadors de qualitat com Belhanda, el valencianista “tino” Costa i Marveaux han fet una campanya digne de menció per un equip tan modest i amb tanta joventut.

Comparteix generació i descendents marroquins amb Younès Belhanda, un altre migcampista de talent que està fent els seus primers passos a la lliga i també al combinat sub-21 dels “Bleus”. A nivell internacional Aït-Fana ha jugat en totes les categories inferiors de la selecció francesa i actualment és un membre important del combinat sub-21 de Eric Mombaerts. Durant un temps es va especular que podria jugar amb la selecció de Marroc, donades les seves arrels, però al final va escollir l’equip francès.

Gràcies al gran rendiment exhibit en els últims temps, el Montpellier va decidir millorar-li el contracte i d’aquesta manera evitar una fuga prematura del talentós jugador de Limoges. En els últims mesos hi hagut algunes especulacions de traspàs, però sembla que Karim seguirà un any més a Montpellier on encara té moltes coses a aprendre i molt que demostrar. Talent no li falta però tot just està fent les seves primeres passes en el futbol d’alta competició, veure’m com es desenvolupa aquest any en lliga i sobretot a l’Europa League.

2 comentaris:

  1. Hola Mllado!
    Zubi hauria de llegir aquest blog :) Capoue podria ser una bona opció per donar descans a Busquets quan ho necessiti.
    salutacions
    sílvia

    ResponElimina
  2. Excelente jugador. Me encanta y espero mucho de él.

    Te agrego a ti a mi lista de blogs, así como al twitter. Te invito a que pases por mi blog, que sabiendo que eres un amante del fútbol internacional te gustará.

    Un saludo.
    Santi.

    ResponElimina

Posa el teu comentari, sempre amb respecte per els usuaris del Blog i tothom en general, Gràcies.